چرا خودروساز 16 میلیارد دلاری ایران همچنان سمند و پژو تولید می کند؟

ایران خودرو با 250 هزار میلیارد تومان یا 16 میلیارد دلار دارایی همچنان خودروهای 30 سال پیش تولید می کند و از عوامل اصلی نارضایتی عمومی است.

تهران - تحریریه - ایران خودرو با 250 هزار میلیارد تومان یا 16 میلیارد دلار دارایی همچنان خودروهای 30 سال پیش تولید می کند و از عوامل اصلی نارضایتی عمومی است.

به گزارش تحریریه، در تابستان امسال مساله تجدیدارزیابی ارزش دارایی های ایران خودرو داغ بود و قیمت 250 هزار میلیارد تومان برای آن محاسبه شد.(فرهاد بهنیا، سخنگوی انجمن قطعه‌سازان) ارزش دلاری این خودروساز داخلی بیش از 16 میلیارد دلار است که این شرکت را در بین شرکت های برتر خودروسازی جهان قرار می قرار می دهد، و اما، هاشم یکه‌زارع، مدیرعامل شرکت ایران‌خودرو نیز طی روزهای اخیر اعلام کرده اولویت اصلی برای تجدیدارزیابی، سرمایه‌گذاری‌های این شرکت است نه اموال آن. فعلا به این کاری نداریم که منظور یکه زارع کدام سرمایه گذاری هاست و رد این سرمایه گذاری های باارزش را در کجا باید جست و تنها به مقایسه این دارایی عظیم با خودروسازان برتر دنیا بسنده می کنیم. باارزش ترین شرکت خودروسازی جهان هم اکنون تویوتا ژاپن است که 199 میلیارد دلار ارزش دارد. فولکس واگن آلمان 79 میلیارد دلار می ارزد و در جایگاه دوم ایستاده است. دیگر آلمانی لوکس ساز یعنی بی ام دبلیو 71 میلیارد دلار قیمت دارد و چهارم است. شرکت معروف آلمان یعنی دایملر(تولیدکننده مرسدس بنز)پنجم است و 68.5 میلیارد دلار ارزش دارد. هوندا ژاپن که بازار آمریکا را فتح کرده 57.5 میلیارد دلار ارزش دارد و در نهایت فیات کرایسلر ایتالیایی(و امریکایی) 33.6 میلیارد دلار ارزشگذاری شده است که رتبه 10 باارزشترین کارخانه خودروسازی را داراست. نیسان، فورد، جنرال موتورز و تسلا دیگر برندهای برتر در بین 10 عنوان دار اصلی هستند. چنانکه ملاحظه می کنید؛ اثری از میتسوبیشی، ولوو، پورشه، سوزوکی، پژو، رنو سیتروئن، داج، جیپ، گریت وال و بسیاری دیگر از برندهای نام آشنای دنیای خودروسازی نیست. و اما ایران خودرو. این شرکت 48 درصد فیات؛ تقریبا نصف آن؛ قیمت دارد. ضمن اینکه ایران خودرو مانند بچه لوس خانواده در یک بازار انحصاری فعالیت می کند و فیات در بازار رقابتی نفسگیر جهانی. در ایران خودرو خبری از نوآوری نیست و همچنان پژو 405 تولید می شود که 32 سال پیش در اروپا عرضه شد و همان موقع هم پژو بود! که در صنعت خودروسازی دنیا موضوعیت ندارد. شرکت 16 میلیارد دلاری ایران خودرو با بازیهای شبه حقوقی و انگ زدن به شرکت های توانمند در بخش خصوصی انحصار خود را حفظ کرده و به یکی از عوامل اصلی نارضایتی عمومی تبدیل شده است. اینکه مردم در کشورهای همسایه و نه در کشورهای صنعتی؛ می بینند که چه خودروهایی در خیابان ها تردد می کند ولی باید برای خرید سمند صف بکشند، نتیجه ای جز نارضایتی عمومی ندارد. منطق ساده اجتماعی حکم می کند که مدیریت دولتی و غیررقابتی 40 سال گذشته ایران خودرو باید پاسخگوی انبوه دارایی ها و حمایت ها از منابع بخش عمومی که نتیجه ای در بر نداشته است باشد. پایان خبر/  
۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۹
کد خبر: 5766

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 3 =