به گزارش تحریریه روزنامه الکترونیکی «رای الیوم» در بخشی از گزارش خود به قلم «عبدالسلام بن عیسی» تحلیلگر و نویسنده مراکشی نوشت: شایسته است که موضع ایران برای بازگشت آمریکا به توافق هستهای بدون هیچ گونه پیش شرطی از حمایت مردم جهان عرب، آزادگان جهان و هواداران عدالت در سراسر جهان برخوردار باشد. این نبرد تنها نبرد میان ایران و آمریکا نیست بلکه نبرد کشورهای فقیر و مستضعف با قدرتهای قلدر، استکبار جهانی و استعمار جدید نیز به شمار می رود.
این تحلیلگر مراکشی افزود: من به عنوان شهروند مراکشی و عربی از موضع ایران حمایت میکنم. این حمایت من به این دلیل نیست که ایران یک کشور اسلامی است و ما عربها با آن دارای روابط همسایگی و اشتراکات معنوی، دینی، فرهنگی و تاریخی درهم تنیده هستیم و خون عربی با خون فارسی در هم آمیخته است. ایران برای ما تمدن عربی- اسلامی برپا کرد و دانشمندان و متفکران بزرگی را تقدیم جهان کرد که با تولیدات عملی خود کتابخانه های انسانیت را غنا بخشیدهاند. ایران متفکرانی چون فارابی، ابن سینا، جاحظ و .... را به جهان تقدیم کرد.
وی عنوان داشت: من به این خاطر از ایران حمایت نمیکنم که ایران نخستین کشوری بود که سفیر رژیم صهیونیستی را از تهران اخراج کرد و کلید این سفارتخانه را به سازمان آزادیبخش فلسطین داد. من به این دلیل از ایران حمایت نمیکنم که ایران در کنار دو کشور عربی عراق و سوریه ایستاد و مانع از این شد که گروههای تکفیری داعشی که از سوی برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، آمریکا، کشورهای اروپایی و رژیم صهیونیستی حمایت میشدند این دو کشور را تجزیه کنند. من به این خاطر که ایران از مقاومت فلسطین و لبنان حمایت کرد و این گروهها با حمایت ایران توانستند به پیروزی های درخشانی در برابر رژیم صهیونیستی دست یابند از ایران حمایت نمیکنم. همچنین حمایت من از ایران به خاطر پشتیبانی ایران از مردم مظلوم یمن و مخالفت آن با جنگ ظالمانه ائتلاف کشورهای عربی به سردمداری عربستان در یمن نیست. من به این دلیل از موضع جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین حمایت میکنم که مطالبات ایران مطالباتی به حق است. ایران از آمریکا میخواهد به توافقی برگردد که دولت «باراک اوباما» در سال ۲۰۱۵ آن را امضا کرده است. در حالی که «ترامپ» رئیس جمهوری سابق آمریکا این توافق را نادیده گرفت و تحریمهایی را علیه مردم ایران اعمال کرد.
این نویسنده مراکشی سپس سوالات زیر را مطرح کرد که آیا اقدام آمریکا چماق داری آشکار نیست؟ آیا ما باید چماق داری آمریکا را بپذیریم؟ اگر ما این چماق داری را بپذیریم آیا با این اقدام سبب گستاخی آمریکا نخواهیم شد که در آینده خود ما قربانی آن خواهیم شد؟ وی سپس پاسخ داد: توافقهای بینالمللی به این دلیل امضا میشود که به آن احترام گذاشته شود و به بندهای آن عمل شود. اگر هر کسی بخواهد هر توافقنامه بینالمللی را امضا و هر لحظه که بخواهد از آن چشم پوشی کند این توافقنامهها ارزش خود را از دست خواهند داد و دیگر روابط بینالملل قابل اعتماد و امنیت نخواهد بود و هرج و مرج میان کشورها حاکم خواهد شد و زبان زور و نادیده گرفتن قانون رواج پیدا خواهد کرد.
تحلیلگر مراکشی افزود: فرض را بر این بگیریم که جمهوری اسلامی به طور یکجانبه از توافق هستهای خارج میشد مانند همان کاری که دولت آمریکا انجام داد؛ آیا رهبران ناتو به سرعت گردهم نمیآمدند و دستور آماده شدن ناوها و کشتیهای جنگی و بمب افکنها و ارتش را نمیدادند تا به سوی سواحل ایران روانه شوند تا ایران را مجبور سازند به توافق برگردد؟
این نویسنده مغربی نوشت: بیایید خرافاتی را که در برخی رسانههای کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای حمایت از طرح آمریکایی رد و بدل میشود، کنار گذاریم. آنها در مطالب خود ادعا میکنند که ایران در حال گسترش تشیع و تبدیل اهل تسنن به شیعه است. در شرایطی که هیچ ادله و مدرک مستند و قانع کنندهای در این زمینه وجود ندارد. اینگونه ادعاها پوچ است و هیچ عقل سلیمی نباید آن را باور کند. موضوع شگفتآور این است که بسیاری از نظامهای عربی که وانمود میکنند از شیعه شدن شهروندان خود به دست ایرانی ها نگران هستند اکنون در حال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند.
واقعیتی که آنها میخواهند بر روی آن سرپوش نهند این است که جمهوری اسلامی ایران به قدرت نظامی و علمی قوی در منطقه تبدیل شده است. جمهوری اسلامی اکنون رژیم صهیونیستی را در محاصره قرار داده و به کابوسی برای این رژیم تبدیل شده است. آمریکا، کشورهای اروپایی و رژیم صهیونیستی نمیخواهند که در منطقه خاورمیانه کشوری غیر از رژیم صهیونیستی دارای قدرت نظامی، علمی و مدیریتی باشد. هر کشوری که دارای مولفههای قدرت باشد و به رقیب رژیم صهیونیستی تبدیل شود با توطئه ها روبرو خواهد شد و تلاش آمریکا برای چشمپوشی از پایبندی به توافق هستهای و اعمال تحریمهای ضد ایرانی هم در چارچوب این توطئهها قرار دارد.
عبدالسلام بن عیسی در بخش پایانی گزارش خود آورد: پیروزی ایران در نبرد توافق هستهای افزون بر اینکه پیروزی حق و حاکمیت پایبندی به توافقهای امضا شده است، بلکه یک پیروزی برای کشوری است که رژیم صهیونیستی را محاصره کرده و حقوق خود را در دستیابی به مولفههای قدرت و دانش تضمین می کند؛ این برخلاف اراده رژیم صهیونیستی است.
پایان/
نظر شما