به گزارش تحریریه، نامزدهای ریاست جمهوری اعم از آنهایی که اعلام آمادگی کرده و آنهایی که هنوز در حال رصد و ارزیابی شرایط هستند حدود یک ما دیگر باید ثبت نام کنند. نزدیکی به این تاریخ، اما گمانهزنی درباره آمدن و نیامدن چهرههای سیاسی را داغتر از همیشه کرده است. در جریان اصولگرایی مثلا حرف از تقویت گمانه کاندیداتوری سعید جلیلی است.
بر اساس شنیدهها برخی از حامیان او از ورودش به رقابتها خبر میدهند و اگر در نظر داشته باشیم که با توجه به میل شدید اصلاحطلبان برای تبدیل کردن سیاست خارجی و بحث مذاکره به محور اصلی انتخابات؛ این امر یعنی کاندیداتوری جلیلی کاملا منطقی است. هرچه باشد او سالها عهدهدار مذاکره بوده و حرف برای گفتن دارد.
حامیان جلیلی به موفقیت در این انتخابات نیز امید بسیاری دارند و یکی از دلایلش همین است که بحث حضور سید ابراهیم رئیسی در قامت یک نامزد ریاست جمهوری هنوز محل ابهام و بلاتکلیف است. اغلب تحلیلگران جریان اصولگرای معتقدند که ورود رئیسی به این رقابتها سبب اجماع روی او خواهد بود و نامزدهای دیگر را به حاشیه میراند. این، اما به معنی شکست گزینهای مثل جلیلی نیست. به اعتقاد برخی کارشناسان او حتی در این شرایط نیز شانس آن را دارد که سکاندار دستگاه دیپلماسی دولت بعد شود.
امیررضا واعظ آشتیانی، فعال سیاسی اصولگرا یکی از همین افراد است. او در گفتوگویی با «نامه نیوز» ضمن تاکید بر اینکه «هنوز مشخص نیست که در فضای اصولگرایی و نیروهای انقلاب چه افرادی ورود کرده و نامزد میشوند. اسامی که مطرح شدهاند اغلب بر مبنای حدسیات یا گمانهها است. اما بر اساس همین گمانهها نیز میتوان تحلیل کرد».
وی ضمن ابراز امیدواری به اینکه «شورای وحدت و ائتلاف به یک انسجام ساختاری و وحدت کامل برسند» گفت: «سازوکارهای انتخاباتی اکنون درحال تعریف شاخصها هستند و این شاخصها تکلیف کاندیداها را هم مشخص خواهد کرد. بر اساس آنهاست که معلوم میشود چه افرادی در ردیف حمایت اولیه نیروهای انقلاب قرار گرفته، به فینال رفته و نهایتا مورد اجماع قرار میگیرند.»
این فعال سیاسی اصولگرا درباره احتمال کاندیداتوری سعید جلیلی نیز گفت: «آقای جلیلی یکی از افرادی است که در فهرست نامزدهای احتمالی قرار دارد و به نظر میرسد که وارد رقابت بشود. درباره اینکه چه نتیجهای میگیرد، اما باید صبر کرد و دید که رقبای او چه کسانی هستند.»
وی با تاکید بر اینکه «اصولگرایان به دنبال گزینه اصلح هستند» گفت: «تحلیل من این است که اگر احیانا آقای جلیلی کاندیدا نشود، احتمالا دستگاه دیپلماسی را به او خواهند سپرد. ضمن اینکه اگر او کاندیدا شود و گزینه اصلحتری باشد نیز همین طور خواهد شد. به هرحال او در دولت احمدی نژاد در شورای عالی امنیت ملی بوده، مسائل برجام را رصد میکرده و در دولت یازدهم و دوازدهم نیز منتقد دستگاه دیپلماسی کشور بوده و دیدگاههای خودش را دارد. با این سابقه و تجربه تصور میکنم که اگر نامزد نشود یا نامزد بشود و گزینه مناسبتری وجود داشته باشد، دستگاه دیپلماسی را به او خواهند سپرد»
واعظ آشتیانی در پاسخ به اینکه کدام نامزد احتمالی نسبت به جلیلی اصلح خواهد بود، گفت: «تصور من این است اگر آقای رئیسی بیاید، اقبال مردمی بیشتر یخواهد داشت. او عملکرد اجرای خوبی هم داشته است و قاطعانه میگویم که اگر رییسی بیاید، رای بالایی خواهد داشت».
وی از پاسخ به اینکه در صورت عدم کاندیداتوری رئیسی، کدام نامزد احتمالی ممکن است به نسبت جلیلی اصلح باشد؟ طفره رفت و گفت: «باید صبر کنیم و ببینیم که چه کسانی نامزد میشوند. الان اسامی مختلفی مثل سعید محمد، ضرغامی، قالیباف و ... مطرح است، اما نمیتوان قضاوت کرد که چه کسی اصلح شناخته خواهد شد. مساله مهم این است که این دوره ریاست جمهوری حساسیت بالایی دارد و نیروهای سیاسی در جریان اصولگرا نیز سعی میکنند که به سمت آزمون و خطا نرفته و ریسک نکنند.»
منبع: نامه نیوز
پایان/
نظر شما