تهران - تحریریه - بودجه اختصاص یافته به مدارس دولتی حتی کفاف خرج های عادی آنها را نیز نمی دهد.
به گزارش تحریریه، به اول مهر و آغاز سال تحصیلی نزدیک می شویم. اما قبل از آن به پاسخ این سوالات کمی فکر کنید: به نظر شما رفع نیازهای روزمره برای یک خانواده 4 نفره در ماه چقدر است؟
هزینه های آب، برق، تلفن، اینترنت، گاز، مشکلات ناگهانی و برنامه ریزی نشده همچون تعمیر و نگهداری ساختمان، لوازم منزل و غیره به چه میزان خواهد بود؟
حال در نظر بگیرید یک مدرسه با حدود 400 دانش آموز و نزدیک به 30 نفر عوامل اجرایی به همراه انبوهی از تجهیزات و لوازم مصرفی در ماه چقدر هزینه دارد؟ سعی کنید حدسی بزنید و سپس ادامه این گزارش کوتاه را مطالعه کنید.
یک خانواده کوچک با مصرف پایین به طور معمول برای هزینه های ثابت خود یعنی همان فیش های مصرفی حداقل ماهانه یک میلیون ریال هزینه می کند. توجه داشته باشید این مبلغ کمترین حد احتمالی است. حداقل برای یک مدرسه هزینه های ثابت تا ده ها برابر افزایش می یابد.
روز گذشته با یکی از مدیران مدارس مقطع متوسطه تهران گفت وگوی مفصلی داشتم.
پس از بحث آسیب های اجتماعی، گریزی به هزینه ها و کمک های دولتی و مردمی زدم که با اطلاعاتی به شدت مایوس کننده و غیرقابل باور روبرو شدم.
این مدیر مدرسه در پاسخ به کنجکاوی من در مورد میزان کمک های دولتی با مدرک اعلام کرد که در سال گذشته دولت برای هزینه های جاری مدرسه یا به عبارت دیگر برای سرانه دانش آموزی تنها ده میلیون ریال به مدرسه پرداخت کرده است.
درست متوجه شدید فقط یک میلیون تومان برای یک سال.
حال آنکه این مدیر محترم در یکی از مناطق محروم جنوب شرق تهران تاکید کرد تنها برای یک دوره فیش آب در طی سال تحصیلی حدود 900 هزار تومان پرداخت می کنیم، فقط برای یک دوره تقریبا دوماهه.
به عنوان نمونه هزینه های اینترنت مدرسه خود بالغ بر صدهزار تومان و وقتی هزینه های گاز، برق و تلفن را هم اضافه کنیم مشخص می شود میزان کمک های دولت در یک سال حتی نمی تواند هزینه های عادی یک ماهه این مدرسه معمولی با حداقل مصرف و هزینه های را رفع کند.
چند سال قبل گرچه از سوی وزیر آموزش و پرورش اعلام شد مدارسی که پول ندارند هزینه های فیش های خدمات شهری را پرداخت نکنند اما این امر هم فقط برای یک دوره کوتاه بود و دیگر اجرا نشد.
از این مدیر پرسیدم پس هزینه ها را چگونه تامین می کنید که تاکید کرد هر مدرسه بدون هیچ هزینه اضافی برای یک سال تحصیلی حداقل تا 30 میلیون تومان هزینه دارد.
هزینه هایی همچون تهیه ملزومات آموزشی مانند گچ یا ماژیک، کاغذ ، تعمیر تجهیزات کهنه و قدیمی مدارس، تهیه جوایز اندک و ... با توجه به میزان دسترسی دانش آموزان و معلمان به این امکانات متغیر است و ممکن است هزینه ها را بسیار بالاتر ببرد.
مدرسه مجبور است این هزینه ها را از اولیا دانش آموزان بگیرد یا از مکان ها و افراد خیّر تهیه کند زیرا با سرانه دولتی حتی نمی توان درب های مدرسه را باز کرد. اداره آموزش و پرورش حتی چند میز نو یا سالم قابل استفاده برای معلمان در کلاس تحویل نمی دهند و ابتدا باید هزینه آن از سوی مدرسه پرداخت شود.
حال که دولت نمی تواند هزینه تحصیل فرزندان این مرز و بوم را که آینده کشور در اختیار آن ها است، تامین کند این وظیفه را بر عهده والدین گمارده است تا خود تاحد امکان هزینه ها را تقبل کنند.
با این شرایط شعار رایگان بودن تحصیل و اینکه مدارس حق ندارند بابت آموزش هزینه ای دریافت کنند را باید به فراموشی سپرد.
ح.ع
۹ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۶
کد خبر: 1250
نظر شما