به گزارش تحریریه، قیمت دلار پس از مدتها بازارسازی ذی فعان گیرنده دلار 4200 تومانی و افزایش قیمت بی منطق در بازار نقدی در مسیر تعدیل قیمتی قرار گرفته است.
افزایش شدید ورودی ارزی به کشور در 5 ماهه نخست امسال نیز باعث نشد تا شبکه گیرندگان دلار 4200 تومانی بیکار نشسته و بازار ارز را دستکاری نکند. درحالیکه در بازار نیما به سختی می توان برای دلار 22 هزار تومانی مشتری پیدا کرد، دلار بازار از 28 هزار تومان هم بیشتر شد. فاصله 30 درصدی دلار نیما و بازار به ندرت در 3 سال اخیر دیده شده است.
گیرندگان دلار 4200 تومانی منافع مستقیم در دستکاری بازار ارز دارند و با حباب سازی تصنعی که بدون نقش آفرینی نهاد پولی امکانپذیر نیست، قیمت کالاهای خود را که در بازار آزاد عرضه می کنند افزایش شدید می دهند.
8 تا 9.7 میلیارد دلار ارز ترجیحی در اختیار واردکنندگان کالاهای اساسی قرار گرفته است تا در نیمه نخست سال جاری وارد کشور کنند، کالاهای وارداتی را با نرخ آزاد به فروش برسانند، بازار نهاده ها را با کمبود مواجه سازند، قیمت مرغ را به 45 هزار تومان برسانند و بازار ارز را هم دستکاری کنند.
عجیب این است که هنوز دولت رئیسی پرداخت ارز ترجیحی را متوقف نکرده است و تا این معضل حل نشود بازار ارز هم به آرامش نمی رسد و نوسانات ادامه خواهد داشت.
پایان/
نظر شما