به گزارش تحریریه، باتوجه به مبانی پایه ای و مشاهده آثار میدانی در کشورهای مختلف جهان و ازجمله ایران در استفاده از اپلیکیشن اینستاگرام، آیا زمان برای خداحافظی همیشگی با اینستاگرام فرا رسیده است؟
یکی از شگفتی ها در فضای رسانه ای ایران با تاکید بر شبکه های اجتماعی این است که توئیتر و یوتیوب که فضای فکری و نخبگانی دارند فیلتر شده اند، اما اینستاگرام که فضای سیاه و هرزه اجتماعی را دستچین می کند هرگز فیلتر نشد و همواره باز بوده است و حتی مقام های سیاسی ارشد کشور مانند عبدالناصر همتی که رئیس کل بانک مرکزی هم بود در اینستاگرام پیام های خود را منتشر می کرد که باتوجه به فضای زرد حاکم بر آن عیان و مشخص است و جای طرح مباحث کلان حکومتی نیست.
این سیاهی و هرزه بودن در تحقیقات بین المللی به اثبات رسیده است و مجله آمریکایی تایم در گزارشی مرتبط در این باره نوشت: نتایج یک مطالعه بر روی جوانان و نوجوانان نشان می دهد که اینستاگرام بدترین شبکه اجتماعی از لحاظ تاثیرات منفی بر روی سلامت روان جوانان است. طبق این تحقیق، کاربران این شبکه اجتماعی ۶۳٪ بیشتر از کاربران دیگر شبکههای اجتماعی احساس بدبختی میکنند.
طبق اکثر برآوردها، یوتیوب بهترین شبکه اجتماعی از جهت اثرگذاری مثبت بر کاربران و توئیتر دومین است، اما اینستاگرام بدترین شبکه اجتماعی بوده و بر مخاطبان اثر منفی زیادی از خود بر جای می گذارد.
باوجود این همه داده های مهم و غیرقابل انکار، حیرت آور است که مسئولین فیلترینگ کشور شبکه های اجتماعی جدی و نخبگانی مانند توئیتر و یوتیوب را فیلتر، اما اینستاگرام را که آثار مخرب بر ذهن و زندگی کاربران دارد آزاد گذاشته اند، ظاهرا موضوع از طرف مسئولان به طور معکوس فهم شده است.
این احتمال وجود دارد تا پس از اغتشاشات اخیر این شبکه اجتماعی هم فیلتر شود که ربطی به هوشمندی مسئولان فرهنگی کشور ندارد و مانند همیشه نشان می دهد که تا مساله ای در ایران به بحران ملی و امنیتی تبدیل نشود درباره آن تصمیم گیری نمی کنند.
پایان/
نظر شما