عربستان ۲ تریلیون دلار سلاح از آمریکا خرید

آمریکا با فروش سلاح های خود به کشورهای خاورمیانه باعث رونق صنعت خود می شود و همزمان ثروت نفتی این کشورها را می بلعد. عربستان از سال ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۲۰ میلادی بیش از دو تریلیون دلار سلاح از کاخ سفید خریده است.

به گزارش تحریریه روزنامه «الوطن» سوریه در گزارشی به قلم «تحسین الحلبی» نوشت، کارنامه سیاست خارجی آمریکا در جهان به طور کلی به ویژه در منطقه خاورمیانه بیانگر این واقعیت است که سلاح، مهمترین کالایی است که آمریکا برای صادرات آن و کسب بیشترین سود از طریق آن تلاش می کند. آمریکا بخش مهمی از این سلاح ها را به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس صادر می کند. زیرا این کشورها در نتیجه درآمدهای ناشی از فروش نفت و گاز ثروتمند هستند. آمریکا به این کشورهای ثروتمند به عنوان صندوق های مالی نگاه می کند. در آمدهای نفتی آنها در بانک های آمریکا قرار دارند و آمریکا هرگونه که می خواهد برپایه منافع خود با این ثروت ها رفتار می کند. 

آمریکا برای اینکه سلاح های خود را به این کشورها بفروشد به جنگ و نزاع میان کشورهای منطقه دامن می زند. به عنوان مثال این کشور نظام «صدام حسین» را برای حمله به ایران تحریک کرد و از طریق فروش سلاح به بغداد، ثروت های نفتی عراق را از آن خود کرد. در ادامه آمریکا جنگ را به کویت منتقل کرد و واشنگتن در جنگ کویت و عراق ثروت های نفتی این دو کشور را هم با فروش سلاح به این دو کشور از طریق قرار دادهای تسلیحاتی به چنگ آورد. آمریکا در سال ۲۰۰۳ هم به عراق حمله کرد تا اموال این کشور را به کنترل خود در آورد.

سیاست آمریکا مبتنی برای جنگ افروزی، دامن زدن به جنگ های داخلی و خارجی با هدف فروش سلاح های دنبال می شود. آمریکا با آماده کردن طرح «بهار عربی» در دوران ریاست جمهوری «باراک اوباما» رئیس جمهوری سابق در سال ۲۰۱۱ تلاش کرد منطقه را بیشتر زیر کنترل خود داشته باشد. در ادامه در سال ۲۰۱۵ هم عربستان به یمن حمله کرد و آمریکا سلاح های بسیار بیشتری را به ریاض صادر کرد. همچنین در طول سالیان آمریکا از عربستان به خاطر پشتیبانی از پایگاه های این کشور باج خواهی می کند. این موضوع در سفر «دونالد ترامپ» به عربستان دیده شد. او در سفر سال ۲۰۱۷ خود به عربستان توانست مبلغ ۶۰۰ میلیارد دلار از ریاض باج بگیرد. 

آمریکا مانع از این می شود که کشورهای حاشیه خلیج فارس ثروت های اضافی خود را در طرح های اقتصادی خارجی یا در کشورهای همپیمان خود سرمایه گذاری کنند. آمریکا با این اقدام می خواهد این اموال تحت کنترل واشنگتن و در راستای منافع آن باشد. همزمان با این اقدام، آمریکا برای به درازا کشاندن جنگ ها و درگیری هم تلاش می کند تا بتواند سلاح های بیشتری را به مناطق جنگی صادر کند و سود بیشتری را نصیب خود کند. 

UK okays $800M Saudi arms sale 'after Khashoggi murder'

این موضوعی است که نشریه «Responsible Statecraft» آمریکا در پژوهش تاریخ هفتم ماه جاری میلادی خود به آن اشاره کرده است.  این نشریه در گزارشی با عنوان «خاورمیانه: چرخه‌ جنگ های مداوم و فروش تسلیحات» به قلم «شروتی بونیا» و «مارک وینوود» از افزایش سرسام آور فروش سلاح های آمریکا به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس طی سال های ۲۰۱۶ -۲۰۲۰ و رشدی  ۲۵ درصدی در این دوره سخن به میان آوردند. اکنون هم صادرات این سلاح ها به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به میزان ۴۷ درصد افزایش یافته است. تنها عربستان به میزان ۶۱ درصد خرید سلاح خود از آمریکا را افزایش داده است. جنگ یمن و فروش سلاح به یکی از تجارت های پرسود آمریکا تبدیل شده است. 

در پانزدهم مارس سال ۲۰۲۰ نشریه الکترونیکی «استاتیستا» یک فهرست از فروش سلاح های آمریکا به کشورهای جهان منتشر کرد. در این فهرست مشخص شد که عربستان از سال ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۲۰ میلادی ۲ هزار و ۱۵۱ میلیارد دلار و قطر هم ۳۰۰  و امارات هم ۱۴۹ میلیارد دلار از آمریکا سلاح خریده اند. 

این روزنامه سوری در پایان گزارش خود آورد: در واقع آمریکا با اموال خود نمی جنگند بلکه آمریکا در حال به یغما بردن ثروت های نفتی و گازی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس است. از این رو، ادامه جنگ ها و درگیری در منطقه و جهان در راستای منابع راهبردی آمریکا است و این جنگ ها تنها با اراده مردم کشورها پایان خواهد یافت.

پایان/

۲۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۲:۰۰
کد خبر: 16661

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 9 =