سیاست‌های متزلزل مشکلات ارزی را ایجاد کرده است

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه بکارگیری سیاست‌های متزلزل و روش‌های غیرعلمی که از چارچوب‌ها و اصول اقتصادی تبعیت نمی‌کند مشکلات ارزی کنونی را ایجاد کرده است، گفت: ما باید سیاست‌های ثابت و با دوامی را اجرایی کنیم و تصمیمات پخته و منطقی باشند.

به گزارش تحریریه، جعفر قادری درباره دلایل کاهش ارزش پول ملی علیرغم تاکیداتی که بر تقویت آن می‌شود، گفت: ارزش پول ملی متغیری است که عواملی مانند بیشتر بودن نرخ تورم داخلی نسبت به تورم خارجی یا افزایش تقاضا برای ارز باوجود محدودیت عرضه ارز، بر آن تاثیر می‌گذارد و سبب کاهش ارزش پول ملی می‌شود، همچنین ایجاد کسری بودجه توسط دولت و جبران این کسری از طریق افزایش پایه پولی و رشد نقدینگی منجر به تورم شده و همین تورم کاهش ارزش پول ملی را به دنبال دارد.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تمامی عوامل موثر در کاهش ارزش پول ملی تحت اختیار بانک مرکزی نیست، افزود: عدم تسهیل بخش‌های تولیدی و عدم افزایش تولید در کشور و رفتن سرمایه‌ها به سمت بازارهای سکه و ارز خود دلیل دیگری بر افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی است.

وی معتقد است برداشتن موانع از سر راه تولید، تسهیل فضای کسب و کار، تنظیم تعاملات خود با کشورهای دیگر با هدف استفاده از منابع ارزی خارجی و دسترسی راحت به منابع ارزی خودمان، ایجاد بودجه متوازن که کسری نداشته باشد، عدم اجازه به بانک‌ها برای ایجاد خلق پول که حجم نقدینگی را افزایش می‌دهد و... ازجمله عواملی هستند که می‌تواند در ایجاد ثبات اقتصادی در کشور موثر باشد.

وی با اعتقاد به اینکه کنترل قیمت ارز صرفا با نرخ‌گذاری و الزام به رعایت آن توسط بانک مرکزی امکان‌پذیر نیست، اظهار کرد: ما باید سیاست‌های ثابت و با دوامی را اجرایی کنیم و تصمیمات پخته و منطقی باشند، به طور مثال در شرایطی که با التهاب ارزی رو به رو هستیم وارد کردن کالای لوکس ضرورتی ندارد چراکه این مسئله خود تقاضا را برای دریافت ارز را بالا می برد بنابراین مجموعه‌ تصمیمات پولی، بانکی، تجاری، ارزی، گمرکی و.... می‌تواند بر نرخ ارز تاثیر بگذارند.

وی با تاکید بر اینکه حل مشکل ارزی کشور توسط رئیس کل بانک مرکزی به صورت یک تنه تصور غلطی است، گفت: نرخ ارز متغیری موثر از متغیرهای بسیار دیگری است که هر کدام می‌توانند به افزایش نرخ ارز تاثیر گذارد بنابراین باید تمامی ارگان‌ها مانند دولت، مجلس، نیروی انتظامی، بانک مرکزی و... کمک کنند چراکه مجموعه عملکرد این نهادها بر نرخ ارز تاثیرگذار است.

وی با اعتقاد به اینکه افزایش نرخ ارز در این برهه زمانی نتیجه تصمیمات فعلی نیست بلکه بازخور سیاست‌های غلط در گذشته است مطرح کرد: واقعیت این است تمامی ارگان‌ها در اتخاذ این تصمیمات دخیل بوده‌اند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بکارگیری سیاست‌های متزلزل و روش‌های غیرعلمی که از چارچوب‌ها و اصول اقتصادی تبعیت نمی‌کند کار را به اینجا کشانده است لذا باید قبل از اینکه اتفاقات کنونی را متوجه تحریم‌ها کنیم ایرادات و اشکالات خود را بپذیریم و در مسیر حل مشکلات قدم بر داریم.

پایان/

۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰
کد خبر: 23554

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 1 =