محاصره دلاری دولت رئیسی در آستانه دور جدید مذاکرات هسته ای

محاصره دلاری دولت رئیسی در آستانه دور جدید مذاکرات هسته ای باعث غافلگیری مردم و کارشناسان شده است.

به گزارش تحریریه، محاصره دلاری دولت سیزدهم در آستانه دور جدید مذاکرات هسته ای با 1+ 4 باعث غافلگیری مردم و کارشناسان شده است. زیرا در شرایطی که ورودی ارزی کشور در تمام زیرشاخه ها بهبود قابل توجهی نسبت به پاییز سال 1399 دارد، اما قیمت دلار آزاد به 28 هزار و 500 تومان رسیده و همچنان ناآرام است. 

شاخص های فروش نفت، بازگشت منابع ارزی، کنترل بهتر نقدینگی و بهبود جایگاه جهانی کشور با عضویت در سازمان همکاری شانگهای به طور منطقی باید بازار ارز و اقتصاد را به سمت آرامش هدایت کند، اما در عمل اتفاق دیگری در حال رخ دادن است. 

از منظر سیاستگذاری داخلی، پرداخت دلار 4200 تومانی رانتی 150 هزار میلیارد تومانی(در 6 ماهه نخست سال 1400) را مهیا کرده و ذی نفعان را برای دستکاری بازار ارز تشویق می کند و باعث می شود کسانی که منفعت سیاسی در زمین زدن دولت رئیسی دارند، همزمان منافع اقتصادی هم داشته باشند که نشان می دهد دولت سیزدهم با تعلل در حذف دلار 4200 تومانی بدترین اشتباه ممکن را مرتکب شده و برای دشمنان داخلی خود منبع درآمدی هم ایجاد کرده است. درواقع دولت در حال یارانه دادن به مخالفان داخلی خود است، یارانه ای که به اسم مردم پرداخت می شود، اما نتیجه آن اعمال فشار بیشتر بر سفره مردم بوده است و اصرار بر ادامه پرداخت آن نتیجه متفاوتی نخواهد داشت. 

ازسوی دیگر، آمریکا در مذاکرات پیش رو در تنگنای ابزارهای لازم برای اعمال فشار بر این قرار گرفته و نمی تواند علیه جمهوری اسلامی ابزار فشار و چانه زنی جدیدی فراهم کند، و به همین دلیل تلاش برای مهندسی جریان های همسوی داخل کشور با حزب دمکرات؛ برای پر کردن این نقیصه و اعمال فشار بر دولت رئیس با ابزار نرخ ارز طبیعی است. عادی بودن جریان فروش انرژی، و صادرات و واردات نزدیک به 80 میلیارد دلاری نشان می دهد که تحریم اقتصادی عملا شکست قطعی خورده است. امضای توافقنامه های پولی دوجانبه که بعد از ترکیه با روسیه نیز امضا شد نشان می دهد که تحریم پولی نیز در حال تمام شدن است و همین مساله باعث عجله آمریکا برای احیای برجام شده است. 

تنها عنصری که می تواند دولت سیزدهم را از منظر چانه زنی بر سر میز مذاکره تحت فشار قرار دهد، کارت افزایش نرخ ارز در بازار است که برای مجریان آن منفعت اقتصادی هم دارد و به همین دلیل این مساله در تضاد با واقعیت های اقتصادی در حال روی دادن است. در واقع با مهندسی اقتصادی-امنیتی خاصی در بازار ارز مواجه هستیم که هزینه آنرا دلار ترجیحی 4200 تومانی از جیب ملت پرداخت کرده و برای طیف مقابل دولت رئیسی بازی همه سر برد فراهم کرده است. 

پایان/

۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۹
کد خبر: 13889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 10 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 2
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • IR ۱۶:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
      0 4
      ایجاد ثبات در دلار و اغاز شکوفایی اقتصاد ایران وعبور از این مرحله چند مسیر دارد 1ریجستری گوشی بالای 500 دلار ممنوع شود2بنزین وگازوییل هرماه به قیمت جهانی به روز شود و گاز سی ان جی جایگزین انها گردد3صنایع ما بومی سازی شود مثلا مرغی که دانه ان از خارج وارد شود به درد ما نمیخورد4شفاف سازی گرددو ریز حسابداری شرکتهای بورس در وبسایت هر شرکت منتشر گردد و کارکنان تمام شرکتها سهامدار ان باشند تا نظارت مستفیم صورت گیرد5کارکنان دولت کاهش یافته و در کارگاههای تولیدی اشتغال داده شوند
    • IR ۲۰:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
      0 0
      همه چیز راهمگان دانند وهمگان هم هنوز بدنیا نیامده اند(شیخ الرییس ابوعلی سینا)تا باتمام جهان روابط خوب ومنصفانه اقتصادی نداشته باشیم اقتصاد کشوراصلاح پذیر نمی باشد.هرکشوری دارای امکانات خدادادی میباشد که می تواند بادیگر کشوری مبادله نماید وازحالت انجماد خارج شود.پس از40 سال تجربه نباید این کشور درجا بزند ومردمش دررنج باشند.باید به آمریکا یادآوری شود که نه او یاهرکشور دیگری میتواند ایران را ازبین ببرد ونه ایران میتواند چنین کاری کند.ادله محکم آن هم این است که تمام جهان ومردمش را خدا آفریده است.وباید باتفاهم وبرادری بایکدیگر زندگی کنندو جلوی پیروزی شیطان برانسان را سد کنند.