مافیای سدسازی یا مافیای نیروگاه سازی؟ مساله این است

رضا اردکانیان در حالی از مقاومت در برابر مافیای نیروگاه سازی گفت که در برابر مافیای سدسازی سکوت اختیار کرده است.

به گزارش تحریریه، قطعی های بی منطق برق پس از 30 سال باعث بهت ایرانیان شده و بحث های داغی را برانگیخته است. عدم احداث نیروگاههای جدید، اتلاف بالای برق در شبکه و برق دزدی به دلیل عدم نصب کافی کنتورهای هوشمند را به عنوان دلایل اصلی این اتفاق ذکر می کنند.

با این حال میز اقتصاد تحریریه باتوجه به سخنان وزیر نیرو قصد دارد این مهم را از جهت دیگری بررسی کند.

رضا اردکانیان وزیر نیرو با تاکید بر این‌که ضعف‌های زیادی دارد اما به هیچ‌وجه فشار مافیای نیروگاه‌سازی را نمی‌پذیرد، گفت:‌ ساخت نیروگاه برای جوابگویی به ۲۰۰ ساعت مصرف توجیه اقتصادی ندارد.

رضا اردکانیان گفت: انتقادات مطرح شده از سوی او درباره اینکه ساخت صرف نیروگاه برای پاسخگویی به تقاضای 200 ساعت مصرف، صحیح و درست نیست، منجر به اعمال فشار مافیای نیروگاه‌سازی به او نخواهد شد؟ گفت: ضعف‌های زیادی دارم اما مطلقا اینگونه نیست که اعمال فشار را بپذیرم.

این نخستین بار است که از موجودی به نام مافیای نیروگاه سازی! نام برده می شود تا پیش از این گمان می شد که نیروگاه ساختن با هدف تولید برق یک کار عقلانی است که کسی در آن تردید ندارد. به خصوص اینکه فقط بحث 200 ساعت مصرف در میان نیست و تقاضا برای برق ایران در منطقه در حد بالایی وجود دارد و جایگزین مطلوبی برای خام فروشی است. اما حالا که بحث مافیا مطرح شد، از وزیر محترم درخواست می شود فکری برای مافیای سدسازی کرده و تسلیم انها نشود!

هیچ کارشناس مستقلی در ایران تردید ندارد که در سدسازی افراط شده و منافع سدسازان و بانک جهانی بر منافع ملی و زیست بوم کشور غلبه پیدا کرده است. در دل کویر کرمان با هدف تولید برق از آب؛ سد جیرفت احداث شده است، اما برای تولید برق نیروگاه گازی یا هسته ای احداث نمی شود و دلیل آنهم مقاومت در برابر مافیای نیروگاه سازی عنوان می شود!

سدها باعث خشک شدن تالاب ها شده و بحران ریزگردها را ایجاد کرده اند که به دروغ به کشورهای همسایه نسبت داده می شود. سدها باعث خشک شدن قنات ها و پایین رفتن سطح آب های زیرزمینی شده اند. ضمن اینکه خود نیز تشتک تبخیری بیش نیستند. نه آنقدر آب دارند که بشود از آنها برای تولید برق استفاده کرد و نه کمکی به کشاورزی می کنند. آب سدها نیز رهاسازی نمی شود زیرا باعث کاهش عمر سد می شود! یعنی سد ساخته شده است که فقط اب را در پشت خود محبوس کرده و از انسان و طبیعت دریغ کند!

بهتر است رضا اردکانیان که سابقه کار در سازمان ملل را هم دارد! در برابر سدهایی که هر روز قرار است بر آخرین جوی های کشور زده شوند تا ایران به بیابان تبدیل شود مقاومت کند، نه در برابر نیروگاه سازی که نیاز منطقی و عقلانی کشور است.

پایان/

۱۵ تیر ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۰
کد خبر: 11171

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 2 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • NL ۱۲:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۵
      0 1
      عجیب هست که کشورهای پیشرفته سالهاست که از نیروگاههای هسته ای برای تامین برقشان استفاده می کنند به طوری که نیروگاه هایشان فرسوده شده و باید بازساری شود ولی ایران هنوز توان تامین برق پایتختش را هم ندارد و علت آن وجود مسئولان نالایق و ناکارآمدی است که یا از روی ساده لوحیشان همراه شدند با دشمنان کشور یا دست نشانده آنها هستند و اوامر آنها را اجرا می کنند جالب است که دشمنان ایران یعنی آمریکا و همپیمانانش نمی خواهند ایران از لحاظ هسته ای پیشرفت کند و به بهانه بمب اتم می خواهند که ما در صنعت هسته ای هم مثل صنایع دیگر همیشه وابسته و نیازمند آنها یاشیم تا همیشه وسیله ای برای تحریم ما داشته باشند