دکتر علی بهرام نژاد در حاشیه برگزاری کارگاه مشترک فرهنگی و اجتماعی، سلامت وخانواده و سلامت روان در گفت و گو با خبرنگار تحریریه، افزود: ما برنامه ای با عنوان برنامه جامع خودکشی استان که شامل حدود 75 برنامه اجرایی است داریم که در این چارچوب بتوانیم آموزش هایی در سطح عموم، آموزش هایی برای گروه های واسط مثل پزشکان، مشاوران و کسانی که برای درمان آسیب های اجتماعی واسط هستند اقداماتی را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه آنچه که در مباحث مربوط به خودکشی مهم است تاکید بر موضوع فرزند پروری می باشد، تصریح کرد: اگر ما بخواهیم فرزندپروری سالمی داشته باشیم که مهارت های زندگی را به خوبی فراگرفته باشد قطعا می توانیم از آسیب ها، اعتیاد و خودکشی پیشگیری کنیم.
دکتر بهرام نژاد از عوامل اصلی خودکشی را ضعف در مهارت های حل مسئله، تصمیم گیری، رفتار سازگارانه در برخورد با یک تنش دانست.
وی به شیوع کرونا و شرایط سختی که به وجود آورد اشاره کرد و بیان داشت: در این دوران میزان اختلالات روانپزشکی در دنیا افزایش پیدا کرده و نگرانی هایی مثل اضطراب، افسردگی و نا امیدی وجود دارد و در همین راستا ما اقدامات پیشگیرانه ای برای شناسایی و درمان این آسیب ها در نظر گرفته ایم که مداخلات مناسب انجام دهیم که در آینده دچار مشکل نشویم.
دکتر بهرام نژاد تأکید کرد: اگر عواملی مثل اضطراب و نگرانی را درمان نکنیم گرایش به آسیب هایی مثل اعتیاد بیشتر می شود.
وی یادآور شد: با شیوع کرونا برخی شغل خود را از دست دادند، سردرگمی و ناامیدی مضاعف شده، بچه ها به شبکه ها اجتماعی روی آورده اند و مهارت های اجتماعی شان ضعیف شده و ما باید برای درمان این موارد تدبیر و برنامه ریزی کنیم.
پایان/
نظر شما