تهاتر، صادرات نفت، کشتی به کشتی و ...

روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» تجارت میان ایران و ونزوئلا را نمونه کامل مبادله کالا دانست که با پیچیدگی موجب شکست فشار حداکثری ترامپ علیه تهران شده است.

به گزارش تحریریه، کارشناسان تجارت میان ایران و ونزوئلا را نمونه بارز، پیچیده و پیشرفته تهاتر بین المللی ارزیابی می کنند. روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» در گزارشی عنوان داشت که  تجارت ایران و ونزوئلا نمونه خوبی است که ایران به تولید نفت و دیگر محصولات پالایشی در این کشور کمک می کند و در عوض کالا یا نفتی را از آن ها می گیرد و سپس آن را به چین می فروشد.

از نظر آمریکا تجارت میان ایران و کاراکاس به ویژه رفت و آمد نفت کش ها بین دو کشور نمونه بارزی از تجارت غیرقانونی است که در یک سال گذشته پیچیدگی و رشد قابل توجهی داشته است. دیگر برخی از شرکای ایران تلاش نمی کنند  معاملات خود با تهران را مخفی کنند

برخی کارشناسان مسائل نفتی مستقل اعتقاد دارند، تهران در ماه سپتامبر به طور متوسط روزانه ۱.۲ میلیون بشکه و در ماه اکتبر نیز حدود همین مقدار نفت صادر کرد. گرچه این سطح از صادرات کمتر از نیمی از متوسط سال ۲۰۱۸ است اما از چند ماه قبل بسیار فراتر رفته است. این افزایش سطح درست هنگامی صورت گرفته است که ایران همزمان درگیر مقابله با همه گیری ویروس کرونا و تحریم های دولت ترامپ بوده است.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، حتی برخی از شرکای ایران دیگر تلاش نمی کنند معاملات خود با تهران را مخفی کنند؛ در این مسیر ایران به صورت خاص به شدت به تجارت خود با چین شدت بخشیده است. چین هم بخشی از واردات نفت از ایران را به صورت رسمی منتشر می کند. علاوه بر این پکن با تهدیدهای ترامپ مبنی بر اقدام تلافی جویانه و مجازات کشورهایی که با ایران تجارت دارند مخالفت کرده است.

با این حال روزنامه آمریکایی فوق مدعی شد، عمده تجارت ایران با چین به صورت مخفی -از طریق تغییر نام و شماره ثبت نفتکش یا انتقال مواد از کشتی به کشتی انجام می شود.

گروه آمریکایی «متحد علیه ایران هسته ای» بر همین معاملات ایران متمرکز است و سعی می کند از آن اطلاعاتی را کسب و رسانه ای کند. این گروه به تازگی عکس های هوایی را از ۴ کشتی ارائه کرده و مدعی شده است که کشتی ها در حال انتقال غیرقانونی نفت به بکدیگر هستند. همچنین ۵ کشتی دیگر هم در حال انتقال گاز مایع نشان داده شده اند.

تغییر نام و شمار ثبت کشتی کار ساده ای است و مالکان آن را انجام می دهند و همین اقدام ردگیری نفتکش ها را سخت می کند. مدیر موسسه UANI می گوید این یک دنیای بسیار مبهم است، انتقال پرچم از سوی مالکان کشتی صورت می گیرد

واشنگتن پست افزود: بسیاری از خطوط دریایی به چین منتهی می شوند. به همین دلیل کارشناسان اعتقاد دارند بیشتر نفت در بازار سیاه به پالایشگاه ها در چین منتقل می شوند. برخی مواقع این نفت از مبدا عراق، ونزوئلا یا سوریه بیان می شوند.

پایان/

۱۲ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۱
کد خبر: 7936

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 1 =