به گزارش تحریریه، بازار خودرو سال 99 را به شدت پرنوسان و بدون ثبات سر کرد و تمام روندها و منطق های رکود و رونق آن؛ مانند رکود پس از عید، رونق شهریور ماه، رونق اسفندماه و ... به چالش کشیده شد، زیرا مدیریت بانک مرکزی بر ارز به گونه ای بود که بی ثبات ترین دوران تاریخ کشور از دوران اشغال متفقین را شاهد بودیم.
با اینکه بانک های مرکزی در دنیا برای جلوگیری از بی ثباتی در بازارها به شکل بازارگردان عمل کرده و مانع از نوسان گیری جریان های پرقدرت مالی می شوند، اما بانک مرکزی ایران در 3 سال اخیر به بهانه عدم سرکوب ارزی بازار را رها کرده و حیرت آورترین دوران ناشی از بی ثباتی را رقم زد به صورتی که بازار ارز از "شناور کنترل شده" به "شناور رها شده" تغییر ماهیت داده بود و کسی از قیمت فردا خبر نداشت.
با بیشتر شدن اخبار مثبت سیاسی از آزاد شدن منابع مسدود شده ایران در سایر کشورها و تعلیق برخی تحریم ها، قیمت دلار در روز جمعه ریزش قابل توجهی داشت و انتظار می رود هفته را با کاهش بیشتر قیمتی ادامه دهد.
اثر این کاهش قیمت ارز بر کالاهای ساخته شده وارداتی به صورت رابطه یک به یک عمل کرده و با اضافه کردن "دشواری در نقدشوندگی" دست خریداران را برتر از فروشندگان قرار می دهد که به معنی لزوم دادن تخفیف و فروش زیر قیمت بازار برای امکانپذیر کردن معامله می شود.
نتیجه اینکه، بازار خودرو امروز شنبه 22 خرداد را با شوک ریزش بازار آغاز می کند و این شوک برگشتی نخواهد داشت، زیرا در هر صورت؛ حتی بدون به نتیجه رسیدن مذاکرات برای احیای توافق برجام؛ به دلیل افزایش میزان فروش نفت ایران و افزایش قیمت جهانی نفت خام به بیش از 70 دلار، افزایش 50 درصدی صادرات غیرنفتی در ماههای آغازین سال 1400 نسبت به سال قبل، بازگشت برخی از منابع صادراتی که در کسری حساب سرمایه در 3 سال اخیر خود را نشان داده است و عملگرایی دولت بعدی، ثبات در بازارها جایگزین بی ثباتی کشنده سال های اخیر می شود.
فعالان بازار خودرو یا فروشندگان خردی که بتوانند در مقطع کنونی و زیر قیمت فعلی بازار اقدام به فروش کنند، از کسانی که در مردادماه اقدام به فروش خواهند کرد بیش از 20 درصد منتفع می شوند و روند قیمتی به سود منتظران بازار خودرو نیست.
پایان/
نظر شما