به گزارش تحریریه، طرح وزارت جهاد برای بیچاره کردن روستائیان بی نوا با کاهش دستوری قیمت گوشت قرمز آغاز شده است تا هرگونه روزنه ای بر زندگی آنها را ببندد. شاید این گزاره برای یک خواننده مقاله عجیب به نظر برسد، اما واقعیت است و سرکوب قیمت محصولات تولیدی کشاورزان؛ از میوه تا گوشت و غلات در دهه های گذشته به عاملی برای تخریب زندگی این زحمتکش ترین قشر جامعه تبدیل شده است. این تخریب تولیدکننده های خرد در روستاهای کشور به بهانه حمایت از حقوق مصرف کننده انجام می شود، درحالیکه باید با کنترل تورم و افزایش دستمزدها حاصل شود.
در تازه ترین خبر از این دست، رضازاده مشاور وزیر جهاد کشاورزی از توزیع گوشت منجمد تولید داخل در سامانه بازرگام خبر داد و گفت هر کیلوگرم گوشت مخلوط گوساله ۹۹ هزار و ۸۰۰ تومان و گوشت بره کیلویی ۱۰۵ هزار تومان در سامانه بازرگام در بستههای ۴کیلوگرمی به فروش میرود.
یعنی با طرح جهاد کشاورزی، قیمت گوشت گوسفندی از سال 1392 که قیمت آن 29500 بود نهایتا باید به 105 هزار تومان برسد که افزایشی 3.5 برابری و یا 250 درصدی را نشان می دهد. درحالیکه طی این دوره اکثر کالاها 10 برابر شده است. آیا می توان فرمول دولت را در سایر کسب ها به کار برد و حقوق وزرای دولت را 3.5 برابر سال 1392 پرداخت کرد؟ و یا از رانندگان تاکسی خواست تنها 3.5 برابر سال 1392 کرایه از مردم دریافت کنند؟ و یا از تولیدکنندگان لبنیات درخواست کرد تا قیمت خود را تنها 3.5 برابر 8 سال پیش بالا ببرند؟
اینکه دیوار روستاییان کوتاه است و رسانه ها و احزاب قوی برای پیگیری حقوق خود ندارند دلیل نمی شود که دولت؛ حتی دولت مردمی سیزدهم؛ منافع آنها را با واردات و سرکوب قیمیتی به یغما ببرد.
آیا هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی نظام که واردات خودرو؛ حتی خودروهایی که در داخل نمونه مشابه ندارد؛ را خلاف سیاست های کلی ابلاغی با بهانه ضربه به تولید می داند و آنرا وتو می کند، نظری درباره آزاد شدن واردات محصولات تولیدی کشاورزان بی نوا و برگرداندن قیمت آنها به سال 1397 ندارد؟ که عملا آنها را از مدار تولید خارج کرده و محتاج به کمک های کمیته امداد و بهزیستی می کند.
اگر دولت می خواهد جلوی افزایش قیمت ها را بگیرد باید مشکل تورم را حل کند، اما متاسفانه به سراغ سرکوب قیمتی محصولات تولید کشاورزان می رود؛ چون صدای بلندی برای اعتراض ندارند و نمی توانند جایی در لابی ها داشته باشند.
پایان/
نظر شما