به گزارش تحریریه، با اختصاص دادن حدود 7 میلیارد دلار منابع مسدود شده ایران در ژاپن و بدون توجه به 8 میلیارد دلار منابع مسدود شده در کره جنوبی می توان صنعت حمل و نقل شهری کلان شهرهای ایران را زیر و رو کرد.
باتوجه به اینکه بهترین سدان متوسط هیبریدی جهان یعنی تویوتا پریوس به طور متوسط حدود 27 هزار دلار قیمت دارد، با اختصاص دادن 7 میلیارد دلار منابع آزاد شده در ژاپن می توان بیش از 250 هزار دستگاه از این پرفروشترین خودروی هیبریدی جهان را وارد، و ناوگان تاکسیرانی تهران و چندین شهر دیگر را به آخرین استاندارد جهانی مجهز کرد.
تهران با 77 هزار دستگاه تاکسی عمدتا فرسوده، دارای بزرگترین ناوگان تاکسیرانی جهان است و با این طرح جسورانه می توان تمام تاکسی های تهران را هیبریدی کرده و به یک الگو در سطح کشورهای جهان تبدیل شد. ضمن اینکه کاهش چشمگیری در آلودگی هوای تهران هم ایجاد می کند.
کل ناوگان تاکسیرانی کشور حدود 320 هزار دستگاه است که با اجرای این طرح می توان بیش از 80 درصد ناوگان تاکسیرانی کشور را به بهترین خودروی هیبریدی جهان مجهز کرد که به معنای واقعی کلمه یک انقلاب مدیریت است.
عزای دولت برای ناتوانی در استفاده از منابع مسدود شده ایران در کره و ژاپن که ازاد شده اند این است که این دو کشور فاقد کالاهای اساسی هستند و نمی توان از آنها خوراک دام وارد کرد تا با قیمت ارز ترجیحی معادل 4200 تومان بین حلقه های رانتی تقسیم شود و در نهایت کالاهای مربوط با دلار 35 هزار تومانی به دست مردم برسد.
نیازهای کشور فقط خوراک دام نیست که البته به اندازه کافی در بنادر وجود دارد و دولت اجازه ترخیص آنها را نمی دهد! بلکه نیازهای صنعتی هم هست. با تخصیص منابع ژاپن به واردات تاکسی هیبریدی، می توان در تخصیص منابع هنگفت ریالی برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی با سمند و پژو 405 که خودروهایی منسوخ بوده و مدل نو آنها به معنای نوسازی نیست، صرفه جویی کرد. نوسازی با مدلهای منسوخ تولید داخل به معنای مدل صفر کیلومتر خودروی متعلق به دهه هشتاد از بنجل ساز فرانسوی یعنی پژو است، و خاصیت نوسازی ایجاد نمی کند.
امیدواریم مونتاژکاران داخلی از فردا مدعی نشوند که خودمان می توانیم بهتر از تویوتا پریوس بسازیم و باید از تولید داخل حمایت کرد. صرف 43 سال زمان برای دیدن نتیجه یک سیاست 4 برابر بیش از حد معقول است.
پایان/
نظر شما