به گزارش تحریریه، درحالیکه از زمان آغاز مجدد تحریم های آمریکا علیه ایران از سال 1397 کل بازار و صنعت خودرو کشور به اغتشاش کشیده شده و این کالای مهم را از دسترسی مردم خارج کرده است، تحریم روسیه به دنبال شدت گرفتن بحران اوکراین جدی شده است، اما این کشور اثر آنرا بر بازار خود اندک دانست.
وَردزاُتو wardsauto در این باره نوشت، نمایندگانی از وزارت صنعت و تجارت روسیه –که متولی توسعه صنعت خودروی این کشور است- با خوش بینی بر این باوراند که توانایی ساخت داخل در این کشور بالا است و خودروسازان جهانی همچنان می توانند به عملیات خود در این کشور بعد از اعمال تحریم ها ادامه دهند.
دنیس مانتورف وزیر صنعت و تجارت در دومای روسیه با اشاره به افزایش توان مقابله کشورش گفته است که «برنامه ی توسعه صنعت خودرو» باعث افزایش بومی سازی قطعات تا 67 درصد از محصول و برای برخی از مدل ها تا 75 درصد شده است.
فایننشال تایمز می گوید که کارخانه های تولید خودرو در روسیه در صورت ادامه تنش ها با اوکراین با مشکل در تأمین قطعات مواجه می شوند. رنو هشدار داده است که ممکن است با بحران زنجیره تأمین در کارخانه های خود در روسیه مواجه شود مخصوصاً اگر مناقشه با اوکراین رو به وخامت بگذارد. رنو می گوید که کسب و کارش در روسیه با آفتاواز AvtoVaz در تأمین قطعات برای دو کارخانه در این کشور می تواند با مشکل مواجه شود. حدود 90 درصد از فروش کارخانه های آفتاواز که برند لادا را تولید می کند، در روسیه به فروش می رسد.
لوکا دومئو Luca de Meo مدیر عامل رنو می گوید: بخش عمده گردش مالی این شرکت از داخل خود کشور روسیه تأمین می شود اما «به احتمال زیاد بحران دیگری در زنجیره تأمین قطعات به ویژه آن قطعاتی که وارد می شوند به وجود خواهد آمد.» رنو علاوه بر دو کارخانه مشترک با آفتاواز، یک کارخانه رنو در مسکو دارد.
پوتین برای حافظت از اقتصاد و صنعت روسیه برنامه ای تحت عنوان «برنامه دژ روسیه» “Fortress Russia” معرفی کرده که ارتباط با کسب و کارهای خارج از روسیه را کاهش می دهد. با این حال خودروسازانی مثل رنو هنوز تکیه بالایی بر قطعات و مجموعه های وارداتی خودرو دارند. مدیرعامل رنو به فایننشال تایمز گفت که رنو «در حال تحقیق و مطالعه برای انجام واکنش های پیشگیرانه» است تا از منابع جایگزین برای تأمین قطعات استفاده کند. حدود 20 درصد از قطعات کارخانه های آفتاواز وارداتی هستند و 40 درصد از قطعات مورد نیاز کارخانه رنو در مسکو نیز وارداتی است.
این اخبار هشدار رنو در حالی منتشر می شود که این شرکت بعد از اجرای دو سال برنامه های کاهش هزینه تازه به سودآوری بازگشته بود و بحران کمبود تراشه را به سختی پشت سر می گذاشت. درآمد خالص خودروساز فرانسوی رنو در سال 2021 به 967 میلیون یورو رسید. در حالی که در سال 2020 این کمپانی 8 میلیارد یورو زیان گزارش کرده بود.
سیاستگذاران روسی به جای محاصره مردم خود به بهانه تحریم و نجومی کردن قیمت خودرو، راه مقابله به مثل با همکاری ذی نفعان غیرروسی را در پیش گرفته اند که به دلیل سخت بودن رقابت های جهانی، از هر روزنه ای برای عمل نکردن به تحریم های آمریکا استفاده می کنند.
پایان/
نظر شما