هشدار کیسینجر به آمریکا و چین: عاقل باشید

هنری کیسینجر دیپلمات کهنه کار آمریکایی که در تلاش برای کاهش تنش به پکن سفر کرده است در زمینه احتمال وقوع درگیری به چین و آمریکا هشدار داد که عاقلانه رفتار کنند.

به گزارش تحریریه، «هنری کیسینجر» وزیر امور خارجه سابق آمریکا، از واشنگتن و پکن خواست راهی برای همزیستی مسالمت آمیز پیدا کنند.

این دیپلمات ۱۰۰ ساله روز سه شنبه برای دیدار با وزیر دفاع «لی شانگفو» به چین سفر کرد.

خبرگزاری شینهوای چین به نقل از کیسینجر پس از این دیدار گفت: ایالات متحده و چین باید سوء تفاهم ها را کنار بگذارند، به طور مسالمت آمیز همزیستی کنند و از رویارویی اجتناب نمایند. تاریخ و عملکردها همیشه ثابت کرده است که نه ایالات متحده و نه چین نمی توانند با یکدیگر به عنوان یک دشمن رفتار کنند.

کیسینجر از هر دو طرف خواست که «عاقل باشند» و با هم کار کنند و تمام تلاش خود را برای بهبود روابط و «حفظ صلح و ثبات در سراسر جهان» به کار گیرند.

لی شانگفو روابط بین چین و آمریکا را در پایین ترین سطح از زمان برقراری روابط دیپلماتیک دو کشور توصیف کرد، زیرا «برخی افراد در طرف آمریکا نتوانسته‌اند در همان مسیر طرف چینی حرکت کنند».

هشدار کیسینجر به آمریکا و چین: عاقل باشید

وی اظهار داشت که چین به ایجاد روابط پایدار، قابل پیش بینی و سازنده با ایالات متحده در راستای فرمول «سه اصل» رئیس جمهور «شی جین پینگ» یعنی احترام متقابل، همزیستی مسالمت آمیز و همکاری برد-برد متعهد است.

کیسینجر که به تازگی ۱۰۰ ساله شده و به عنوان وزیر امور خارجه (۱۹۷۳-۱۹۷۷) و مشاور امنیت ملی (۱۹۶۹-۱۹۷۵) روسای جمهور ریچارد نیکسون و جرالد فورد خدمت کرد. او نقش مهمی در گفتگوها برای پایان دادن به جنگ ویتنام و همچنین عادی سازی روابط با پکن در دهه ۱۹۷۰ ایفا کرد. وی این اقدام را با هدف قرار دادن چین در برابر اتحاد جماهیر شوروی در طول جنگ سرد انجام داد.

سفر کنونی او به پکن به دنبال دیدار چندین مقام ارشد ایالات متحده، از آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه تا جانت یلن، وزیر خزانه داری صورت گرفته است.

دولت جو بایدن بارها گفته است که به‌دنبال «مقابله» با چین نیست اما در عین حال به جزیره مورد مناقشه تایوان تسلیحات ارسال می‌کند و ائتلاف‌های نظامی در آسیا-اقیانوسیه با استرالیا، ژاپن و کره جنوبی را تقویت می‌کند.

اعضای ناتو در نشست هفته گذشته در ویلنیوس، چین را به اعمال «سیاست‌های قهری» متهم کردند زیرا آن ها اعتقاد دارند پکن به نوعی منافع بلوک تحت رهبری ایالات متحده را در تمام اروپا تهدید می‌کند.

پکن بیانیه ناتو را به عنوان تهمت و افترا محکوم کرده و این بلوک را به درگیر شدن در یک ذهنیت جنگ سرد متهم کرده است.

پایان/

۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۰
کد خبر: 26573

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 10 =