آیا ایران گزینه آمریکا و اروپا برای رهایی از تورم است؟

اختلاف منافع اروپا با آمریکا درباره چگونگی مقابله با تورم و رکود اقتصادی، همگرایی کشورهای اروپایی و آمریکا برای مقابله با روسیه را تهدید می کند. این معادله سبب شده است کشورهای اروپایی برای رسیدن به توافق هسته ای تلاش کنند و آمریکا را زیر فشار قرار دهند.

به گزارش تحریریه روزنامه «السبیل» اردن در گزارشی به قلم «حازم عیاد» تحلیلگر اردنی نوشت، افزایش تورم برای آمریکا و اروپا وحشتناک است. کشورهای اروپایی مسائلی مانند افزایش قیمت انرژی و ارتقای سود آمریکا را دلیل بحران اقتصادی اروپا و رکود میانگین رشد می دانند.

«کریستین لاگارد» رئیس بانک مرکزی اروپا (ECB) معتقد است که افزایش قیمت انرژی به نسبت ۵۰ درصد در افزایش تورم اروپا نقش داشته است. او از آمریکا خواست که سیاست پولی خود را کنترل کند زیرا سیاست پولی آمریکا مانع سازگاری اقتصادی اروپا با شرایط جنگ اوکراین و تحریم های روسیه شده است. این درخواست با مخالفت دولت آمریکا روبرو شده است و «جروم پاول» رئیس بانک مرکزی آمریکا و «جانت یلن» وزیر خزانه داری این کشور در نشست «بن» که پنجشنبه هفته گذشته در آلمان با حضور وزیران دارایی ۷ کشور بزرگ اقتصادی برگزار شد با این درخواست مخالفت کردند. 

به نوشته روزنامه السبیل، اختلاف میان کشورهای اروپایی و آمریکا، ائتلاف آنها برای مقابله با روسیه را تهدید خواهد کرد. آمریکا بر روی افزایش منافع خود به عنوان ابزاری اساسی برای کاهش تورم تکیه کرده است. این در حالی است که اروپایی ها بر روی تامین انرژی و غذا برای مقابله با تحریم ها حساب باز کرده اند.

طبق این تحلیل، اختلاف منافع اروپا با آمریکا سبب فعال سازی گزینه ایرانی به امید مهار تورم و اختلافات سیاسی خواهد شد. به ویژه این در شرایطی است که اختلاف ها درباره چگونگی مقابله با تورم و رکود اقتصادی، همگرایی کشورهای اروپایی و آمریکا برای مقابله با روسیه را تهدید می کند.

مجارستان به طور قاطعانه با تحریم نفت روسیه مخالفت کرده و پیش از هرگونه تصمیم گیری در این زمینه خواستار جبران زیان ها شده است. اقدام کشورهای اتحادیه اروپا و ناتو برای پاسخ دادن به این درخواست مجارستان هم هزینه های بانک مرکزی کشورهای اروپایی را افزایش خواهد داد.

در سایه چنین معادله ای، ایران به عنوان یکی از گزینه های کم هزینه برای مهار تورم در قاره اروپا و حفظ سیاست پولی اروپا مطرح شده است. به ویژه این در شرایطی که «محسن خجسته» مدیر شرکت نفت ایران اعلام کرده است که تولید نفت ایران در ماه مارس به سطح پیش از اعمال تحریم های سال ۲۰۱۷ رسیده است و اکنون ایران روزانه ۳ میلیون و ۸۰۰ بشکه نفت برای تامین نیازهای هند، چین و کشورهای آسیایی تولید می کند.

همچنین «جواد اوجی» وزیر نفت اعلام کرد که فروش نفت ایران تا ماه مارس امسال بالغ بر ۱۸ میلیارد دلار بوده است که دو و نیم برابر بیشتر از مارس سال گذشته بوده است.

روزنامه السبیل در بخش پایانی گزارش خود آورد: این ارقام نشان می دهد که تهران پناهگاه امنی برای کشورهای اروپایی است؛ حال این معادله سبب می شود کشورهای اروپایی برای رسیدن به توافق هسته ای تلاش کنند و آمریکا را زیر فشار قرار دهند تا از همپیمانان خود در کشورهای عربی و غرب آسیا و منطقه خلیج فارس و اسرائیل بخواهد که در برابر رسیدن به توافق با ایران سنگ اندازی نکنند.

Iran, the EU, and the USA: The European Search for (Some Degree of)  Autonomy - Foreign Policy Research Institute

آمریکا هم در مسیر خود برای حل مشکل تورم از طریق افزایش سود بانک مرکزی و کاهش قیمت نفت و تضمین ترزیق نفت به اروپا، تلاش خود را برای رسیدن به توافق با ایران افزایش داده است. در این زمینه آمریکا، گروه  صهیونیستیِ تندرو و نژادپرست «کاهانا کاخ» را از فهرست تروریسم خارج کرده است تا رژیم صهیونیستی را در برابر خارج شدن سپاه پاسداران از فهرست تروریسم و تحریم خرسند سازد.

همچنین واشنگتن در این زمینه به عربستان هم ضمانت هایی داده که برجسته ترین آن نظارت بر آتش بس در یمن است.

پایان/

۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۰:۰۱
کد خبر: 19278

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 1 =