به گزارش تحریریه، وزارت خارجه آمریکا از سفر چهار روزه رابرت مالی نماینده ویژه این کشور در امور ایران به مسکو و پاریس خبر داد که همزمان با تحرکات جدید گروسی در آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام می شود.
در بیانیه وزارت خارج آمریکا به شکل کم سابقه ای به تنگنای زمانی ایالات متحده پرداخته شده و آمده است: رابرت مالی به همراه یک هیات کوچک در روزهای هفتم تا دهم ماه سپتامبر به مسکو و پاریس خواهد کرد تا با شرکای روس و اروپاییمان در مورد برنامه هستهای ایران و ضرورت دستیابی سریع به یک تفاهم در زمینه بازگشت متقابل به رعایت برنامه جامع اقدام مشترک رایزنی کند.
عبور جمهوری اسلامی ایران از گریز هسته ای باعث احساس خطر جدی آمریکا شده و باتوجه به خالی بودن دست این کشور برای اعمال فشار تحریمی بیشتر؛ سفر فوری رابرت مالی را با هدف احیای سریع برجام به دنبال داشته است. اگرچه این سخنان دلیل کافی برای تمایل واقعی آمریکا برای احیای برجام و کوتاه آمدن از توافقی عمیقتر و طولانی تر به عنوان سیاست اصولی جو بایدن، نیست. اما علنی کردن تنگنای زمانی از طرف آمریکایی ها را نباید کم اهمیت دانست.
علیرغم علنی کردن تنگنای زمانی توسط طرف آمریکایی، در سمت ایرانی و سیاستی که بانک مرکزی در پیش گرفته است، اوضاع به گونه ای مدیریت می شود که بهبود وضعیت آمریکا را در میز مذاکره به دنبال دارد. با سیگنال های ضعفی که بانک مرکزی ایران همزمان با سفر مالی به مسکو و پاریس به بازار مخابره می کند، خالی شدن دست دولت رئیسی از اتخاذ سیاست محکم در مذاکرات آتی احتمالی آنی ترین نتیجه ممکن بازی ارزی کمیجانی است و معلوم نیست که چرا دولت در تغییر رئیس کل بانک مرکزی و منصوب کردن گزینه ای همسو با خود که بتواند بازار را مدیریت کند در تردید به سر می برد.
تحلیل رفتار بازارسازی بانک مرکزی نشان می دهد که مانند دوران همتی به صورت لنگرگاه گران سازی بی منطق دلار و شرطی سازی دلار به کنش های وزارت خارجه آمریکا عمل کرده و سیگنال های ضعف و آشفتگی اقتصادی به تیم آمریکایی مخابره می کند که می تواند ناشی از دانش اندک مدیران بانک مرکزی باشد.
پایان/
نظر شما