به گزارش تحریریه، تارنمای «Defense Mirror» نوشت، تایوان تا سال ۲۰۲۵ بیش از ۱۰۰ فروند پهپاد مشابه پرنده ایرانی شاهد ۱۳۶ را با نام Chien Hsiang چین هسیانگ را تولید می کند.
تایوان می گوید ظرف سه سال آینده بیش از ۱۰۰ پهپاد چین هسیانگ (Chien Hsiang) که شباهت های زیادی با پهپادهای شاهد ۱۳۶ تولید ایران دارد و در حال حاضر توسط روسیه علیه اوکراین استفاده میشود، تولید کند.
روزنامه «تایوان نیوز» به نقل از «چی لی پینگ» رئیس بخش تحقیقات موسسه سیستم های هوانوردی موسسه ملی علم و فناوری چونگ شان (NCSIST) نوشت که چین هسیانگ پرتابه ای است که با وسیله نقلیه می تواند به طور موثری سیستم های راداری مختلف را که توسط ارتش آزادیبخش خلق (PLA) در امتداد ساحل، داخل یا در دریا اداره می شود، شکست دهد.
این پهپاد توسط بخش تحقیقات موسسه سیستم های هوانوردی فوق طراحی شده است و اولین بار را در نمایشگاه تایپه ۲۰۱۹ و هوافضا و فناوری دفاعی در سال ۲۰۱۹ به نمایش گذاشته شد.
Chien Hsiang در دو نوع عرضه می شود: یک سلاح رادارگریز و یک پرنده فریبکار. اولی برای درگیری با سامانه های موشکی دشمن و ایستگاه های راداری طراحی شده است. نوع دوم نیز برای فعال کردن و فریب رادار دشمن به کار گرفته می شود.
پهپاد رادارگریز Chien Hsiang بردی تا ۱۰۰۰ کیلومتر دارد و در مرحله شیرجه به سمت هدف به سرعت ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلومتر در ساعت می رسد. این پهپادها می توانند پنج ساعت در آسمان بمانند و پهپادهای متخاصم را بیرون بیاورند.
این پهپاد کامیکازه یا انتحاری به باند فرودگاه نیاز ندارد. هر هواپیمای بدون سرنشین در یک محفظه جداگانه در یک وسیله پرتاب بارگیری می شود که می تواند ۱۲ هواپیمای تهاجمی بدون سرنشین را حمل کند. بنا بر اعلام NCSIST، استقرار، پرتاب و جابجایی وسایل نقلیه می تواند در مدت زمان کوتاهی انجام شود و همین امر انعطاف پذیری عملیاتی و بقای سیستم سلاح را بهبود می بخشد.
Chien Hsiang شبیه شاهد-۱۳۶ است و هر دوی آنها طراحی بال دلتا شکل دارند. بنا بر اعتراف این گزارش، در حالی که هر دوی آن ها توانایی مشابهی دارند، به نظر می رسد پهپاد ایرانی بهتر باشد.
هر دو Chien Hsiang و Shahed-۱۳۶ ایران از نظر ظاهری شبیه به هم هستند. شاهد ۱۳۶ مورد استفاده در نیروهای نظامی ایران در سه مدل ضد نفر و زرهی، ضد استحکامات و جستجوگر رادار استفاده می شود. قسمت جلوی پرنده حاوی یک کلاهک است که وزن آن بین ۳۰ تا ۵۰ کیلوگرم تخمین زده می شود. موتور در قسمت عقب بدنه قرار می گیرد و یک ملخ دو پره آن را به حرکت در می آورد.
این پرنده ۳.۵ متر طول و ۲.۵ متر طول بال دارد، با سرعت ۱۸۵ کیلومتر در ساعت پرواز می کند و وزن آن حدود ۲۰۰ کیلوگرم است.
برد پهپاد ایرانی بین ۱۸۰۰ تا ۲۵۰۰ کیلومتر تخمین زده شده است که می تواند در حالت حمله مستقیم از پیش برنامه ریزی شده تا حدودی شبیه موشک های کروز دوربرد عمل می کند.
پایان/
نظر شما