به گزارش تحریریه، شرکت سرمایه گذاری سبحان که سازمان اقتصادی کوثر سهامدار اصلی آن بود در سال 1397 و در بدترین زمان ممکن واگذار شد.
اگرچه سازمان اقتصادی کوثر یک سازمان دولتی با شرح وظایف مشخص برای خدمت رسانی به خانواده شهدا و ایثارگران است و باید تمام تصمیمات آن ضمن دارا بودن منطق کارشناسی؛ با شفافیت مطلق انجام شود، اما رقم و شرایط دقیق واگذاری در سایت سازمان اقتصادی کوثر موجود نیست و هر از گاهی خبری از جزئیات واگذاری این شرکت معتبر به گوش می رسد.
جدای از رقم و شرایط غیرشفاف در واگذاری سبحان، زمان واگذاری هم بحث برانگیز شده است. بلافاصله پس از واگذاری سبحان، بورس تهران پر کشید و در صورت عدم فروش در زمستان 96 و فروش در بهار 99 بیش از 700 درصد عایدی سازمان اقتصادی کوثر از این واگذاری بیشتر بود که نشان می دهد مدیریت ضعیفی بر سازمان اقتصادی کوثر حاکم است که در 12 سال گذشته باعث کوچکتر شدن این سازمان شده و رو به دارایی فروشی آورده است.
هر کارشناسی حتی با اندک تجربه و دانش می دانست که در یک موج تورمی؛ در نهایت همه بازارها و در راس آنها بازار سرمایه هم با به روزرسانی قیمتی مواجه خواهد شد و حیرت آور است که چرا چنین مساله ابتدایی از دید مدیریت سازمان کوثر مغفول مانده است.
شاخص کل بورس تهران در فروردین 1397 حدود 97 هزار واحد بود که در تیر ماه سال 99 از 1 میلیون و 450 هزار واحد بیشتر شد و حتی به 2 میلیون و 200 هزار واحد هم رسید و هم اکنون حدود 1 میلیون و 200 هزار واحد است.
بررسی ساده زمان بندی فروش سبحان نشان می دهد که محمدرضا اسکندری در 12 سال مدیریت بر سازمان اقتصادی کوثر از منطق کارشناسی بهره کافی نبرده است و با تصمیم های غیرکارشناسی خود به منافع جامعه هدف آسیب می زند.
پایان/
نظر شما