چرا شاکله طرح اصلاح قانون بانک مرکزی مشکل دارد؟

استاد پیشین اقتصاد در دانشگاه الزهرا گفت: از سه سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی روی بحث نظام بانکداری ربوی تحقیق کرده‌ام، ستون فقرات نظام سرمایه داری همین نظام بانکداری ربوی است اگر قرار باشد این ستون فقرات از نظام سرمایه داری بیرون کشیده شود عملا هیچ چیزی از این نظام باقی نخواهد ماند.

به گزارش تحریریه، توتونچیان با اشاره به اینکه، طرح بانک مرکزی از سوی  کمیسیون اقتصادی مجلس ارائه شده و اخیرا در صحن علنی مجلس  نیز کلیات طرح تصویب شد، گفت: به نظر می‌رسد نمایندگان مجلس شورای اسلامی بایستی در صدر افرادی باشند که از کیان قانون اساسی دفاع میکنند این درحالی است که با تصویب نهایی این طرح عملا  سیاستهای ربوی مهر تایید دریافت خواهند کرد.

وی افزود،‌ موضوعی که باید بر آن تاکید شود این است که عملا در توضیحاتی که درخصوص این طرح ارائه شد، عملا یک آدرس غلط به مخاطب اعم ازکارشناسان و عموم مردم داده شده است.
این اقتصاددان تاکید کرد، اگر بحث حذف ربا از بانکداری کشور در دستور کار قرار میگرفت عملا شاکله طرح مجلس، بهم میریخت و ادامه بررسی آن محلی از اعراب نداشت. در حالت کلی به نظر میرسد نگاه اقتصاددان لیبرال در این طرح پررنگ است.  این درحالی است که نظام اقتصاد مبتنی بر لیبرالیسم در غرب نیز با چالش جدی مواجه شده است به همین دلیل نبایستی دلایل تورم مزمن کشور را از نظام بهره ربوی موجود جدا فرض کنیم. به عبارت دقیق تر تورم افسارگسیخته فعلی که امروز ملت ایران با آن درگیر هستند ناشی از پیاده سازی نظام بانکداری ربوی در اقتصاد ایران است.

استاد پیشین اقتصاد در دانشگاه الزهرا گفت: از سه سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی روی بحث نظام بانکداری ربوی تحقیق کرده‌ام، ستون فقرات نظام سرمایه داری همین نظام بانکداری ربوی است اگر قرار باشد این ستون فقرات از نظام سرمایه داری بیرون کشیده شود عملا هیچ چیزی از این نظام باقی نخواهد ماند.

توتونچیان معتقد است، از زمانی که هایک در سال 1947 طرح لیبرالیسم سرمایه داری را مطرح کرد تعداد کثیری از سرمایه داران از این طرح حمایت کردند و پی ریزی نظام نوین سرمایه داری از همان دوره انجام شد. اما امروز نتایج اسف ناک این نظام در اقتصاد جهان هویدا  شده و توزیع فقر گسترده در بسیاری از کشورها ناشی از اجرای برنامه‌های لیبرال سرمایه داری است. با همه این اوصاف امروز در غرب نیز عده ای به دنبال اصلاح نظام مذکور هستند تا چالشهای کوچک و بزرگی که بعد از پیاده سازی این نظام بر زندگی مردم ایجاد کرد رفع شود.

وی با اشاره به بخشی از متن طرح مجلس در خصوص قانون بانک مرکزی گفت:  اعلام شده که برای طرح جدید قانون بانک مرکزی 8 سال روی موضوع کار شده است این درحالی است که بعد از مطرح شدن انتقادها حتی کوچترین اصلاحی در طرح اعمال نشده است.

به عقیده بنده از انجا که شاکله طرح نمیتواند نظام بانکداری ربوی را به چالش بکشد عملا باعث تثبیت این نظام در اقتصاد ایران خواهد شد و تصویب عجولانه طرح مذکور عملا باعث میشود که تا 50 سال اینده امکان اصلاح قانون جدید وجود نداشته باشد. چراکه وقتی این قوانین پایه ای تصویب می‌شود اعمال اصلاحات و تغییرات در ان به سختی انجام می‌شود و سابقه قانون گذاری در کشور نیز به خوبی موید این موضوع میباشد.

این اقتصاددان ادامه داد،  به عنوان فردی که بیش از 50 سال روی نظام بانکداری اسلامی تحقیق کرده‌ام نسبت به تصویب نهایی این طرح اعلام خطر میکنم. بنده با طراحان طرح مذکور نیز جلساتی داشته‌ام اما برای شبهاتی که مطرح شد پاسخ دقیقی دریافت نکرده ام.

پایان/

۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۰
کد خبر: 10218

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 13 =