تهران – تحریریه - خشکسالی بی پایان منطقه ایران و عراق را اگرچه مسئولین با ساده لوحی به گردن خورشد و باد انداخته اند، اما پای طرحی آمریکایی به نام هارپ برای لم یزرع کردن ایران در میان است.
خشکسالی به طور کلی پدیده ای عادی است و در مناطق مختلف جغرافیایی و نه سیاسی؛ در مقاطع مختلف زمانی ظهور می کند. این پدیده مانند همه پدیده های طبیعی دوره آغاز و انجام دارد و پدیده ای بی انتها نیست و در هیچ نقطه ای از عالم به طور بی انتها ظهور نکرده است.
با این حال شاهد ظهور پدیده ای منحصر به فرد در دو کشور خاورمیانه به نام های ایران و عراق هستیم که از 20 سال پیش وارد دوره خشکسالی شده اند و ظاهرا این پدیده جز ثابت تحلیل های منطقه ای شده است. یعنی قرار است در این دو کشور؛ الی الابد خشکسالی ادامه داشته باشد. نه در شرق دو کشور این پدیده وجود دارد و نه در غرب آن. همه جا اوضاع بارش طبیعی است و تنها ایران و عراق هستند که درگیر خشکسالی بی انتها شده اند!
برخلاف تحلیل های ناقص و گول زننده رایج، خشکسالی کنونی در ایران و عراق ربطی به پدیده گرم شدن زمین ندارد و در سایر نقاط دنیا بارش ها عادی است. اگرچه نواحی جغرافیایی خاصی در نقاط مختلف جهان به طور دوره ای درگیر خشکسالی شده و مجددا به حالت عادی باز می گردند. اما خشکسالی ایران و عراق را نقطه پایانی نیست و قرار است این دو کشور تا ابد درگیر کاهش بارش ها بوده و در نهایت به سرزمین هایی لم یزرع تبدیل شوند.
مقصر کیست؟
اشتباهات زیادی در مساله آب در ایران انجام شده و همچنان ادامه دارد. سیاست غلط و منحط سدسازی، انتقال آب از یک نقطه به نقطه دیگر و استفاده از شیوه های غلط استفاده از آب درکشاورزی، صنعت و مصارف خانگی و قیمتگذاری اندک آب باعث شده است تا ایران در مساله سیاستگذاری هم نادرست عمل کرده و بحران آفرین فعالیت کند. وزرای کشاورزی و نیرو و رییس محیط زیست ایران هنوز طرح های انتقال آب و ساختن سدهای خانمان برانداز را دنبال می کنند.
عیسی کلانتری رییس سازمان محیط زیست؛ طرح انتقال آب خوزستان به کرمان را با افتخار امضا کرده و سپس می گوید من خانم ابتکار نیستم! یعنی من مثل خانم ابتکار به محیط زیست توجه نکرده و می خواهم آخرین ریشه های حیات را در فلات ایران هم بخشکانم.
شاید بتوان گفت که طرح های داخلی دولت ها برای ویران کردن آینده مردم ایران کفایت کند، اما مساله فقط داخلی نیست و خشکسالی و عدم بارش ربطی به مدیریت غلط منابع آبی ندارد. مساله این است که آبی برای استفاده نیست که بخواهد بد یا خود مدیریت شود. زیرا ابزاری ساخته دست بشر در میزان بارش ها اخلال ایجاد می کند.
سیاست سدسازی مختص ایران نیست و ترکیه هم از 3 دهه پیش برای نابود کردن ایران و عراق به خط شده است. سدهای فراوانی که در ترکیه ساخته شده و می شود؛ ورودی آب به ایران و عراق را محدود کرده و بر مشکلات افزوده است. چه نهضت سدسازی که در ایران دنبال شده و همچنان می شود؛ و چه سیاست ترکیه برای سدسازی؛ هر دو طرح هایی آمریکایی برای بحرانی کردن مساله آب در منطقه هستند. اما سیاست تکمیلی چیست؟
هارپ، سلاحی ناجوانمردانه
خشکسالی های اخیر طرح آمریکا برای مقابله غیرعامل با ایران و عراق با سلاحی جدید به نام
هارپ است. هارپ پروژه ای پژوهشی است که در سال ۱۹۹۳ توسط آمریکا برای تحقیق دربارهٔ لایهٔ یونوسفر با استفاده از امواج رادیویی ELF/ULF/VLF ایجاد شد. برنامه پژوهشی یونوسفر فعال با فرکانس بالا را "هارپ" میگویند. حدود دو دهه برای ساخت این پروژه وقت و ۲۵۰ میلیون دلار هزینه شده است. هارپ را در ادبیات عامه عاملی می دانند که می تواند باعث انحراف موشک ها، مقابه با انفجارات اتمی و زلزله شود.
برخی رسانه ها؛ این ادعاها را به تمسخر گرفته و بدون اشاره به اینکه هارپ می تواند باعث خشکسالی شود درباره ادعاهای فوق با ادبیات طنز و تمسخر داستان سرایی کرده اند. هارپ به عنوان سلاحی علیه محیط زیست و ایجاد خشکسالی می تواند فعال شود. دقت کنید که در اینجا بحث ایجاد باران نیست و باران زا کردن ابرها مساله جداگانه ای است. هارپ می تواند با گرم کردن محل تجمع ابرها باعث کاهش قابل توجهی در بارندگی شود. مساله ای که در ایران و عراق در حال روی دادن است. زبیگنیو برژینسکی استراتژیست معروف آمریکایی در کتابی که در 17 سال پیش منتشر کرد اشاره های مبهی به سلاح هارپ داشت.
نکته مهم
خشکسالی های ایران به طور قطع طبیعی نیست و هیچ عامل طبیعی نمی تواند واحدهای سیاسی را در بارندگی تحریم کند. ایران و عراق به عنوان دو واحد سیاسی مورد تحریم بارش قرار گرفته اند. اگر خشکسالی ایران و عراق طبیعی نیست؛ که نیست؛ پس عاملی انسانی آنرا ایجاد کرده است. کدام عامل انسانی؟ متهم ردیف اول آمریکا است که فناوری ایجاد خشکسالی بی پایان تصنعی را در اختیار دارد چه اسم آن هارپ باشد و چه ... .
سردار جلالی رییس پدافند غیرعامل کشور در سخنانی که از تلویزیون رسمی ایران هم پخش شد با مقایسه میزان بارش برف در ارتفاعات خاصی در کوه های ایران، افغانستان و ترکیه؛ وجود پدیده هارپ را تلویحا تایید کرد.
چه باید کرد؟
هارپ یک سلاح مخرب است و راه مقابله با سلاح های مخرب، دستیابی به سلاح یا سلاح هایی است که بتواند بازدارندگی ایجاد کند. ایران هم باید بتواند با دستیابی به هارپ و تهدید به مقابله به مثل جلوی آمریکایی ها را بگیرد. در غیر اینصورت تا 10 سال دیگر اثری از ایران باقی نخواهد ماند و کاهش مدام بارش ها باعث نابودی کشور می شود.
آمریکایی ها حتی با امضای برجام هم دستگاه های هارپ خود را خاموش نکردند و نمی توان با التماس کردن این کشور را وادار کرد تا از ویران کردن ملت ها دست بردارد. تنها راه دستیابی به سلاحی برای مقابله به مثل است.
م. ح. راد
پایان خبر/
نظر شما