سوداگران ارزی در کمین سرمایه های مردم/دلار چند می‌شود؟

بازار ارز و سکه کشور بیشتر از آن که درگیر واقعیت‌های اقتصادی باشد درگیر جو روانی، انتزاعی و حبابی ناشی از سیاست‌زدگی است.

به گزارش تحریریه، تردیدی نیست که چه عامل برهم زننده و چه درمان‌کننده بازار ارز را بیشتر از آن که در بیرون از مرزهای کشورمان بخواهیم جست وجو کنیم باید درون خود بازار ارز و افراد و سودجویی‌ها و تصمیم‌گیری‌های آنی و لحظه‌ای در آن جست‌وجو کرد.

گواه این موضوع آن است که براساس گزارش‌های اعلامی به طور متوسط در سامانه نیما 100 الی 120 میلیون دلار در روز معامله انجام می‌شود. همچنین از ابتدای راه‌اندازی سامانه نیما یعنی از سال 1397 تاکنون معادل 50 میلیارد دلار در این سامانه معامله صورت گرفته است. در نگاهی دیگر از ابتدای سال جاری تاکنون نیز معادل 20 میلیارد دلار در سامانه نیما معامله انجام شده است، ضمن آنکه در آخرین اطلاع روز گذشته 70 میلیون دلار در این بازار به صورت شفاف معامله دیده می‌شود. بر این اساس با مروری بر میزان عملکرد دو بازار ارز نیما و متشکل ارزی به وضوح می توان دریافت در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته عرضه اسکناس در بازار متشکل ارزی 3 برابر و عرضه حواله ارزی در سامانه نیما 70 درصد افزایش یافته است.

دلار فردایی جولانگاه دلالان و سفته بازان

اگر به دنبال ایجاد ثبات در بازارها و پیش‌بینی‌پذیر کردن آنها هستیم. فعالان اصلی باید خود را از گره زدن به عوامل غیربنیادین و صرفاً روانی دور کنند. در چنین شرایطی حتی هرگونه تصمیم بازارساز نیز در نهایت با سیاست‌زدگی صرف رنگ می‌بازد و کم اثر می‌شود.

اما آنچه بیش از همه در این بازار نقش‌بازی می‌کند، معاملات فردایی دلار است. روش انجام معاملات فردایی یا پشت خطی اینگونه است که خریدار و یا فروشنده سکه و ارز خود را با یک قیمت توافق شده بر روی کاغذ انجام می‌دهند. روز بعد برای تسویه معامله خود اقدام می‌کنند. اما در این میان نکته قابل توجه اینجاست که در زمان تسویه حساب مابه التفاوتی که بین قیمت‌های امروز و دیروز وجود دارد تحت عنوان سودی است که به طرفین تعلق می‌گیرد.

در همین رابطه تسنیم نوشت، نکته کلیدی همان سود است که به واسطه پیش‌گویی‌ها تا تحلیل‌های منطقی اقتصادی شکل می‌گیرد و درست همینجاست که عوامل روانی نقش بازی می کند. به بیان بهتر بازار غیررسمی ارز که حدود 5 تا 6 درصد بازار ارز کشور را شکل می‌دهد با ارسال سیگنال‌های غیرواقعی در تلاش است تا عقلانیت را از تصمیمات حقیقی اقتصاد دور کند و صرفاً جنبه‌های روانی را در بازار ارز حاکم کند.

پایان/

۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۰
کد خبر: 14706

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 12 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • دکتر حمید باغچه سرایی RO ۱۶:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
      1 0
      سلام لطفا توحه فرمایید که علت یابی هر اتفاقی که مربوط به اقتصاد مملکت باشد مربوط به دولت است ودولت باید چاره جویی بکند ولی متاسفانه ماحصل این اتفاق شوم در زندگی مردم اثر میگذارد و باعث فقیر شدن قشر متوسط میشود پس علل را باید دولت چاره جویی بکند و از عهده مردم خارج است برای من تعجب اور است دولتی که میتواند کوچکترین خطاها در جاهای مختلف رد یابی میکند ولی از عهده چند دلال که بزرگترینش در تهران هستند و باعث سفته بازی میشوند بر نمی اید و شناسایی نمیکند دو تا سایت است دلار لحظه ای و دلار تهران که باعث برهم زدن بازار میشوند ولی دولت هیچ برخوردی با انها نمیکند چرا در چنین شرایط حساس به مسولین توصیه نمیشود خبرهای منفی ندهند و اظهار نظر منفی نکنند تا خوراک به دلالان ندهند