به گزارش تحریریه، دولت ابراهیم رئیسی یک ماه زودتر از موعد ارائه بودجه 140 به مجلس بودجه شرکتهای دولتی را تقدیم مجلس کرده تا جزئیات بودجه شرکتهای دولتی در کمیسیون برنامه و بودجه چکش کاری شود. در این بین نگاهی به وضعیت بودجه شرکتهای توانیر و معدنیها حائز اهمیت است.
هرچند صنعت برق بنا به گزارش دستگاههای متولی به دلیل پایین بودن تعرفهها و مشکلات زیرساخت و نوسازی نشدن تجهیزات زیانده تلقی میشود اما شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران یا همان توانیر درآمدی بیش از 19 هزار 275 میلیارد تومان برای سال آینده بدست خواهد آورد. از این میزان مجموعا 150 میلیارد تومان مالیات و سود ویژه به خزانه واریز خواهد کرد.
*تولید نیروی برق حرارتی
شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی 18 هزار و 918 میلیارد تومان درآمد کسب خواهد کرد که از این درآمد 32 میلیارد و 500 میلیون تومان مالیات و 65 میلیارد تومان سود ویژه به خزانه واریز میکند.
*صنایع معدنی
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران برای سال آینده 33 هزار و 372 میلیارد تومان درآمدزایی خواهد داشت که از این میزان 106 میلیارد تومان مالیات و 2126 میلیارد تومان سود ویژه به دولت پرداخت می کند.
به گزارش فارس، درآمد 7 ابرشرکتی که وضعیت آنها بررسی شد بیش از 36 درصد درآمدهای اقتصادی شرکتهای دولتی را در اختیار دارند. همچنین مجموعا 416 هزار و 846 میلیارد تومان و سهم مالیات و سود ویژه آنها نیز 13 هزار و 462 میلیارد تومان پیش بینی شده است. نسبت مالیات و سود ویژه این شرکتها به درآمدشان 3.2 درصد میشود که رقم ناچیز است. این در حالی است که حقوقهای نجومی و نامتعارف در این شرکتها به چشم می خورد.
رئیسجمهور در این باره با اشاره به قابل تحمل نبودن پرداختهای نامتعارف در دولت و شرکتهای دولتی، از سازمان اداری و استخدامی خواسته قبل از نهایی شدن بودجه 1401 نسبت به تدوین یک نظام پرداخت عادلانه حقوق و دستمزد اقدام کند.
پایان/
نظر شما