به گزارش تحریریه، بنا بر گزارش رویترز به نقل از منابع آگاه، کشتی حامل محموله نفت خام ایران که ایالات متحده مصادره کرده، هشت هفته میشود که در سواحل تگزاس مانده است اما شرکتهای کشتیرانی از تخلیه محموله آن خودداری میکنند.
سوئز راجان، نفتکشی با پرچم جزایر مارشال، از ۳۰ ماه مه (اردیبهشت) نزدیکی گالوستون در حدود ۸۰ کیلومتری هیوستون، لنگر انداخته است. دادستانهای فدرال این نفتکش را که حامل نفت ایران بود و به مقصد چین حرکت میکرد، پس از متهم کردن مالک یونانی آن به فرار از تحریمها، توقیف کردند و دستور دادند این کشتی به سواحل گالوستون منتقل شود.
برای انتقال نفت خام از این نفتکش بزرگ، به یک عامل واسطه و در واقع کشتیهای کوچکتر نیاز است، زیرا سوئز راجان به دلیل اندازه و وزن زیادش نمیتواند در بندر پهلو بگیرد. در چنین شرایطی، یک منبع آگاه به رویترز گفت که شرکتهای کشتیرانی نگراناند تخلیه نفت خام ایران در کشتیهایشان باعث شود سایر خریداران بینالمللی نفتی در آینده از همکاری با آنها اجتناب کنند.
این شخص فعال در عرصه کشتیرانی اعلام کرد که تیم حقوقی شرکت آنها در پاسخ به درخواست بارگیری این محموله جواب منفی داده و پس از آن نیز هیچ شرکت نپذیرفته است نفت خام ایران را از سوئز راجان انتقال دهد.
به گفته او، شرکتهای دریانوردی کنترل کشتیهای چارتر را بیشازپیش تشدید کردهاند تا مطمئن شوند با نفتکشهایی که ممکن است نفت خام را از کشورهای تحتتحریم حمل کرده باشند، همکاری نمیکنند. این شرکتها سه یا چهار قرارداد آخر کشتی را بررسی میکنند و از قراردادهایی که ممکن است بر سفرهای آینده آنها تاثیر بگذارد، اجتناب میکنند.
در همین حال به گفته یک کارشناس دیگر، با اینکه نفتکش مورد بحث تاییدیهها و مدارک لازم ایالات متحده برای تخلیه را دارد، شرکتها از تخلیه محموله آن اجتناب میکنند زیرا از واکنش ایران نگراناند.
علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، روز پنجشنبه ۲۹ تیر تهدید کرد هر شرکت نفتی که بخواهد نفت ایران را از کشتیهای توقیفی خالی کند، با برخورد تلافیجویانه جمهوری اسلامی مواجه خواهد شد.
پایان/
نظر شما