به گزارش تحریریه، پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین، اتحادیه اروپا تحریمهای سختی علیه مسکو اعمال کرد که دستکم در میانمدت بر وضعیت اقتصادی کشورهای عضو، از جمله آلمان نیز تاثیری منفی خواهد داشت.
اتاق صنایع و بازرگانی آلمان با توجه به تجاوز روسیه به خاک اوکراین پیشبینی خود از میزان رشد صادرات این کشور در سال جاری میلادی را اصلاح کرد.
به گزارش "تاگسشاو"، فولکر ترایر، عضو هیات مدیره و رئیس اجرایی تجارت خارجی این اتاق، روز جمعه چهارم مارس بدون ارائه یک برآورد جدید اعلام کرد، رشد شش درصدی صادرات که قبلا پیشبینی شده دیگر قابل تحقق نیست.
بار تحریمها بر دوش صنایع آلمان
پیش از حمله به اوکراین نیز بسیاری از شرکتها در سراسر جهان با کمبود قطعات و اختلال در تامین نیازمندیهای خود روبرو بودند که اکنون به مراتب شدیدتر شده است.
افزون بر این، تحریمهایی که غرب علیه روسیه اعمال کرده بر شرکتهای آلمانی نیز تاثیری منفی گذاشته است. به گفته فولکر ترایر تدابیر اتخاذ شده علیه مسکو مانند یک "تخریم تمام عیار" عمل میکنند.
او میگوید تحریمهای مالی علیه روسیه کارآمد هستند و فعالان اقتصادی آلمان نیز بدون انتقاد، از آنها پشتیبانی میکنند. پس از حمله روسیه به اوکراین بسیاری از شرکتهای آلمانی بدون توجه به تصمیمگیریهای سیاسی، همکاری خود با مسکو را قطع کردند یا به حال تعلیق درآوردند.
عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی آلمان میگوید، حدود ۴۰ هزار شرکت آلمانی با روسیه ارتباط دارند و سه هزار و ۶۵۰ تای آنها حتی در این کشور شعبه و دفتر نمایندگی دارند.
وابستگی ۲۵۰ هزار شغل به صادرات
برآورد میشود حدود ۲۵۰ هزار فرصت شغلی در آلمان به طور مستقیم به صادرات به روسیه وابسته هستند. آلمان در سال گذشته کالا و خدماتی به ارزش ۲۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو به روسیه صادر کرده و این میزان در سال جاری به مراتب کمتر خواهد بود.
در کنار پیامدهای مستقیم تحریمها علیه روسیه، جنگ علیه اوکراین به طور غیرمستقیم نیز بر فعالیت شرکتهای آلمانی تاثیری منفی گذاشته است.
درگیریهای نظامی در اوکراین باعث توقف تولید قطعاتی در این کشور شده که صنایع خودروسازی آلمان به شدت به آن نیاز دارند؛ مناطقی در غرب اوکراین در سالهای اخیر به یکی از مراکز مهم تولید کابل و سیمکشی مورد نیاز خودروهای ساخت آلمانی بدل شدهاند.
الکساندر مارکوس، رئیس اتاق بازرگانی مشترک آلمان و اوکراین معتقد است، با توجه به تحولات اخیر باید از این حرکت کرد که اختلال در کار این واحدهای قطعهساز تا مدتی ادامه داشته باشد.
کاهش تولید تا توقف کامل فعالیت
به گفته مارکوس هفته گذشته و با وجود در جریان بودن حمله روسیه به اوکراین هنوز برخی شرکتهای اوکراینی به کار و تولید ادامه میدادند و به نظر میرسد که تعداد آنها مدام رو به کاهش است.
او میگوید، قاعدتا این شرکتها یکی پس از دیگری تولید خود را کاهش داده و سرانجام فعالیت خود را کاملا متوقف میکنند و پس از آن فقط نیروهای حفاظتی هستند که برای نگهبانی از این واحدهای تولیدی به کار ادامه میدهند.
اتاق صنایع و بازرگانی آلمان معتقد است، موانع تجاری ناشی از پاندمی کرونا به دلیل بحران حمله نظامی به اوکراین، در حال تثبیت شدن است.
فولکر ترایر میگوید، این موانع بسیار بیشتر از محدودیتهای مکرر کرونایی در سال ۲۰۲۰ خواهد بود و بالاترین رکودی است که در یک دهه اخیر تجربه شده است.
سود احتمالی چین از بحران اوکراین؟
به دلیل اوضاع بحرانی و ناامن اوکراین واردات کالا و قطعه از چین نیز از راه زمینی با معضل روبرو شده و این کار باید از مسیر دریایی انجام شود که به معنای افزایش شدید هزینهها خواهد بود.
با آغاز اعمال تحریمها علیه روسیه و توقف تولید و صادرات کالاهای غربی به این کشور این پرسش نیز مطرح شده که آیا چین از این فرصت استفاده میکند تا خلاء موجود را به نفع خود پر کند؟
چین مهمترین شریک تجاری روسیه است. فولکر ترایر احتمال میدهد که روابط تجاری دو کشور با کاهش مناسبات غرب با مسکو مستحکمتر شود و پکن بتواند به دلیل در تنگنا بودن روسیه قیمتها را مطابق منافع خود تعیین کند.
برخی کارشناسان معتقدند، چین به سادگی نمیتواند جای خالی صنایع آلمان در روسیه را پر کند؛ به جز غولهای خودروسازی آلمان، ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته مورد استفاده در صنایع بالادستی نفت و گاز روسیه نیز به طور عمده توسط شرکتهای آلمانی تامین میشدند و به نظر نمیرسد چین در کوتاهمدت توان فنی جایگزین کردن آنها را داشته باشد.
منبع: دویچه وله
پایان/
نظر شما