کرونا از گرسنگی مهمتر است!

گزارش اخیر سازمان «آکسفام» نشان می دهد که هر دقیقه ۱۱ نفر به خاطر گرسنگی و سوءتغذیه جان می دهند که در این میان کشورهای جنگزده عربی بدترین اوضاع را دارند اما مدیریت جهانی برای ویروس کرونا اهمیت بیشتری قائل می شود زیرا مدعی است کووید ۱۹ در هر دقیقه جان ۷ نفر را می گیرد.

به گزارش تحریریه، تارنمای «الخلیج انلاین» امارات نوشت، کشورهای عربی در صدر کشورهایی هستند که در نتیجه جنگ و تنش ها با خطر گرسنگی روبرو هستند و دلایل بیشتری وجود دارد که مردم این کشورها را به سوی فقر و گرسنگی بیشتر سوق می دهد. بر پایه گزارش سازمان امداد رسانی «آکسفام» که روز ۹ ژوئیه سال ۲۰۲۱ منتشر شد سوریه در راس فهرست کشورهایی است که با گرسنگی تهدید می شود. ۱۲.۴ میلیون تن از مردم سوریه،۵.۶ میلیون تن از مردم سودان جنوبی و ۱۳.۵ میلیون از مردم یمن با خطر گرسنگی تهدید می شوند.

برپایه این گزارش، هر دقیقه ۱۱ تن بر اثر گرسنگی جان خود را از دست می دهند. این در حالی است که کرونا هم هر دقیقه جان ۷ تن را می گیرد. این گزارش نشان می دهد که ۱۵۵ میلیون تن از مردم جهان به دلیل نبود امنیت غذایی با بحران روبرو هستند و حدود یک سوم از این جمعیت با گرسنگی دست و پنجه نرم می کنند.

«آبی ماکسمن» رییس سازمان آکسفام گفته است اکنون به دلیل جنگ های مداوم و پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع کرونا و بحران ناگوار آب و هوایی بیش از ۵۲۰ میلیون تن از مردم جهان به سوی پرتگاه قحطی پیش می روند.

جنگ در سوریه

گزارش های دیده بان حقوق بشر سوریه نشان می دهد که در نتیجه جنگ سوریه که در سال ۲۰۱۱ آغاز شد، حدود ۴۹۴ هزار و ۴۳۸ تن جان خود را از دست داده اند. بیش از ۱۰ سال جنگ در سوریه سبب ویرانی زیرساخت های این کشور و فرسایش اقتصاد و مهاجرت و آوراگی بیش از نیمی از جمعیت سوریه در داخل و خارج کشور شده است.

گزارش های ماه فوریه سال ۲۰۲۱ سازمان «کمک به گرسنگان جهان» که مقر آن در آلمان است نشان می دهد که بیش از ۱۲ میلیون تن از مردم سوریه به اندازه کافی غذا ندارند و این شامل ۶۰ درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می دهد.

سودان جنوبی

به نوشته تارنمای الخلیج انلاین، در سال ۲۰۱۱ سودان جنوبی از سودان شمالی جدا شد تا به تنش های میان دو طرف پایان داده شود. پس از سپری شدن ۱۰ سال آروزی مردم سودان جنوبی برای داشتن زندگی بدون جنگ و درگیری در نتیجه جنگ داخلی، بی ثباتی و فروپاشی اوضاع اقتصادی با ناکامی روبرو شد. گزارش سازمان ملل در فوریه سال ۲۰۲۱ نشان می دهد که سطح خشونت در سودان جنوبی بسیار بالا است.

گزارشی که از سوی کمیته حقوق بشر سازمان ملل درباره سودان جنوبی منتشر شده احتمال می دهد که غیرنظامیان بیش از هر زمان دیگری با خشونت روبرو شوند. گزارش هایی که در سپتامبر سال گذشته منتشر شده نشان داد که حدود ۶.۵ میلیون تن با خطر ناامنی غذایی سختی روبرو خواهند شد. شیوع کرونا هم اوضاع را وخیم تر کرده است و ۱.۶ میلیون تن از اقشار ضعیف را در مناطق حاشیه نشین به لبه پرتگاه سوق داده است.

جنگ یمن

طبق گزارش تارنمای فوق، گزارش های سازمان ملل نشان می دهد که از زمان آغاز جنگ در یمن در سال ۲۰۱۴ بیش از ۱۸ هزار و ۴۰۰ تن از مردم این کشور جان خود را از دست داده اند. بیش از ۸۰ درصد از جمعیت ۲۹ میلیونی این کشور نیاز به کمک های انسان دوستانه دارند و حدود ۱۶ میلیون نفر هم از گرسنگی رنج می برند. جنگ در یمن مصیبت های اقتصادی و انسانی ناگواری را به دنبال داشته است.

پایان/

۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
کد خبر: 11357

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 2 =