آخرین شکل «جاسوسی» در جهان

جاسوسی مهم‌ترین، اصلی‌ترین و راهبردی‌ترین ابزار غرب و به ویژه غرب برای نفوذ در جهان امروز به شمار می‌رود.

به گزارش تحریریه، جاسوسی مهم‌ترین، اصلی‌ترین و راهبردی‌ترین ابزار غرب و به ویژه غرب برای نفوذ در جهان امروز به شمار می‌رود و این دنیای کثیفی که آن‌ها با جاسوس‌بازی در دوران جنگ شکل دادند و دنیا را به پست‌ترین شکل ممکن به جولانگاه منافع خود تبدیل کردند، هنوز هم سلطه‌اش را حفظ کرده است، دستکم برای غرب که فکر می‌کند این حق را دارد که در زندگی همه جاسوسی کند، برای همه پرونده‌سازی کرده و در نهایت این حق را دارد که هر تصمیمی که دوست دارد برای دیگران بگیرد.

هر چند با فروپاشی بلوک شرق بخشی از این بار برداشته شد، اما به کشورهای غربی سرمست از پیروزی انتظار داشتند دنیا را در چنگ خود گرفته، برای آن تعیین تکلیف کنند و سرانجام دیدگاه‌ها و نظریات خود را به مردم جهان بقبولانند. این مهم اما به این سادگی روی نمی‌داد و بسیاری از کشورها حاضر نبودند سلطه و هژمونی غرب را پذیرفته و با آن کنار بیایند، کشورهای مستقل هنوز وجود داشتند و عرض اندام می‌کردند، افکار و افراد مستقلی در جهان پیدا می‌شدند که همچنان قصد مقاومت در برابر تمامیت‌خواهی و لیبرالیزم افسار گسیخته که قصد یکی کردن فکرها و ذهن‌ها را داشت.

این مسائل باعث شد تا غرب دوباره دست به دامان زشت‌ترین و کثیف‌ترین ابزار خود بزند، «جاسوسی» که شاید یک کلمه ساده برای یک نهاد یا دستگاه امنیتی و شاید هم یک عنوان «تمیز» و «اغواکننده» برای آن‌هایی باشد که فکر می‌کنند دارند کار درست را انجام می‌دهند اما در بطن ای «جاسوسی» هزاران مطلب آشکار و پنهان وجود دارد که هویت‌زایی آن‌ها می‌تواند عمق نازیبا و کریه‌اش را روشن کند. با این حال، کشورهای غربی در قالب ناتو و به ویژه امریکا هر چه دست‌ها و دندان‌هایشان را از دست می‌دهد، بیشتر به سمت مغزشان کشیده می‌شوند و این یعنی آنکه آن‌ها ابزارهای قدیمی را از دست داده‌اند.

نگاهی به رفتارهای غیرانسانی سازمان جاسوسی آمریکا در چند دهه گذشته نشان می‌دهد که بر اساس آنچه رئیس اسبق آن یعنی مایک پمپئو گفته بود، چقدر می‌توان حقیر و پست شد و پستی و رذالت را برای یک انسان به ارمغان آورد. اینکه امریکا برای سازمان‌های جاسوسی چندگانه خود سالانه چقدر هم هزینه می‌کند خود موضوع دیگری است که دانستن آن خوب است و نشان می‌دهد که به اندازه بودجه سالانه چندین کشور به صورت رسمی، هزینه اقدامات جاسوسی کاخ سفید در جهان می‌شود، هزینه‌ای که حالا به سمت و سوی دیگری رفته است.

با این حال روزنامه انگلیسی تایمز گزارش داد که امریکا در جمع‌آوری اطلاعات از منابع آزاد (یا در دسترس عموم) از چین عقب است و همین مساله واشنگتن و متحدانش را در خطر «بی‌توجهی به بحران‌های جهانی آتی، تهدید نظامی یا اقدام تهاجمی پکن» قرار می‌دهد. این فرایند شامل جایگزینی سریع اقدامات جاسوسی سنتی یعنی مزدوران در میدان و جمع آوری اطلاعات از منابع محرمانه با داده‌ها و اطلاعات در دسترس عموم می‌شود که با عنوان «اوسینت»Open Source INTelligence (OSINT) به معنی «جستجوی پیشرفته در منابع اطلاعاتی آزاد» شناخته شده است.

این روزنامه انگلیسی در گزارش خود به این نتیجه رسیده است که نزدیک به ۸۰ درصد از اطلاعات سازمان‌های اطلاعاتی مانند سیا اکنون ازOSINT تامین می‌شود. به عنوان مثال: «پست‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد و حاوی اطلاعات حساسی درباره استقرار نیروهای روس در اوکراین بود، تأثیر سریع‌تر و قوی‌تری نسبت به تصاویر منتشر شده توسط شرکت‌های ماهواره‌ای از تحرکات نیروهای روسی داشت».

روزنامه مذکور در ادامه نوشت، ایالات متحده سالانه حدود ۹۰ میلیارد دلار برای جاسوسی هزینه می‌کند. از زمان انتخاب رئیس جمهور جو بایدن، تمرکز جامعه اطلاعاتی از دو دهه جنگ در خاورمیانه و افغانستان به رویارویی با جاه طلبی‌های چین درباره قدرت و هژمونی جهانی تغییر کرده است. به نظر می‌رسد چین در حال حاضر حدود ۱۰۰ هزار نفر را در اختیار دارد که در زمینه منابع اطلاعاتی آزاد کار می‌کنند. حتی شرکت‌های خصوصی واحدهای خود را برای نظارت بر وب‌سایت‌هایی مانند توییتر، فیس‌بوک و یوتیوب راه‌اندازی کرده‌اند تا از اولین کسانی باشند که از تغییرات مورد انتظار در وضعیت امنیت جهانی مطلع می‌شوند.

سیاستگذاران آمریکایی اذعان دارند که کشورهایی مانند چین در زمینه OSINT پیشتاز هستند. موسسه آمریکایی METTER؛ یک موسسه غیرانتفاعی دفاعی و اطلاعاتی اعلام کرد: استفاده رقبای جهانی ایالات متحده از OSINT از نظر نیازهای امنیت ملی کاملاً از ما پیشی گرفته است. حجم اطلاعات دقیقی که از درگیری‌هایی مانند اوکراین به دست می‌آید، چالش بزرگی است؛ اما در عین حال فرصتی برای پیش‌بینی بهتر چگونگی پیشرفت رویدادهای جهانی است. از آنجایی که واشنگتن همچنان به نظارت بر درگیری‌ها در سراسر جهان ادامه می‌دهد، نیاز به OSINT و ارزش آن در سال‌های آتی بیشتر مشخص می‌شود.

منبع: اخبار سوریه

پایان/

۲۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۰
کد خبر: 23244

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 5 =