به گزارش تحریریه، نهاد دولت در 4 سال اخیر به تنظیم امور مرغ مشغول بوده و موضوعاتی مانند اصلاح نظام بانکی، مالیات ها، بهبود محیط کسب و کار، اصلاح نظام دانشگاهی، اصلاح نظام آموزشی، مسکن و شهرسازی، اصلاح نظام یارانه ها، بازسازی صنعت نفت و گاز کشور، ساماندهی صنعت خودرو و ... را به حاشیه رانده است، زیرا سیاستگذاران کشور تشخیص داده اند مساله مرغ حیاتی است و باید برای آن قرارگاه تشکیل شود، اما سایر موضوعات اهمیت کمتری دارند.
در تازه ترین ابتکار، قادریفر معاون وزیر جهاد و کشاورزی گفت: با هدف حذف دلالی در شبکه توزیع کالاهای اساسی، توزیع هوشمند و اینترنتی مصوب ستاد تنظیم بازار را با توزیع برنج، روغن و شکر ادامه خواهیم داد.
تا پیش از این سیاستگذاری برای بازار در حوزه عملکردی وزارت صمت بود، اما حالا جهاد کشاورزی که نیمی از نام خود را از جهاد سازندگی وام گرفته است، به دنبال مرغ فروشی سیستماتیک است و معلوم نیست مرغ فروشان خرد باید چه کنند؟
این ابتکارات عجیب نشان می دهد که دولت باید مفاهیم کلان اقتصادی خود را موردبازنگری قرار دهد و مهمتر از همه اصرار بر حفظ دلار 4200 تومانی به هر قیمت ممکن را کناری نهد، زیرا به ام المصائب اقتصادی کشور تبدیل شده و تعادل های اقتصاد کلان را برهم ریخته است.
تا پیش از ظهور دلار 4200 تومانی کار تولید و عرضه مرغ را مردم انجام می دادند و نهاد دولت فرصت داشت به امور اصلی حاکمیتی خود بپردازد، اما هم اکنون شرح وظایف جدیدی پیدا کرده است. در تاریخ ایران از دوره هخامنشیان تاکنون، این نخستین بار است که کار فروش مرغ را هم دولت متقبل می شود.
پایان/
نظر شما