دلایل گرانی خودرو از زبان یکی از مسئولین

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی عدم مدیریت نقدینگی موجود در کشور را عامل گرانی خودرو برشمرد.

به گزارش تحریریه، حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی در اراک اظهار کرد: قیمت خودرو یک پدیده‌ای متاثر از چند عامل است که از جمله این عوامل نقدینگی موجود در بازار است که گاهی به سمت خرید مسکن، گاهی طلا، گاهی ارز و گاهی هم خودرو گرایش پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر میزان نقدینگی موجود در کشور بیش از 4 هزار هزار میلیارد تومان و میزان خلق نقدینگی روزانه بیش از 2 هزار میلیارد تومان است که هیچ مدیریتی بر آن نیست.

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: تقاضای زیاد و عرضه کم از دیگر دلایل گرانی خودرو است، عدم تعادل بین عرضه و تقاضا موجود شده تا دلالان قدرت مانور پیدا کنند.

سلیمی عدم ثبات در تصمیم‌گیری‌ها را یکی دیگر از دلایل گرانی خودرو برشمرد و ادامه داد: عدم ثبات درحوزه تصمیم‌گیری و عدم اطمینان جامعه به بازار باعث شکل‌گیری تورم انتزاعی در این بخش شده که می‌توان گفت عدم اعتماد به آینده عامل اصلی گرانی است.

باید تصمیم‌گیران تورم انتزاعی را مدیریت کنند

وی خاطرنشان کرد: برای بهبود وضعیت بازار خودرو باید تصمیم‌گیران از یک سو تورم انتزاعی را مدیریت کرده و از سوی دیگر در تصمیمات خود ثابت داشته باشند که در این صورت بخشی از تقاضا در بازار مدیریت خواهد شد.

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به قرعه‌کشی خودرو گفت:‌ طبیعی است زمانی که تقاضا زیاد و عرضه کم باشد این شکل از فروش خودرو شکل می‌گیرد، این درحالی است که در بسیاری از کشورها ابتدا خودرو را در اختیار مشتری قرار می‌دهند و پس از آن طی چندین سال اقدام به اخذ پول آن می‌کنند، در ایران تا وضعیت عرضه و تقاضا به این شکل است راهی جز قرعه کشی نیست.

وی گفت: زمان ثبت نام قرعه‌کشی می‌بینیم که بیش از یک میلیون نفر برای خودرو ثبت نام می‌کنند که این نشان دهنده عطش مردم برای تهیه خودرو است و زمانی که توان خودروساز پاسخگوی نیازها نیست قیمت پلکانی و تفاوت قیمت کارخانه و بازار موجب سوءاستفاده می‌شود و افرادی با خرید خوردو اقدام به فروش آن می‌کنند که این تفاوت قیمت پلکانی موجب فساد می‌شود.

پایان/

۷ آذر ۱۴۰۰ - ۰۵:۳۰
کد خبر: 14357

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 5 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 3
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 1
    • حسین IR ۰۹:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
      0 0
      عرضه و تقاضا قیمت هر چیز را تعیین می کند اگر عرضه زیاد شود نقدینگی مه کنترل می شود
    • IR ۱۰:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
      0 0
      هر گرانی یک سیاست دارد اگر سیاست را پیدا کردید موفق می شوید. در غیر این صورت گرانی معنا ندارد.
    • mostafa sohraby IR ۱۸:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
      0 0
      ضاهرا شما نميخواهيد اصل موضوع را بپذيريد دليل اصلي گراني ازاد بودن دست پولداران وکارمندان شمااست وربط چنداني به کاهش ارزش ريال ندارد حتي دليل اصلي کاهش ارزش ريال بالابردن ازادانه قيمتها در ايران است{اگر امروز شما به سايپا اجازه بدهيد قيمت خودروي خود را ده درصد افزايش بدهد با اين کار ارزش ريال ما در بازار جهاني ده درصد کاهش ميابد} ودليل اصلي قاچاق عدم مساوات در جامعه است . شما بقاي جمهوري اسلامي را فداي افزايش حقوق خود وهمکارانتان کرده ايد . مبارزه با قاچاق وگراني راه حل مشکلات جامعه نيست شما بايد علت قاچاق وگراني را درک و ريشه کن کنيد . مشخص است که بسياري از جوانان قاچاق را به کار با حقوق ناجوانمردانه اي که شما تايين کرده ايد ترجيح داده اند پس دليل قاچاق عدم مساوات است وزماني که پولداران وکارمندان شما قادرند دوبرابر کارگر وکشاورز ودامدار وکاسب خريد بکنند قطعا خريد براي اين اقشار سخت ميشود و مصداق گراني در جامعه است . شما واقعا فکر ميکنيد کارگر کارخانه با 10 ساعت کار فقط 4 ميليون تومان حقش است وکارمند بانک با مثلا 6 ساعت کار راحت در زير کولر وبخاري بايد 16 ميليون تومان بگيرد و مطابق...