به گزارش تحریریه، برجام تنها ترکمنچای دولت حسن روحانی نبود و ضعف رسانه های داخلی مانع از علنی شدن سایر قراردادهای بهت آور دولت قبل شده است. از سال گذشته؛ تنها رسانه ایرانی که به طور مستند از خیانت انجام شده در بندر چابهار پرده برداشت و مسئولان نظام را به موضوع حساس کرد، بررسی های رسانه ای تحریریه بود. بخشیدن چابهار به دولت فاشیست و مسلمان کش نراندرا مودی در ازای هیچی! خلاصه قرارداد ایران با هند در بندر چابهار است که از طرف آمریکا هم از تحریم معاف شد و به عنوان لطف به طرف ایرانی فروخته شد! و حالا خبر می رسد که هند برای ایران در چابهار تعیین تکلیف کرده و درباره رابطه جمهوری اسلامی ایران و طالبان تصمیم گیری کرده است. این تصمیم قاطع هند! ظاهرا به مذاق سایت حامی دولت حسن روحانی یعنی انتخاب خوشا آمده است، زیرا انتخاب تیتر زد: "هند، تکلیف چابهار را یکسره کرد: طالبان نباید در مذاکرات حضور داشته باشد" یعنی از نظر انتخاب؛ هند، کشوری است که می تواند برای ایران کار یکسره کند.
خبرگزاری ایرنا نوشت: مقامات هندی اعلام کردند افغانستان تحت حاکمیت طالبان بخشی از گروه چهارجانبه هند، ایران و ازبکستان برای استفاده از بندر چابهار در جنوب شرق ایران نخواهد بود... اگرچه این کریدور همچنان برای هند در اولویت است اما در مذاکرات بندر چابهار، افغانستان حضور نخواهد داشت.
از طریق این مسیر حمل و نقل، صادرات هند به دلیل هزینه کمتر و زمان تحویل کمتر از مزیت رقابتی قابل توجهی برخوردار میشود. با این حال، پس از چهار سال از راهاندازی، پیشرفت آن کم بوده است. طبق گزارش فدراسیون انجمنهای حمل و نقل در هند، استفاده از این کریدور باعث شده است که متوسط زمان حمل و نقل کانتینرهای باری بین مومبای و سن پترزبورگ روسیه از ۳۵-۴۰ روز به ۲۰-۲۲ روز کاهش یابد.
مزیت بخشیدن چابهار به هند برای ایران چیست؟
هیچی. یا به قول ولی الله سیف؛ تقریبا هیچ. ظاهرا دولت حسن روحانی به قراردادهای بی حاصل و یک طرفه به سود خارجی ها علاقه خاصی داشته است که نتیجه آن هیچ باشد. بندر چابهار تنها دریچه هند برای رسیدن به آسیای مرکزی و معادن افغانستان است و حالا که رقیب پاکستانی، ایران، چین و روسیه باعث شده اند افغانستان از دست هند خارج شود و دست ناتو در پوشش هند از معادن افغانستان کوتاه گردد، اینچنین به ایرانی ها توهین کرده و برای آنها تعیین تکلیف می کند.
به نظر می رسد که باید هند را از چابهار به بیرون پرت کرد و اخراج ساده کفایت نمی کند تا سریعتر بتوان به این قائله خفت بار خاتمه داد. ضروری است کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی تحقیق و تفحص از قراردادهای ایران با سایر کشورها را در دوران محمدجواد ظریف در دستورکار قرار داده و جلوی زیان بیتشر و توهین های نابخشودنی بیگانگان و کشورهای ضعیفی مانند هند را بگیرد.
پایان/
نظر شما