-
بمباران مناطق غیرنظامی یمن نشاندهنده انفعال آمریکا و نبود استراتژی است
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در واکنش به حمله دیشب آمریکا به یمن، این اقدام را بیارزش و نشانه نداشتن استراتژی از سوی واشنگتن دانست.
-
شتاب و ابهام در توافق کردی- عربی در سوریه
ترس از شکلگیری اجماع منطقهای برای حذف نیروهای قسد و کوتاه آمدن ترامپ بر سر حمایت از آنها منجر به تعجیل از جانب قسد برای حصول یک توافق اولیه شده است.
-
اشتباه تاریخی کردها در توافق با جولانی!
رئیس دوره انتقالی سوریه و فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه توافق ادغام نیروهای قسد در نهادهای سوریه و آتشبس در سراسر اراضی این کشور را امضا کردند.
-
ابراز نگرانی نشریه غربی؛
آمریکا جهان را به چین واگذار میکند!
نشریه آتلانتیک نوشت، اگر اروپا از سوی واشنگتن رها شود، ممکن است چارهای جز نگاهکردن به سوی پکن برای حفظ صلح نداشته باشد. ترامپ همچنین با خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی و شورای حقوق بشر سازمان ملل، میدان را برای چین خالی کرده تا سیستم سازمان ملل را به ابزاری برای قدرت جهانی خود تبدیل کند.
-
بازگشت جنگ در هشت جبهه و تغییر نقشه خاورمیانه! از نگاه عطوان
عبدالباری عطوان معتقد است که خطر بازگشت جنگ فراگیر در هشت جبهه وجود دارد که می تواند به تغییرات ژئوپلیتیکی عمیق در خاورمیانه بیانجامد.
-
انصارالله یمن تهدیدهای خود را عملی میکند
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناس جهان عرب معتقد است جریان انصارالله یمن در زمینه تشدید محاصره نوار غزه از سوی رژیم اسرائیل، سهل انگاری نخواهد کرد، شهامت پایان دادن به محاصره غزه از سوی این رژیم را دارد و تهدیدهای خود را عملی می کند.
-
اولویت فولاد مبارکه تامین نیازهای داخلی و بعد صادرات است
مدیرعامل مجتمع فولاد مبارکه گفت: اکنون به اکثر کشورهای همسایه و همچنین برخی از کشورهای شرق آسیا صادرات داریم اما اولویت این گروه صنعتی ابتدا تامین نیازهای داخلی و سپس صادرات است.
-
آمریکا و صنعت تروریسم؛ از «حمایت از القاعده» تا «حفاظت از جولانی»
جولانی که روزی در لیست سیاه تروریسم آمریکا بود، اکنون حاکم سوریه شده است؛ آن هم با حمایت و تسهیلات مستقیم و غیرمستقیم آمریکا.
-
بایسته های رشد و توسعه ایران
نوشتاری کوتاه در باب آسیب شناسی و راهکاریابی برای توسعه اقتصادی
ایران سرزمین پستی ها و بلندی های بی شمار است. سرزمینی که اوج رشد و توسعه اقتصادی را در دوران ساسانیان به تصویر کشید و در عصر قاجار بخش بخشش به تاراج رفت. چالش هایی که همیشه دغدغه ملت و مردم بوده و طی سالاین اخیر علامت سوال بزرگی در اذهان عمومی ایجاد کرده است؟ چرا ایران با وجود منابع غنی طبیعی و نعمت های خدادادی آن هم به همراه ظرفی های بی شمار همچنان در مسیر یک توسعه پایدار با چالش روبروست؟
-
ارزیابی سیانان از پشت پرده میزبانی چین در نشست سه جانبه تهران، مسکو و پکن
«تونگ ژائو»، پژوهشگر اندیشکده «بنیاد کارنگی» معتقد است چین به دنبال تعمیق مشارکت خود در مسئله هستهای ایران بوده و با گرد هم آوردن روسیه و ایران به دنبال برجستهسازی اهمیت «رویکردهای غیرغربی» در حل چالشهای جهانی است.
-
رشد اقتصاد دیجیتال بدون زیرساختهای امن، قدرتمند و فناوریهای پیشرفته امکانپذیر نیست
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با توجه به قانون برنامه هفتم پیشرفت، شکوفایی اقتصاد رقومی بدون زیرساختهای های امن، قدرتمند و فناوری های پیشرفته امکان پذیر نیست.
-
یک کارشناس بازار در گفت و گو با تحریریه بررسی کرد؛
ماهیت خصوصیسازی در ایران
«بابک صدرایی» معتقد است که خصوصی سازی های فعلی بیشتر همان تداوم خصولتی سازی ها است و نمی توان این مدل خصوصی سازی ها را حقیقی و جا به جایی مدیریتی واقعی قلمداد کرد؛ بخش خصوصی واقعی به دلیل نگرش مدیریتی به سود و زیان، با بررسی شرایط داخلی و خارجی اقدام به سرمایه گذاری در صنایع مختلف می کند.
-
سرانجام بازی جدید ترامپ برای تسلیم ایران و اخلال جریان غربگرا در سیاست خارجی در گفتگو با فواد ایزدی
دکتر فواد ایزدی معتقد است که ایران می تواند با تمرکز بر همکاری اقتصادی با کشورهای همسو و عدم تلاش بیهوده برای کار با اروپا و آمریکا که جناح غربگرا دنبال می کند، بر قدرت ملی خود بیافزاید که در این صورت گزاره هایی مانند حمله نظام آمریکا هم بلاوجه خواهد شد.
-
کوچک سازی وزارت خارجه آمریکا با شعار کارآمدسازی!
نیویورک تایمز با بیان اینکه آمریکا باهدف کاهش هزینه ها حداقل ۱۲ دفتر خارجی خود را به ویژه در اروپا تعطیل می کند، نوشت، «مارکو روبیو» از رؤسای نمایندگیهای دیپلماتیک آمریکا خواست که اطمینان حاصل کنند تعداد کارکنان نمایندگیهای خارجی در حداقل مورد نیاز برای اجرای اولویتهای سیاست خارجی رئیسجمهور است. در ضمن هر سمتی که به مدت دو سال خالی مانده باشد، باید حذف شود.
-
وحشت ترکیه از تجزیه از نگاه عطوان
عبدالباری عطوان معتقد است که ترکیه در دام سوریه گرفتار شده و تجزیه سوریه به سرعت به ترکیه با اقلیت های بزرگ قومی کرد، علوی و ... سرایت کرده و تجزیه این کشور را نیز به دنبال خواهد داشت.
-
لبنان در مسیر عادیسازی روابط؟!
فعلا اقدامات و برنامههای دولت ترامپ در حد مقدمهسازی برای ملحق کردن بیروت و دمشق به پیمان ابراهیم است تا در آینده و در پی پیوستن ریاض اتفاق بیفتد.
-
ظهرهوند: نباید در دام مذاکرات بیثمر با آمریکا بیفتیم
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: نباید در دام مذاکرات بیثمر با آمریکا بیفتیم و مشکلات اقتصادی خود را به آن گره بزنیم.
-
روزنامه ال موندو بررسی کرد؛
تقویت اتحاد شرقی همزمان با شکاف در غرب
روزنامه اسپانیایی همگرایی استراتژیک چین، روسیه و ایران را در بستر «تزلزل اتحادهای آتلانتیک» و «مسابقه بیسابقه تسلیحاتی» اتحادیه اروپا به عنوان نیرویی چالشبرانگیز برای برتری غرب دانسته است.
-
ایلان ماسک پیام رهبر انقلاب را گرفت، اما دلارزداهای قلابی نگرفتند!
ایلان ماسک چهره سرشناس کابینه دونالد ترامپ در حالی از کشاورزان آمریکایی حمایت کرد که مدیران ایرانی با یارانه ارزی به واردات تحت عنوان ارز ترجیحی و حمایت از فقرا؛ به جنگ کشاورزان فقیر ایرانی رفته و به سود لابی واردات محصولات کشاورزی کار می کنند.
-
کارشناس مسائل نظامی لبنان تاکید دارد؛
دیپلماسی خیر! مقاومت تنها راه بیرون راندن اسرائیل از لبنان است
«هشام الجابر» کارشناس مسائل نظامی لبنان معتقد است با دیپلماسی نمی توان رژیم اسرائیل را که به دنبال تجزیه کشورهای منطقه است از لبنان بیرون کرد، بلکه با مقاومت این رژیم مجبور به عقب نشینی می شود.
-
افسانه تله بدهی چین، فرصتی تاریخی که در کار با شرق از دست می رود
برخلاف ادعاهای رسانه های غربی در مورد تله بدهی های چین، بررسی ها نشان می دهند که بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹، وامدهندگان چینی ۳.۴ میلیارد دلار از بدهیها را لغو کردند، حدود ۷.۵ میلیارد دلار را مورد بازسازی قرار دادند و ۷.۵ میلیارد دلار دیگر را بازپرداخت کردند.
-
تاثیر بهبود روابط روسیه و آمریکا بر منطقه قفقاز جنوبی
درحالیکه مقامات ارمنستانی بسیار علاقه مند به پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا هستند، روسیه پی در پی به ایروان هشدار می دهد که چنین اقدامی به معنای خروج خودکار ارمنستان از اتحادیه اقتصادی اوراسیا است، چرا که امکان باقی ماندن همزمان در هر دو اتحادیه وجود ندارد.
-
رشد ۶۵۰۰ واحدی بورس/ امیدواری به بازگشت شاخص به کانال ۲.۷ میلیونی
شاخص کل بورس پس از یک هفته ریزش ۱۴۶ هزار واحدی و افت شاخص به کانال ۲.۶ میلیونی، چهارشنبه نزدیک به ۶ هزار و ۵۰۰ واحد رشد کرد و در آستانه صعود به کانال ۲.۷ میلیونی قرار گرفت.
-
پرونده میدل ایست اینستیتیوت درباره بازگشت فشار حداکثری دولت جدید آمریکا
اقتصاد مساله اصلی ایران برای گفت وگو با آمریکاست
در حالی که تهران انتخاب ادامه بنبست در برابر ایالات متحده را در مقابل مزایای احتمالی تنش زدایی می سنجد، مسئله آمریکا احتمالاً حساس ترین و پیامدترین موضوعی است که آینده جمهوری اسلامی را شکل می دهد.
-
طلا در سیستم پولی بین الملل : داستانی 1000 ساله
طلا بهعنوان یکی از قدیمیترین و ارزشمندترین کالاها در تاریخ بشریت، همواره نقش برجستهای در سیستمهای اقتصادی و پولی جهان ایفا کرده است. در طول قرنها، طلا نه تنها بهعنوان یک ذخیرهکننده ارزش، بلکه بهعنوان پشتوانه پولهای رایج در نظامهای مالی متعددی مورد استفاده قرار گرفته است.
-
ترامپ؛ جامانده در جنگ سرد
دیر نیست که ترامپ در داخل و بیرون از ایالات متحده با مقاومت کم بدیل روبهرو شود؛ درحالی که او خود را رهرو بیرحم "رئال پولیتیک" نمایش میدهد.
-
صادرات سالانه ۱۳ میلیارد دلار محصولات پتروشیمی
استادیار علوم اقتصادی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به ایده «درآمد پایه همگانی» گفت: باید به تمام دهکهای جامعه، درآمد پایه همگانی تعلق بگیرد.
-
گزارش نوزدهم شورای آتلانتیک؛
مذاکره با ایران برای آمریکا ضرورت دارد/تداوم فشار حداکثری
اندیشکده «شورای آتلانتیک» تاکید دارد هدف واقعبینانه سیاست اقتصادی، دیپلماتیک و نظامی آمریکا در قبال ایران باید متقاعد کردن تهران به ورود به مذاکرات جدی جدید باشد که محدودیتهایی بر برنامه هستهای آن اعمال کند، به گونهای که فاصله ایران تا دستیابی به سلاح هستهای چندین ماه باشد. این مذاکرات باید همزمان نفوذ مخرب منطقهای ایران و تواناییهای تسلیحات متعارف آن را نیز مورد توجه قرار دهد.
-
از طراحی پیچیده رهبر انقلاب در برابر ترامپ و گزینه حمله نظامی تا پاکسازی داخلی در گفتگو با امیراحمدی
دکتر هوشنگ امیراحمدی معتقد است که آیت الله خامنه ای با تغییر سیاست دقیق در برابر دونالد ترامپ می تواند دست شبکه برجام را از سیاست خارجی ایران کوتاه کرده و در ترکیب با پاکسازی داخلی از عناصر مخرب باعث ارتقا قدرت ملی شود.
-
تحلیلگر سرشناس جهان عرب؛
بعد از سوریه منتظر تجزیه ترکیه باشید
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناس جهان عرب معتقد است تحولات سوریه تنها این کشور را تغییر نخواهد داد، بلکه سراسر منطقه و جهان را دگرگون می کند، تجزیه سوریه سبب تجزیه ترکیه خواهد شد.