به گزارش تحریریه، به نقل از یورونیوز، ولادیمیر پوتین روز چهارشنبه در نشست اقتصادی شرق در ولادیوستوک با انتقاد شدید از تحریمهای «غرب» علیه روسیه، تهدید کرد در صورت تعیین سقف قیمت برای سوخت، فروش گاز به کشورهای اروپایی را کاملا قطع خواهد کرد.
این سخنان در حالی عنوان میشود که بسیاری از دولتهای اروپایی برای مقابله با افزایش سرسامآور قیمت انرژی، تعیین حداکثر بها برای فروش نفت و گاز به مصرفکنندگان را در دستور کار قرار دادهاند.
ولادیمیر پوتین با اشاره به همین رویکرد گفت: «تعیین سقف قیمت حماقت مطلق خواهد بود... اگر تصمیمی خلاف منافع ما گرفته شود، دیگر هیچ چیزی صادر نخواهیم کرد. نه گاز، نه نفت و نه ذغال سنگ.»
ولادیمیر پوتین در این نشست تلاش کشورهای غربی برای انزوای روسیه را محکوم به شکست و تهدیدی برای سراسر جهان خواند و گفت: «مهم نیست عدهای برای انزوای روسیه چقدر تلاش میکنند، چنین چیزی غیرممکن است.»
تحریمهای گسترده و کمسابقه غرب علیه روسیه از زمان آغاز جنگ اوکراین، مسکو را به سمت تقویت مناسبات با حکومتهای «غیرنرمال» ازجمله ایران و کره شمالی سوق داده است.
رئیس جمهوری روسیه بحران کنونی در عرصه بینالمللی را مشابه شیوع کرونا توصیف کرد و گفت: «پاندمی کرونا با چالشهای نظم جهانی جایگزین شده است؛ چالشهایی که تمام جهان را تهدید میکنند. من میخواهم درباره تب تحریمهای غربی صحبت کنم.»
رکود ناشی از توقف تولید در دوران طولانی شیوع جهانی ویروس کرونا و در پی آن، تورم شدید طرحهای اقتصادی پساکووید با آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، چشمانداز کوتاه و میانمدت اقتصاد جهانی را به شدت تیره کرده است. بسیاری از کشورهای اروپا با تحریم گاز روسیه و ناتوانی از جایگزینی فوری منابع جدید، برای زمستانی سخت آماده میشوند.
رئیس جمهوری روسیه در نشست ولادیوستوک گفت بیشتر غلات صادراتی اوکراین به جای رسیدن به کشورهای فقیر به اروپا میرسد و همین مساله خطر بروز یک فاجعه انسانی را دوچندان کرده است.
روسیه و اوکراین حدود دو ماه پیش و با میانجیگری ترکیه و سازمان ملل متحد برای گشودن بندرهای دریای سیاه و از سرگیری صادرات غله اوکراین توافق کردند. دوکشور درگیر در جنگ مجموعا حدود ۲۵ درصد غله جهان را تامین میکنند.
رئیس جمهوری روسیه همچنین از نقش رو به رشد کشورهای شرق آسیا و اقیانوس آرام در مناسبات جهانی استقبال کرد و این «واقعیت» را با تضعیف جهان غرب همزمان دانست.
ولادیمیر پوتین قرار است در حاشیه نشست اقتصادی شرق با شمار قابل توجهی از رهبران کشورهای شرق آسیا دیدار کند.
روسیه و چین، اراده خود برای تشکیل یک بلوک از کشورهای شرق در برابر «جهان غرب» را پنهان نمیکنند.
پایان/
نظر شما