نظام بانکی ایران توسط چه کسانی احاطه شد؟

یک کارشناس اقتصادی معتقد است، راهکارها شناخته شده است و روسای بانک مرکزی و مدیران بهتر از من این راهکارها را بلدند اما تعارض منافع باعث می‌شود خیلی از این راهکارها اجرا نشود.

به گزارش تحریریه،‌ آسیب‌هایی که نظام بانکی به ما می‌زند از بودجه عمومی خطرناک‌تر است اما این به معنای آن نیست که بودجه مهم نیست و اتفاقا اصلاح نظام بودجه‌ریزی اولویت اول است.

میثم پیله فروش معتقد است، حتی اگر می‌خواهیم نظام بانکی را اصلاح کنیم در گام اول باید بروکراسی دولت را اصلاح کنیم.

این اقتصاددان درخصوص راهکارهای اصلاح نظام بانکی گفت: راهکارها شناخته شده است و روسای بانک مرکزی و مدیران بهتر از من این راهکارها را بلدند اما تعارض منافع باعث می‌شود خیلی از این راهکارها اجرا نشود. وقتی نظام بانکی توسط بانک‌داری خصوصی احاطه شده چگونه می‌خواهید بانک مرکزی نظام بانکی را اصلاح کند؟ در صورتی که صدر تا ذیل بانک مرکزی را قاعده بگذاریم که تعارض منافع نداشته شکل نگیرد و فردی از بانک مرکزی می‌خواهد برود تا 5 سال امکان حضور در بانک‌ها را نداشته باشند و بالعکس و در این حالت تعارض منافع از بین می‌رود.

پیله‌فروش با بیان اینکه افتخار این دولت این است که در دولت اول نرخ تورم را مهار کردم اما با چه روشی این کار انجام شد، گفت: دولت روحانی با حبس کردن پول در بانک‌ها و پرداخت سود بالا به بانک‌ها در 4 سال اول تورم را کنترل کرد. سود بانکی با استقراض از بانک مرکزی پرداخت می‌شد. این اتفاقات چند اشکال داشت؛ اول خلاف شرع و ربا بود، دوم برخلاف مصوبه شورای پول و اعتبار بود و سوم خلاف عقل بود. کوه یخی که 4 سال در قالب شبه پول در بانک‌ها بود و زمستان 96 آب شد و وارد بازار ارز و مسکن شد و در مدت چند سال قیمت‌ها را چند برابر کرد. 

۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۰
کد خبر: 10646

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 1 =