به گزارش تحریریه، یکی از رسانه های نزدیک به دولت حسن روحانی در خبری با عنوان "چین نفت ایران را ارزان میخرد؟ / صادرات نفتی به چین متوقف شد؟" نکاتی را مطرح کرد که ظاهرا به دستورکار یک جریان سیاسی تبدیل شده است.
تجارتنیوز علیرغم اینکه می داند خبر کاهش 99 درصدی فروش نفت ایران به چین کذب است، اما نوشت، آمار فروش نفت ایران محرمانه است و مشخص نیست ایران چقدر نفت میفروشد. اتاق بازرگانی تهران در گزارشی اعلام کرد فروش نفت ایران به چین ۹۹ درصد کاهش یافته. حالا رویترز درست یک هفته پس از انتشار آماری که ثابت میکرد چینیها واردات نفت از ایران را به شدت کاهش دادهاند، ادعای جدیدی کرد. رویترز مدعی شده بود که آمریکا در حال مذاکره با چین است تا این کشور نفت کمتری از ایران بخرد. محمدعلی خطیبی، نماینده سابق ایران در اوپک در همین مورد به تجارتنیوز، گفت: تخفیف نفتی دادن یا ندادن ما به چینیها جزو سیاستهای وزارت نفت است. مقامات رسمی باید درباره میزان تخفیف ما به چینیها اظهار نظر کنند.
علیرغم اینکه سخنان محمدعلی خطیبی کارشناسانه است و چیزی که خبرنگار تلاش کرده دریافت کند را بر زبان نیاورده است، اما تنظیم خبر به گونه ای است که گویی چین نفت ایران را مجانی می برد!
خرید نفت چین از ایران بین 1 تا 1.5 میلیون بشکه است و تخفیف داده شده هم بین 5 تا 10 دلار در هر بشکه می باشد که رقم منصفانه ای است و باتوجه به قیمت 80 دلاری نفت به معنای 6 تا 11 درصد تخفیف است که عدد قابل توجهی نیست.
نکته عجیب تلاش برخی رسانه های داخلی برای خبرسازی علیه متحدان ایران است که در سخت ترین شرایط ایران را تنها نگذاشته و خرید نفت را متوقف نکرده اند. اما این رسانه ها علیه کشورهایی که سخت ترین تحریم ها را علیه مردم ایران اعمال کرده اند گزارش های کارشناسی منتشر نمی کنند.
خبرسازی علیه چین تنها مورد نیست و خبرسازی درباره ارمنستان و روسیه نیز بارها در روزهای اخیر تکرار شده است. ظاهرا برخی رسانه های داخلی از درک درست منافع ملی عاجز هستند و توان تشخیص متحدان و دشمنان را از دست داده اند.
پایان/
نظر شما