پیش بینی بانک جهانی از رشد اقتصادی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس

بانک جهانی در گزارش «چشم انداز اقتصادی جهانی» پیش بینی کرد اقتصاد کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به دلیل به کارگیری رویکردهایی نظیر تنوع منابع درآمدی و تشویق سرمایه گذاری داخلی و خارجی در سال های آینده از رشد مناسبی برخوردار خواهند شد.

به گزارش تحریریه، تارنمای «الخلیج آنلاین» امارات نوشت، بانک جهانی در گزارش «چشم انداز اقتصادی جهان» پیش بینی کرد اقتصاد کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در سال ۲۰۲۴ میلادی رشد ۲.۸ درصدی و در سال ۲۰۲۵ میلادی رشد ۴.۱ درصدی را شاهد باشد.

همچنین در این گزارش پیش بینی شده است اقتصاد کشورهای وارد کننده نفت در سال ۲۰۲۴ رشد ۲.۹ و در سال بعد رشد ۴ درصدی را تجربه کند.

در این گزارش آمده است تولید ناخالص داخلی واقعی امارات در سال جاری میلادی رشد ۳.۹ درصدی داشته و در سال ۲۰۲۵ رشد ۴.۱ درصدی را تجربه خواهد کرد. برآوردها درباره عربستان هم حکایت از آن دارند که فعالیت های غیر نفتی میانگین رشد آن را در سال ۲۰۲۴ تقویت می کند و از سرگیری تدریجی فعالیت های نفتی سبب افزایش رشد در سال ۲۰۲۵ می شود.

به نوشته الخلیج آنلاین، پیش بینی می شود اقتصاد منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در سال ۲۰۲۴ میلادی رشد ۲.۸ درصدی را شاهد باشد که این رقم افزایش ۱.۵ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می دهد. همچنین کارشناسان بانک جهانی عنوان داشتند که رشد اقتصادی در این مناطق در سال آینده میلادی به ۴.۲ درصد برسد.

پیش بینی بانک جهانی از رشد اقتصادی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس

«محمد الکبیسی» پژوهشگر مسائل اقتصادی و اجتماعی درباره عواملی که سبب رشد اقتصاد کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس طی دو سال آینده می شوند، به شبکه خبری «الجزیره» قطر گفت: تنوع بخشی به منابع درآمدی تا حدود زیادی سبب رشد اقتصادی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس می شود. به عنوان مثال قطر همزمان با تلاش ها برای برگزاری جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۲۳ میلادی بخش گردشگری خود را هم تقویت کرد.

وی عنوان داشت عربستان نیز با هدف موفقیت در کسب میزبانی جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۳۴ میلادی در حال تقویت بخش گردشگری خود است. کشورهای منطقه در مسیر تنوع بخشی به منابع درآمدی خود قدم گذاشته اند. کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس دارای ظرفیت های خوبی برای رشد اقتصادی هستند. علاوه بر اینکه ثبات امنیتی در این کشورها مشوقی برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی است، وجود نفت و گاز طبیعی هم در این زمینه تاثیر دارد. این کشورها زیر ساخت های خود را توسعه داده اند و دارای خطوط ارتباطی مدرنی هستند. همچنین این کشورها برای برداشتن موانع سرمایه گذاری خارجی انعطاف بالایی از خود نشان می دهند.

این پژوهشگر در بخش پایانی اظهارات خود آورد: با اینحال هنوز برخی موانع در برابر رشد اقتصادی فراگیر در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس وجود دارد. این کشورها باید در عرصه کشاورزی از راه حل های مدرن استفاده کنند زیرا بیشتر خاک آن ها مناسب کشاورزی نیست و آب کافی هم وجود ندارد. همچنین این کشورها باید اتکای بیش از حد بر روی قیمت جهانی نفت را کنار بگذارند.

پایان/

۱۱ تیر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰
کد خبر: 29937

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 1 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • حسن عمادی JP ۰۶:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۲
      0 0
      ارتقای و آگاهی نسبت به پیشرفت های کشورهای همسایه