به گزارش تحریریه، اندیشکده «شورای آتلانتیک» پژوهشی مبسوط را با عنوان «آینده استراتژی ایالات متحده در مورد ایران» چندماه قبل و پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا منتشر کرد و در مورد رویکردهای تاثیرگذار در کاهش قدرت منطقه ای ایران توصیه هایی را ارائه کرده است.
این اتاق فکر سه راهکار را در جهت تضعیف نفوذ ایران در خاورمیانه پیشنهاد داد که عبارت بودند از «دنبال کردن صلح در یمن» و «کاهش نفوذ ایران در عراق» و «جلوگیری از جنگ و تقویت ثبات در لبنان»
در این بخش چهارمین مولفه مهم برقرای صلح در غزه عنوان شده است.
این اندیشکده آمریکایی آورده است:
دستیابی به صلح پایدار در غزه
موفقیت ایالات متحده در شکلدهی به آینده غزه پس از جنگ، برای مقابله با تلاشهای ایران در جهت گسترش نفوذ خود در منطقه بسیار مهم خواهد بود. محبوبیت ایران در میان افکار عمومی عرب پس از ۷ اکتبر به دلیل درک تهران بهعنوان مدافع فلسطینیان افزایش یافته است. برای بسیاری از اعراب، مرگ دهها هزار فلسطینی در غزه و بیش از ۶۵۰ فلسطینی در کرانه باختری بهدلیل عملیات نظامی اسرائیل از ۷ اکتبر، و همچنین خشونت علیه فلسطینیان در کرانه باختری توسط شهرکنشینان اسرائیلی، روایت ایران و نیروهای نیابتی آن را تأیید میکند که تنها زور—نه مذاکرات—میتواند به اشغال مناطق فلسطینی توسط اسرائیل پایان دهد.
برای اینکه ایالات متحده در این تلاش بلندمدت موفق باشد، پایان این درگیری باید امنیت را هم برای اسرائیلیها و هم برای فلسطینیان تضمین کند. اسرائیلیها بر نتیجهای اصرار دارند که در آن حماس دیگر تهدید نظامی قابلتوجهی نباشد یا بخشی از دولتی در غزه نباشد.
همزمان، ایالات متحده باید اطمینان حاصل کند که اسرائیل با جامعه بینالمللی برای رفع نیازهای انسانی غیرنظامیان فلسطینی در غزه همکاری میکند، از غزهایها در برابر عناصر مخرب و بقایای حماس محافظت میکند و یک دولت انتقالی مؤثر، با نقش احتمالی در نهایت برای تشکیلات خودگردان فلسطینی، ایجاد میکند تا بازسازی نوار غزه را نظارت کند.
کشورهای عرب و افکار عمومی آنها احتمالاً بر رسیدگی به رنجها و آوارگی غیرنظامیان فلسطینی و دادن امید به آنها برای آیندهای بهتر بهعنوان حداقل شرایط لازم برای مشارکت در بازسازی غزه تمرکز خواهند کرد. اما کشورهای عرب، با توجه به نگرانیهای افکار عمومی خود در مورد تلفات عظیم فلسطینیان در غزه، همچنین اصرار دارند که باید مسیری روشن بهسوی تشکیل دولت فلسطین وجود داشته باشد.
ادامه دارد
نظر شما