به گزارش تحریریه؛ به نقل از یورونیوز، آنگونه که شبکه خبری «ایبیسی» مدعی شده است یک مقام ارشد اوکراین در نامهای از اعضای کنگره آمریکا خواسته است که به درخواستهای اوکراین برای دریافت سامانههای پیشرفته بیشتر پدافند هوایی با هدف مقابله با پهپادهای تهاجمی که «ایران به منظور تقویت تلاشهای جنگی و قوای روسیه» در اختیار این کشور گذاشته، ترتیب اثر داده شود.
در ویدئوی «ایبیسی» گزارشگر با اشاره به پهپادهایی که به تصویر کشیده شده است میگوید که این پهپادها توسط اوکراینیها شکار شده است.
گزارشگر ایبیسی همچنین با اشاره به پهپاد مهاجر در ویدئوی دیگری میگوید که تاریخ ساخت آن بر پهپاد مهاجر فوریه ۲۰۲۲ حک شده است. روسیه در همین ماه (۲۴ فوریه) تهاجم نظامی خود علیه اوکراین را آغاز کرد. گزارشگر در قسمت دیگری از ویدئو میگوید که رد ۷۶ دستگاه و بخشهای بکار رفته در این پهپادها به آمریکا و ۱۴ شرکت آمریکایی میرسد.
به گزارش آژانسهای خبری به نقل از کییف، روسیه طی هفتههای اخیر با استفاده از پهپادهای ساخت ایران ضمن انجام حملات مرگبار به اماکن غیرنظامی، زیرساختهای حیاتی اوکراین به ویژه در زمینه انرژی را هدف قرار داده و سبب قطع برق میلیون ها منزل مسکونی در این کشور شده است.
رئیس پارلمان اوکراین در این نامه از ایالات متحده میخواهد که سامانههای پدافندی «سی-رام» را که از قابلیت جابجایی بسیار بالایی برخودارند در اختیار کشورش قرار دهد تا با استفاده از آنها امکان محافظت از «اهداف مهم به ویژه زیرساختها و نیروگاههای حیاتی کشور» فراهم شود.
سامانههای پدافندی سی-رام (C-RAM) مجهز به یک سیستم راداری قوی و یک توپخانه قوی و غولپیکر هستند که این سامانه را از قابلیت ردیابی تهدیدها و سرعت بالای شلیک برخودار میکند.
به گفته کارشناسان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، موثرترین سیستمهای پدافندی آندسته هستند که ۴ هزار و پانصد گلوله در دقیقه شلیک میکنند.
یک سیاستمدار ارشد اوکراینی نیز پیشتر به «ایبیسی نیوز» گفته بود که کییف رسما از دولت جو بایدن درخواست کرده که سامانههای پدافندی سی-رام را در اختیار این کشور قرار دهد.
از سوی دیگر، سرهنگ گارون گارن، سخنگوی پنتاگون نیز در گفتگو با شبکه خبری «ایبیسی» گفته است که حمایت و پشتبانیهای نظامی آمریکا از اوکراین بر «تجهیزات متناسب و مرتبط با شرایط فعلی جنگ متمرکز است.»
وی افزود: «ما شبانه روز در تلاش هستیم تا درخواستهای کمک امنیتی اولویتدار اوکراین را برآورده کنیم و سلاحهایی را از ذخایر آمریکا در صورت موجود بودن تحویل دهیم.»
مقامات اوکراینی میگویند که در نبود تجهیزات پیشرفته مورد نیاز در حال حاضر از روشهای گوناگون برای سرنگونی و ساقط کردن پهپادهای ایرانی استفاده میکنند.
یک منبع آگاه در اوکراین در همین راستا به «ایبیسی نیوز» گفت که به عنوان مثال کشورش از جتهای جنگنده برای ردیابی و ساقط کردن پهپادها بهره میبرد.
پایان/
نظر شما