نامه زیان‌دیدگان کرمان موتور به رئیس سازمان بازرسی کل کشور

تهران - تحریریه - نامه زیان‌دیدگان کرمان موتور درحالی به ریاست سازمان بازرسی ارسال شد که شرکت های بهمن موتور و کرمان موتور در صدر اخبار خودروسازان قرار گرفته اند.

به گزارش تحریریه، زیان‌دیدگان شرکت خودروسازی کرمان موتور در نامه به ریاست سازمان بازرسی کل کشور؛ از این خودروساز داخلی به دلیل عدم تحویل خودروی جل اس 5 شکایت کردند. متن کامل این نامه به این شرح است:
هوالعدل یا ایها الذین آمنوا اوفوا بالعقود از : مشتریان زیان دیده‌ی ‌کرمان موتور به : ریاست محترم سازمان بازرسی ‌کل کشور جناب آقای قاضی ‌سراج ایده الله موضوع: ۱_ فساد، رشوه، اختلاس، تخلف و تبانی‌ گسترده‌ی در قالب شبکه مافیای ‌خودروئی‌ در وزارت صمت، سازمان حمایت از مصرف کننده و شخص آقای تابش ، کمیته خودروئی‌ صمت و تعزیرات ۲_ تضییع گسترده حقوق مدنی ‌خریداران خودروسازهای ‌مختلف از جمله کرمان موتور ۳ _ ایجاد عمدی ‌نارضایتی ‌عمومی ‌با عدم پاسخگویی و به خیابان کشیده شدن مردم ( پروژه نفوذی‌ که رهبری‌ به آن اشاره کردند.) ۴ _ عدم نظارت صحیح بر فعالیت خودروسازان که زمینه‌ای شده است برای ‌اعتراضات هر روزه مردم در کف خیابان علیه خودروسازان و صمت ۵ _ مصوبات غیرقانونی‌ کمیته‌ی خودروئی‌ و اجازه گران فروشی‌ و تخلف از قرارداد قیمت قطعی‌ به خودرو سازان ۶_ صدور دعوتنامه‌ی تکمیل وجه با افزایش ۳۴ میلیون تومانی علیرغم وجود قیمت قطعی مندرج در قرارداد به استناد مصوبه یا صورت جلسه خلاف قانون کمیته‌ی خودروئی ۷ _ سلب حقوق مدنی ‌ افراد و الزام مشتریان به امضای بندی از دعوتنامه‌ی تکمیل وجه که در آن خریدار متعهد می‌گردد طرح هرگونه ادعا علیه کرمان موتور را از خود سلب و ساقط می‌نماید.
شرح ما وقع خرداد ۹۷ شرکت کرمان موتور اقدام به پیش فروش ماشین جک اس ۵ با قیمت قطعی ۱۱۶ میلیون تومانی نموده است. نمایندگی‌ها به مشتری اعلام می‌کردند با خرید بیش از یک خودرو می‌توانید ماشین را به صورت کارتکسی تحویل بگیرید. ۸ هزار ماشین به این روش فروش رفت. تا پایان دعوتنامه شهریور ماه ۹۷ مشکلی وجود نداشت. مشکل از آنجا شروع شد که شرکت برای حواله‌های مهر و آبان دعوتنامه تکمیل وجه را با ۷/۸ میلیون تومان مازاد بر قرارداد قیمت قطعی صادر نمود. عده‌ای‌ بخاطر عدم نظارت و تبانی سازمان‌های نظارتی‌ مذکور وجه مازاد را پرداخته و ماشین خود را تحویل گرفتند. علیرغم اعتراضات ، شکایات و گزارش‌های فراوان مردمی عملاً اقدامی از سوی سازمانهای مذکور صورت نگرفت. سکوت شائبه برانگیز مسئولان و دستگاه‌های نظارتی که علناً و عملاً به حامی شرکت متخلف کرمان موتور تبدیل شده بودند ، باعث بالا گرفتن اعتراضات مردمی و تسلیم مقامات صمت و شرکت کرمان موتور شد. سرانجام با بخشنامه‌ای که وزارت صمت داد ، کرمان موتور ملزم به رعایت قرارداد به قیمت قطعی قرارداد گردید. ولی کسانی که مبلغ ۷/۸ میلیون تومنی را اضافه پرداخته بودند حقشان ضایع شد. به این شرح پرونده حواله‌های مهر و آبان بسته و خودروشان تحویل شد. نوبت به حواله‌های موعد آذرماه رسید که شرکت به شرح زیر عمل کرد : برای حواله‌های اول طبق قرارداد قیمت قطعی دعوتنامه تکمیل وجه به مبلغ ۵۹ م تومان صادر گردید. برای حواله‌های دوم خلاف قرارداد و با مصوبه غیر قانونی کمیته خودروئی دعوتنامه تکمیل وجه به مبلغ ۹۳ م تومان صادر گردید . دعوتنامه حواله‌های سوم هنوز صادر نشده ولی طبق گفته‌‌ی مدیران کرمان موتور قرار است با افزایش هفتاد میلیون تومانی صادر شود. و احتمالاً کسانی که بیش از چهار حواله با امید کارتکسی شدن خریده‌اند باید به قیمت روز حدود ۲۲۰ م تومان تکمیل وجه کنند. لازم به ذکر است که کرمان موتور حواله‌های دوم را بر خلاف قیمت قطعی قرارداد ۳۴ میلیون تومان گران‌تر به مبلغ ۹۳ م صادر کرد و برای تکمیل وجه مهلت ۱۵ روزه مقرر داشت.
بنابراین دعوتنامه: ۱ _ عده زیادی از ترس لغو قرارداد تکمیل وجه کردند و شرکت با سلب حقوق مدنی افراد بندی را در دعوتنامه با محتوای زیر گنجانده بود : " اینجانب طرح هرگونه ادعائی علیه شرکت کرمان موتور را از خود سلب و ساقط می‌نمایم " که این الزام خلاف حقوق مدنی افراد است.
۲ _ عده‌ای از طریق مراجع قضائی با ارسال اظهارنامه به کرمان موتور اعلام کردند که فقط حاضر به تکمیل وجه طبق قرارداد قیمت قطعی هستند . اعتراضات هر دودسته به مقامات صمت و سازمان حمایت و تعزیرات کار به جایی نبرد و جناب تابش با تعلل فراوان و امروز و فردا کردن‌ها پرونده کرمان موتور را به تعزیرات ارجاع ندادند تا مدت ۱۵ روزه‌ی دعوتنامه ها تمام شد.
به هیچ عنوان قابل قبول نیست که جناب تابش بخاطر اندک درآمد سازمانی اینگونه از کرمان موتور حمایت و به ضرر ما کارشکنی کنند و قطعاً پای تبانی مافیای گسترده و شبکه‌ای در میان می‌باشد.
ایشان بارها اعلام کردند که پرونده را به تعزیرات میفرستم ولی ضمن تعلل و وقت کشی باعث شدند تا اکثریت از ترس ابطال قرارداد تکمیل وجه کنند و جناب تابش فقط به حرف بسنده کرده و در عمل تصمیمات خلاف قانون و خارج از حیطه‌ی مسئولیت و اختیار خود اتخاذ کرده به گونه‌ای که مسئولین کرمان موتور اظهار می‌دارند طبق مصوبه و صورت جلسه کمیته خودروئی (شماره ‌نامه ۰۰/۷۳۳۴۴/۹۷/۳۷۰ تاریخ ۱۷/۱۱/۹۷ مدیرکل نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی آقای فاردار) اقدام به افزایش قیمت قراردادها نموده‌اند.
کمیته ‌خودروئی یا هر شخص و نهاد دولتی دیگر با استناد به کدام ماده‌ی قانونی و شرعی به خود اجازه‌ی دخل و تصرف در قراردادها با قیمت قطعی مشتریانی می‌نماید که ۹ ماه قبل قراردادشان منعقد شده است و قیمت را در معامله تغییر می‌دهد.
لازم به ذکر است که سازمان حمایت با عدم شفافیت و تخلف سازمان یافته مافیایی از ارائه صورت جلسه این مصوبه که مستمسک کرمان موتور برای افزایش قیمت است ضمن مراجعه مکرر معترضان امتناع مینماید و این عدم شفافیت در ارائه مصوبه نشان دهنده حجم عظیم رشوه ،تبانی ، تخلف سازمان یافته می‌باشد.
عملاً نهادی که باید بر حسن اجرای قراردادها نظارت داشته باشد تصمیماتی خلاف قانون اتخاذ کرده حق مشتریان را زیر پا می‌گذارد.
قرارداد بین ما و کرمان موتور به قیمت قطعی منعقد شده است و تمامی شروط ضمن عقد توسط خود شرکت کرمان موتور پیشنهاد و با امضای ما تائید شده است. هنگام ثبت نام هیچ محدودیتی در خرید تعداد خودرو برای افراد وجود نداشت حتی نمایندگی طبق روال گذشته اعلام می‌کرد با خرید دو دستگاه خودرو و بیشتر ماشینها کارتکسی می‌شود و عضو باشگاه مشتریان کرمان موتور می‌شوید.
موقع گرفتن پول ما خریداران با پیش پرداخت ۵۰ م تومانی تشویق می‌کردند که چند خودرو را به نام یک نفر بنویسید و امروز که ماه‌ها از سررسید دعوتنامه‌ها می‌گذرد عنوان می‌دارند که چون چند دستگاه ماشین خریداری کرده‌اید باید بیشتر بپردازی درحالیکه در حقیقت اکثر این خودروها برای چند نفر است که بنام یک نفر خریداری گردیده است.
بنابراین مصوبه و صورت جلسه کمیته خودروئی (شماره ‌نامه ۰۰/۷۳۳۴۴/۹۷/۳۷۰ تاریخ ۱۷/۱۱/۹۷ مدیرکل نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی آقای فاردار) در خصوص اینکه برای هر کد ملی یک خودرو بدون افزایش قیمت خودرو دوم با افزایش ۳۴ م تومانی خودرو سوم به بعد با قیمت توافقی یا قیمت روز بازار برای خودرویی که ۹ ماه قبل بر اساس قیمت قطعی معامله شده هیچ مبنای شرعی و قانونی ندارد ضمن آنکه قانون عطف به ما سبق نمی‌شود و با مراجعه مکرر معترضین به سازمان حمایت ضمن عدم شفافیت مسئولین از نشان دادن این نامه امتناع می‌کردند تا سندی به دست معترضان نباشد اساس فساد ، تخلف و تبانی و رشوه در همین قسمت و با امضاهای طلایی صورت گرفته است مگر میشود سه نفر در کمیته خودروئی بدون گرفتن رشوه حق ۸هزار خریدار را پایمال کرده و در قیمت قطعی قرارداد تغییر ایجاد کنند.
سر منشا تخلف وزارت صمت بوده که اکنون باید شرکت کرمان موتور را به رعایت قیمت قطعی مندرج در قرارداد الزام نماید و تصمیم کمیته‌ی خودروئی در این مسئله لغو گردد و اعضای این کمیته به جرم رشوه ، تبانی ، تشویش اذهان عمومی ، ایجاد نارضایتی عمدی جهت به خیابان کشیدن مردم عادی تحت تعقیب قرار گیرند.
پس از تجمع روز دوشنبه ۱۳/۱۲/۹۷ در ادامه تخلفات شرکت کرمان موتور برای آرام کرد جو در عوض مهلت ده روزه اقدام به اخذ تعهدنامه‌ای با محتوای زیر از مشتریان کرد: "اینجانب که به جهت مشکلات اقتصادی جهت تکمیل وجه مندرج در دعوتنامه که مورد قبول و توافق بنده بوده فرجه ده روزه از شرکت اخذ نمودم و متعهد می‌گردم در صورت عدم تکمیل وجه ، شرکت کرمان موتور مخیر در فسخ یک جانبه صرفاً با ارسال اظهارنامه‌ی قضائی بدون‌مراجعه به مراجع قضایی خواهد بود و در نتیجه این فسخ فقط مبلغ مندرج در قرارداد به اینجانب مسترد می‌گردد." که الزام مشتری به این بند خلاف حقوق مدنی افراد است.
مسئله دیگر اینست که حتی نمایندگی با وعده کارتکسی شدن اقدام به پیش فروش جک اس۵ به نام نمایندگی و صلح به نام‌ خریدار کرده‌اند و بسیاری از افراد پول را پرداخت کرده و ماشین به وعده واهی کارتکسی شدن به نام نمایندگی خریداری شده است و آن افراد امروز گرفتار چنین دامی شده‌اند.
لازم به ذکر است در جلسه ۲۷ بهمن با تماس تلفنی جناب تابش با ۵ نفر از ادمینهای معترض جلسه‌ای برگزار شد و آقای تابش شفاهاً گفته است که: قیمت افزایش یافته مورد تایید ایشان است و اگر اعتراضی هست به قوه قضاییه شکایت کنید و برای شرکت مجدد در تجمعات مورد تهدید و ارعاب قرار گرفته‌اند . مجتبی گودرزی و سعید ابوالقاسمی و خانم سامانیان از آنجائیکه فساد، رشوه، تبانی، اختلاس، و تخلف گسترده به صورت شبکه‌ی مافیایی در پرونده خودرو سازان علی الخصوص کرمان موتور آشکار می‌باشد، لذا درخواست داریم تا در اسرع وقت این مافیای کثیف که بنا به فرموده‌ی مقام معظم رهبری پروژه‌ی نفوذ قصد تشویش اذهان مردم و ایجاد نارضایتی عمدی عمومی و به خیابان کشیدن مردم است را تحت تعقیب و کیفر قرار دهید.
پس از اعتراضات فراوان به وزارت صمت، سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده و تعزیرات و ناامید شدن از اقدامات قضایی سازمان اطلاعات سپاه آخرین امید ما برای بررسی این تخلف و تبانی گسترده می‌باشد.
با تشکر شیخ محمود ندیرپور
پایان خبر/
۲۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۸
کد خبر: 4562

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 16 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 2
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • محمد ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۰
      خودرو سازها متاسفانه از آب گل آلود ضعف در نظارت و امکان تبانی با وزارت صمت و سازمان حمایت سو استفاده کرده و خون ملت را در شرایط جنگ اقتصادی داخل شیشه میکنند.
    • مهر ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۶
      واقعاً متاسفم که هیچ واحد نظارتی بر این تخلف و تبانی و رشوه گیری نظارت ندارد و مالباختگان به هر کجا شکایت کنند آنجا نیز سهم خود را از این فساد و رشوه گیری می خواهد.