به گزارش تحریریه، قیمت دلار آمریکا در بازار وارد کانال 21 هزار تومان شده است و انتظارات قیمتی به سمت پایین میل می کند. دلیل اصلی این اتفاق را نمی توان اقتصادی دانست و به رویکرد سیاست زده دولت و بانک مرکزی باز می گردد که قصد دارند تا آخرین روزهای حضور در قدرت به آشفته کردن اقتصاد کشور و ضربه زدن به تولید ادامه دهند.
قیمت دلار 33 هزار تومانی با نقدینگی 3000 هزار میلیارد تومانی منطقی نبود و دلار 25 هزار تومانی با نقدینگی 4000 هزار میلیارد تومانی به قیمت تعادلی نزدیکتر است، اما دولت به دلیل گره زدن همه چیز به سیاست قصد دارد تا در آستانه انتخابات و سخنان مهم رهبر انقلاب که امروز یکشنبه 12 اردیبهشت ایراد می شود یک گام به جلو برای مدیریت فضای سیاسی کشور بردارد.
شواهد متقن نشان می دهد که تحریم های کاتسا برداشته نمی شود و همین مساله باعث می شود تا خروج نام افراد و شرکت های ایرانی از ذیل قوانین تحریمی آمریکا ارزش جدی نداشته باشد و آمریکا بتواند به سرعت آنها را در آینده ذیل تحریم های جدید قرار دهد. این مهم که در تناقض کامل با سخنان عباس عراقچی است حاکی از این امر است که دولت برای وادار کردن کشور به عقب نشینی و تن دادن به برجامی دیگر که به راحتی می تواند نقض شود و به اقتصاد کشور کمک نمی کند، با کاهش قیمت دلار گروکشی کند.
تحریم نفت با افزایش فروش ایران به بیش از یک میلیون بشکه در روز عملا منتفی شده و ایران گزینه های زیادی برای مبادلات پولی با روش های غیردلاری در اختیار دارد که معنایی جز داشتن دست برتر در مذاکرات ندارد. در چنین شرایطی دستپاچه بودن دولت برای مذاکره و توافق نیم بند و گره زدن اقتصاد به نوسانات قیمتی دلار فقط باعث تخریب بیشتر پایه های اقتصادی کشور می شود. رساندن قیمت دلار به قیمت های غیرمنطقی باعث می شود تا دولت بعد از همان روز اول در چالش با نرخ سرکوب شده ارز و فنر آماده جهش دلار باشد.
پایان/
نظر شما