نظر فاطمی امین درخصوص ارز 4200 تومانی

یک کارشناس اقتصادی درباره استفاده از کارت اعتباری برای اقشار کم درآمد گفت: یا ارز باید نرخ ترجیحی باشد و تلاش کنیم این یارانه به نوعی به دست مردم برسد یا اینکه مستقیم یارانه به مردم پرداخت کنیم و قیمت ارز آزاد باشد که نیاز به یک دوران گذار دارد که این دوران یکباره نمی‌تواند انجام شود.

به گزارش تحریریه، سید رضا فاطمی امین گفت: کالاهای اساسی یک طیف گسترده‌ای دارد که در ماه‌های گذشته چالش‌هایی در آن وجود داشت و مشکلاتی در گمرک است که حدود 4 تا 5 میلیون کالا در گمرک وجود دارد.

یک چالش در تامین منابع برای خرید این کالاها وجود دارد و چالش‌هایی در قراردادها وجود دارد و همچنین زمانی که این کالاها از گمرک ترخیص می‌شوند در زنجیره توزیع هم چالش‌هایی وجود دارد.

 فاطمی امین با بیان اینکه این مسائل با یک تدبیر صحیح قابل حل است گفت: باید ترخیص کالا در گمرک تسهیل شود و گلوگاه‌های حمل روان شود که البته نسبت به یک ماه قبل کار بهتر انجام می‌شود و همچنین درباره تامین کالا هم شرکت‌هایی مانند شرکت بازرگانی دولتی ایران و شرکت پشتیبانی امور دام قراردادهای جدیدی را طی مدت اخیر پیگیری کردند که اطمینان را ایجاد می‌کند تا تامین کامل شود.

وی با اشاره به اینکه باید یک کار ویژه درباره زنجیره تامین کالا انجام دهیم افزود: کالاها از زمانی که از گمرک خارج می‌شوند باید بتوان رصد کرد به خصوص اینکه به بعضی از کالاها ارز چهار هزار و 200 تومانی پرداخت می‌کنیم که اگر ارز آزاد بود این دغدغه‌ها کمتر بود.

فاطمی امین ادامه داد: شرکت بازرگانی دولتی در هفته‌های اخیر از وزارت صمت به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شد که کار درستی است.

این کارشناس اقتصادی درباره استفاده از کارت اعتباری برای اقشار کم درآمد گفت: یا ارز باید نرخ ترجیحی باشد و تلاش کنیم این یارانه به نوعی به دست مردم برسد یا اینکه مستقیم یارانه به مردم پرداخت کنیم و قیمت ارز آزاد باشد که نیاز به یک دوران گذار دارد که این دوران یکباره نمی‌تواند انجام شود.

وی افزود: قاعدتاً یارانه باید به مصرف کننده برسد، چون قدرت انتخاب را به آن‌ها می‌دهد، اما یک دوران گذار می‌خواهد و فکر می‌کنم برنامه‌هایی در دولت سیزدهم وجود دارد به نوعی که هیچ شوک و چالشی به بازار تحمیل نکند به صورت کاملا طبیعی اصلاح ساز و کار را انجام دهد.
 

دولت در تمام شرکتها 25 در صد سهام دارد

کارشناس اقتصادی گفت:دولت شریک تمام شرکت های ایرانی است الان 25 درصد سهام در تمام شرکت ها دارد و شرکت ها هر میزان سودی که داشته باشد 25 درصد آن را به دولت پرداخت می کند بنابراین به عبارتی دولت ذینفع موفقیت کسب و کارهاست.

 سید رضا فاطمی امین در ادامه این برنامه درباره محیط کسب و کار افزود: محیط کسب و کار یعنی اینکه اگر مدیر یک واحد تولیدی هستیم نباید وقت و ذهن مدیر درگیر خارج بنگاه شود و عمده توان یک مدیر باید در بهره وری ،کیفیت و بازارش باشد.

وی افزود:​ زمانی که محیط کسب و کار بهم ریخته است یعنی اینکه یک مدیر بیش از اینکه داخل کارخانه وقت بگذارد برای بیرون وقت می گذارد و موضوعاتی مانند نظام بانکی، مالیاتی و تامین اجتماعی حدود 80 درصد از دغدغه های واحدهای صنعتی و تولیدی را شامل می شود که باید ساز و کار اینها اصلاح شود.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: مجوزها شامل قواعد کسب و کار هم می شود و باید یک نظام حرفه ای مقررات گذاری شکل بگیرد و همچنین ساز و کاری که مجوز می دهد هم باید اصلاح شود.

فاطمی امین گفت: خیلی از مجوزها اصلا لازم نیست گرفته شود فقط باید استانداردهای کار را مشخص کنیم و در صورت اثبات خلاف استانداردها در کار به عنوان حمایت از مصرف کننده با او برخورد شود و همچنین در خیلی از کسب و کارها یک گواهی کافی است.

وی افزود​: ممکن است اصلاح نظام مالی دو تا سه سال زمان ببرد ولی البته اصلاحاتی را در سال جاری می توان انجام داد و اگر بخواهیم نظام تامین مالی حرفه ای داشته باشیم زمان بر است.

این کارشناس اقتصادی گفت:​ ما اگر بخواهیم بازار ارز را پیش بینی پذیر کنیم یک بخش آن به کارایی بازار ارز از طریق ابزارهای مالی بر می گردد و در یک بخش دیگر باید درآمدهای ارزی را افزایش دهیم.

 فاطمی امین ادامه داد: صادرات یکی از اولویت های مهم و ضروری کشور است چون اگر بتوانیم یک صادرات قابل توجه نسبت به سال گذشته داشته باشیم یک درآمد ارزی ایجاد خواهد کرد و بازار ارز را متعادل می کند چون ارز در تورم و ثبات اقتصادی تاثیر گذار است.

وی گفت: ما در سه تا چهار سال گذشته تورم بالایی داشتیم و برای اولین بار در تاریخ کشور سه سال پیاپی تورم بالای 25 درصد داشتیم که تاکنون وجود نداشته است و این یعنی اینکه قدرت خرید مردم تا حد زیادی کاهش پیدا کرده است.

این کارشناس اقتصادی افزود: زمانی که تولید نکنیم بنابراین اشتغال ایجاد نمی شود و در پی آن درآمد هم ایجاد نخواهد شد و از طرف دیگر تولید نمی کنیم چون کسی توان خرید ندارد و اینجاست که یک لوکوموتیوی به نام صادرات مطرح می شود و برای بازیابی اقتصاد حداقل باید یکسال تا یکسال و نیم به طور ویژه برای صادرات وقت بگذاریم البته نه تنها برای اینکه بازار ارز را متعادل کنیم بلکه علاوه بر آن باید تحریک تقاضا ایجاد کنیم و به این معنا نیست که یکسری اقلام که مورد نیاز مردم است را صادر کنیم ما زمینه های بسیار زیادی داریم که بیش از نیاز داخلی محصول وجود دارد.

فاطمی امین گفت: نقش رسانه از این نظر که بتواند یک اجماع ایجاد کند بسیار پر اهمیت است.

وی درباره صادرات هم افزود: اگر نقطه ای فکر کنیم و کالایی را صادر و وارد می کنیم همین آشفتگی به وجود می آید اما اگر مسائل را با هم حل کنیم هم افزایی ایجاد می کند مثلا یک مبلغی را برای صادرات برنامه ریزی می کنیم اما به گونه ای این زنجیره را می بندید که منابع حاصل از آن مواد اولیه، اجزا و قطعات صنایع تولیدی را فراهم کند که این صنایع از طریق بازار نیما اقدام نکنند و تقاضای صنایع را از بازار نیما بر می دارد که منجر می شود فاصله ارز در بازار نیما اصلاح شود و بازار ارز کنترل شود و از طرف دیگر یک اطمینان برای تولید ایجاد می شود.

این کارشناس اقتصادی گفت: بزرگترین دارایی یک صادر کننده، اعتبار است و اینکه طرف تجاری معتبر داشته باشد و اگر این شرایط از دست رفت یک سرمایه از بین رفته است؛ البته به نظر میرسد در یک تا دو ماهه اول یکسری مقرراتی که به نوعی مانع تولید و صادرات است باید خیلی سریع اصلاح شود و ما نباید بگوئیم دیروز این مقررات اجرا شد بلکه باید بگوئیم شش ماه بعد این مقررات اجرا می شود که آمادگی و پیش بینی پذیری را افزایش دهد.

وی در پاسخ به سوالی که دکتر رئیسی اعلام کردند که مالیات را برای تولید کاهش می دهیم افزود: رئیس جمهور گفتند که این کار را انجام خواهیم داد؛ مالیات چند کارکرد دارد که یکی از آنها درآمد است و کارکرد دیگر آن تنظیم اقتصاد است و زمانی که بر درآمدها و فعالیت های غیر مولد مانند سرمایه گذاری در مسکن، زمین، ارز و طلا مالیات قرار دهیم به نوعی موجب کاهش سود آنها می شویم و از طرف دیگر مالیات بر تولید را کاهش دهیم که سودآوری افزایش پیدا کند و رئیس جمهور موضوع 10 درصد مالیات را در طول چهار سال به آن اشاره کردند که الان حدود 25 درصد است بنابراین ابزار مالیات علاوه بر اینکه کارکرد درآمدی دارد یک کارکرد بسیار مهم تنظیمی و اطلاعاتی دارد.

پایان/

۱۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۴
کد خبر: 11737

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 1 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 15
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • ZOHA IR ۱۵:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۵
      9 1
      این ار مسخره 4200 روبردارید...این ارز فقط یه مسخره بازی ودلاربازی احمقانه هستش که دولت روحانی مدکرد ورفت...اولش اوضاع یه کمی بهم میریزه ولی بدش کم کم همه چیزبرمیگرده به روال عادیش...درضمن همین ار باعث انباشت نقدینگی(ریال یاتومن ایران )شده این دلارمسخرروبردارید بزاریدپولای روم کرده شروع کنه به چرخش....اگه فهمیدین؟؟؟؟
    • گشتاسب IR ۱۵:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۵
      6 3
      برای همیشه ارز یکسان سازی کنید بجاش مستقیما به مردم یارانه بدید هم جلوی فساد گرفته میشود و مردم خودشان مدیریت خرید کنند نظارت بر قیمت ها و توزیع بیشتر جلوی دلال بازی گرفته شودبنزین و سوختها قیمت واقعی بشود اصلاحات اساسی بهترین زمانش هست گرانی اوج حدش است بیشتر ازین توان ندارد گرانی دیگر بضرر همه است.برای مردم متوسط چو ضعیف مسکن ارزان قیمت اقدامات جهادی لازم است
    • شما IR ۱۵:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۵
      3 0
      ازاین بازار خبر ندارید بخواهید کوچکترین کاری هم بکنید باعث گرانی و تورم میشه چون نظارت نیست.
    • بنده خدا IR ۱۶:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۵
      3 0
      فکرنکنم عملی بشه چونکه قبلاهم چنین قولهایی نظیردادن ماشین اقساط ازطریق ضمانت سهام عدالت ....ویاخیلی قولهای دیگرکه هیچ وقت عملی نشدکه نشد
    • حسین 110 IR ۱۷:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۵
      2 0
      در ایران سیستم زنجیره خرید خیلی خوب جواب میده کارشناس هم قبول دارن ولی الان اجرا نمیشه که باید به فوریت اجرا بشه جالب اینکه اولا محصولات مصرفی دیگه نایاب نمیشن ثانیا قیمت ثابت میمونه ثالثا رانت و دلال بازی حتی 1 ریال هم حذف میشه کاملا علمی
    • ناشناس IR ۱۷:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۵
      1 0
      جناب کارشناس عزیز مراقب رشد نقدینگی که باعث تورم میشود باشید
    • بازنشسته محمد IR ۱۹:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۵
      0 0
      ببینید ما هرچه نظرات کارشناسان و اقتصاد انان را مبلغ خوانیم همه قشنگ توزیع تفسیر میکنند درهمه ی دولتها هم همین طرز تفکر مثبت اندیشی است وای همه تکراری واگر دارد اگر فلان کار را انجام دهند اگر فلان برنامه ریزی انجام دهند اگر رانتخواری اختلاس و فساد جلوگیری کنند اگر قیمت ارز ثبات پیدا کند اگر تحریمها برداشته شود اگر روابط خارجی خوب صادرات داشته باشیم اگر ارزوی داشته باشیم وده اگر دیگر تولید وضع معیشتی مردم درنظر بگیرید همه این حرفها راخوب میگویند وهم خوب حرف میزنند اما وقتی راحل انجام نشود هیچ دولتی موفق نخواهد شد اوضاع مردم روز به روز بدتر خواهد شد فقط روش شعار دادن عوض میشود
    • حسین IR ۲۱:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۵
      1 0
      دروغ بسه ،چرا هیچ وقت به مردم لیست کالاهای اساسی را نشان ندادن ، روغن ۵ کیلویی اساسی شد ۱۰۰ هزار تومن ، برنج ۱۰ کیلویی تایلندی شد فلان قدر ، شکر اساسی از ۶ تومن شد ۱۵ تومن ، الان در جنوب تهران بربری اساسی با ۲۰ تا دونه کنجد شده ۳ هزار تومن من آخرش از دو چیز سر درنیاوردم یکی همین کالاهای اساسی و دیگری اقتصاد مقاومتی رو ، الکی قول ندید
    • IR ۲۲:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۵
      0 1
      خنده داره الان ملت کاره خودشو میکنه دولت کاره خودشو وای به حال آینده اون مملکت چه شود خخخخ
    • IR ۰۰:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۶
      1 1
      میشه خواهشا شما هیچ کار نکنید که به نفع اقشار کم درآمد باشه !! خواهش میکنم .اخه هر موقع به فکر این اقشار بودید نابودشون کردید دیگه چیزی نمونده ازشون
    • IR ۰۰:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۶
      0 0
      شما جیب مارو نزن نمیخواد ارز و یارانه بدی
    • IR ۰۹:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۶
      2 0
      بجای این تصمیمهای نشدنی ، با دنیا و منطقه تعامل کنید هم تورم پایین می آید هم تحریمها برداشته می شود هم سرمایه گذاری خارجی افزایش پیدا می کند هم کار ایجاد می شود هم امید به زندگی افزایش می یابد .
    • عزیز حسین پور IR ۱۰:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۶
      1 0
      به نظر من دولت می‌تواند هر کاری لازم است بکندتاقشرضعیف جامعه هم زندگی راحت داشته باشد.
    • بهرام IR ۱۳:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۶
      0 0
      سلام احسنت به این نبوغتان که هیچ نظر غیرغابل انتشار نداشتید؟یعنی ماخریم وشما خرسوار
    • مهدی IR ۱۴:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۷
      0 0
      فقط جای شما خالی بود این گوی و این میدان...بزن بر طبله بی عاری که اون هم عالمی دارد