اختصاصی| محدودیت ورود کشتی‌های ایرانی به بنادر چین ادامه دارد/ پهلوگیری کشتی‌های ایرانی در بنادر رودخانه‌ای

اواخر مهرماه امسال پس از انتشار اخباری مبنی بر ممنوعیت ورود کشتی‌های ایرانی به بنادر چین، دبیر انجمن کشتیرانی با بیان این‌که ورود کشتی‌های ایران به بنادر کشور چین ممنوع نیست، گفته بود: ایران در چین بنادر اختصاصی برای پهلوگیری و تخلیه بار دارد.

به گزارش تحریریه، مسعود پل‌مه درباره اظهارات مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ممنوعیت ورود کشتی‌های این شرکت به بنادر چین اظهار کرد: مطلبی که مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران درباره ممنوعیت ورود کشتی‌های این شرکت به چین داشت؛ چون دارای برداشت‌های غیرحرفه‌ای بوده این‌گونه تصور شده است که ما امکان تردد به بنادر چین را نداریم.

وی با بیان این‌که "این برداشت اشتباه است"، ادامه داد: تعدادی از بنادر در چین هستند که به‌لحاظ فنی با توجه به این‌که این بنادر پورت اپراتورهای بین‌المللی دارند که هر کدام از این مباحث متفاوت است، اجازه پهلوگیری در شرایط مشخص را به برخی شناورها نمی‌دهد.

وی با تأکید بر این‌که "در چین بنادر اختصاصی در اختیار ایران قرار داده‌اند تا کشتی‌های ما آنجا پهلوگیری و بار خود را تخلیه کنند"، افزود:‌ اگر ما مفروض را بر این بگذاریم که باید به یک بندر مشخص می‌رفتیم و دیگر به آن بندر نمی‌توانیم برویم چون تحریم شده‌ایم این می‌تواند درست باشد.

دبیر انجمن کشتیرانی با ابراز این‌که "مأموریت اصلی ما ارسال بار از کشور چین و دریافت بار از این کشور است"، گفت: در نتیجه وقتی قابلیت بارگیری از هر یک از بنادر چین را داشته باشیم به این مفهوم است که مشکلی در مبادلات تجاری و حمل‌ونقل دریایی با چین نداریم. بخشی از مشکلات فنی به بندر برمی‌گردد و قسمت دیگری نیز گاهی به کشتی برمی‌گردد، اسکله باید قابلیت‌هایی داشته باشد تا کشتی‌ها را پهلو بدهد.

وی ادامه داد:‌ به‌طور قطع وقتی اسکله توانمندی دارد کشتی با 23 هزار TEU کانتینر پهلو دهد هیچ‌وقت برای ظرفیت‌های پایین‌تر ظرفیت خودش را اشغال نمی‌کند چراکه به‌دنبال منابع درآمدی بیشتری است.

به گزارش تحریریه، با آن‌که بیش از 4 ماه از این تکذیب می‌گذرد اما پیگیری‌هاحاکی از آن است که کشتی‌های ایرانی تنها می‌توانند به تعداد محدودی از بنادر چین تردد کنند. در حال حاضر شرکت‌های کشتیرانی ایرانی با محدودیت تردد به بنادر چین مواجه هستند و تنها می‌توانند از دو بندر این کشور که در واقع بنادر رودخانه‌ای محسوب می‌شود، استفاده کنند.

دلیل این محدودیت نیز چند ملیتی بودن پورت اپراتورهای بنادر اصلی در چین است. با توجه به موضوع تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران، شرکت‌های چند ملیتی برای در امان ماندن از گرفتاری‌های ناشی از بی توجهی به تحریم‌ها، به شرکت‌های ایرانی خدمات‌رسانی نمی‌کنند.

پایان/

۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۵
کد خبر: 16912

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 9 =