به گزارش اوپک ایران در ماه گذشته ٢ میلیون و ۵٠٠ هزار بشکه نفت تولید کرده است. طی ٢٠ سال گذشته تجربه نشان داده آمار اوپک از تولید نفت ایران ،وثیق ترین منبع است.
به گزارش دیوان محاسبات تولید پالایشگاههای ایران یک میلیون و ۶۵٠ هزار بشکه است گزارش دیوان محاسبات مطمئن ترین منبع برای محاسبه تولید پالایشگاهی در ایران است. اختلاف تولید داخلی نفت با تولید پالایشگاهی، قاعدتاً میزان نفتی است که صادر شده است بر این اساس ٨۵٠ هزار بشکه نفت باید صادر شده باشد.
سال گذشته به اظهار زنگنه، ایران روزانه ٨٠٠ هزار بشکه فرآورده صادر کرده است. صادرات گاز نیز معادل ارزش حرارتی ۴۵٠ هزار بشکه نفت خام است. مجموعه صادرات نفت خام ، فرآورده نفتی و گاز معادل ٢ میلیون و ١٠٠ هزار بشکه نفت خام است. قبل از تحریم صادرات نفت خام ایران روزانه ٢ میلیون و ٢٠٠ هزار. بشکه بود.
بنابراین صادرات انرژی در کشور کاملا عادی است و تحریمی در عمل وجود ندارد. مطلب فوق چگونه قابل راستی آزمایی است ؟ راستی آزمایی به کمک بودجه دولت شدنی است. مسئولان دولت سیزدهم اعلام کردند که طی دو سه ماه اخیر بودجه دولت بدون استقراض و خلق پول و حتی بدون انتشار اوراق تأمین شده است.
پرسشی که مطرح است اینکه؛ اگر دولت اوراق منتشر نکرده و استقراض هم نکرده، پس بودجههای جاری و عمرانی دو سه ماه اخیر را از کجا تأمین کرده است؟
به گزارش یکی از خبرگزاری ها، خبرهای دریافتی از دولت حاکی است، ضمن مدیریت بخشی از مصارف و هزینههای دولت، اقدامات مهم و جدیدی برای افزایش صادرات نفت و فرآورده بدون توجه به فرایند مذاکرات سیاسی انجام شده است که موجب افزایش ماهانه صادرات نفت ایران طی سه ماه گذشته شده است، همچنین دسترسی ایران به منابع ارزی هم افزایش داشته است که در نهایت منجر به این شد که دولت بدون استقراض بودجه خود را تأمین کند.
از آخر آذر با واکسیناسیون ٨٠ درصد مردم برای نوبت دوم، اقتصاد ایران وارد دوران پسا کرونا می شود و کرونا محدودیت برای اقتصاد ایجاد نمی کند و همه چیز از دید اقتصاد به دوران قبل از کرونا باز می گردد.
صادرات انرژی نیز عادی است.
خود را برای دوران پسا تحریم و پسا کرونا آماده کنیم.
پایان/
نظر شما