به گزارش تحریریه، بی بی سی نوشت: ویروس شناسان اعتقادی به موثر بودن ماسک در جلوگیری از انتقال ویروس های هوازی ندارند.
در این گزارش بی بی سی که در 23 ژانویه 2020 منتشر شد آمده است: دکتر "دیوید کارینگتون" استاد دانشگاه لندن، به بیبیسی می گوید، "استفاده مرتب از ماسک صورت توسط مردم راه موثری برای جلوگیری از انتقال ویروس و باکتری های موجود در هوا نیست." راه انتقال "بیشتر ویروسها" از هواست. علت موثر نبودن ماسک این است که آنها معمولا شُل هستند، فیلتر هوا ندارند و با پوشیدن آنها، چشم ها همچنان در معرض هوا قرار می گیرند.
این گزارش می افزاید، "هر چند وقتی به تحقیقات مربوط به استفاده از ماسک توسط عموم نگاه کنیم، می بینیم که نتایج متفاوت است. نگهداشتن ماسک روی صورت برای مدت طولانی مشکل است."
بی بی سی در پایان می نویسد: به اعتقاد دکتر "کانر بامفورد" از "موسسه پزشکی تجربی ولکام-ولفسون" رعایت چند اصول ساده بهداشتی بسیار موثرتر است. "پوشاندن دهان هنگام عطسه، شستن دستها و عدم تماس دست شسته نشده با دهان میتواند خطر انتقال ویروسهای تنفسی را کاهش دهد." در وبسایت سازمان خدمات درمانی بریتانیا آمده است ک بهترین راه برای جلوگیری از مبتلا نشدن به بیماریهای ویروسی مانند آنفلوانزا اینهاست: شستن مرتب دست ها با آب گرم و صابون، عدم تماس دست با چشم ها و بینی تا حد ممکن، داشتن سبک زندگی سالم.
علیرغم وجود این همه ابهام درباره موثر بودن استفاده از ماسک در پیشگیری از ابتلا به کرونا، موج سنگینی درباره اجباری شدن استفاده از آن در ایران و برخی کشورهای دیگر به راه افتاده است.
پایان/
نظر شما