اراده ای برای خروج خودروهای فرسوده نیست/ ایرانی ها محکوم به تنفس هوای آلوده اند

رئیس انجمن مراکز اسقاط و بازیافت خودرو معتقد است که علت اصلی کندی در نوسازی خودروها نهادهای تصمیم گیر و اجرایی هستند.

به گزارش تحریریه، محمود مشهدی شریف رئیس انجمن مراکز اسقاط و بازیافت خودرو اظهار کرد: آمار خوبی در مورد خروج خودروهای فرسوده نداریم. سال ۹۸ حدود ۷ هزار و ۷۰۰ دستگاه، سال ۹۹ حدود ۱۲ هزار دستگاه و طی ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ حدود ۱۹ هزار دستگاه خودروی فرسوده از رده خارج شده است و برآورد می‌شود که تا پایان سال این آمار از ۲۴ هزار دستگاه عبور کند.

وی افزود: مشکل اصلی ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت نیست، مشکل اصلی نهادهای تصمیم گیر و اجرایی هستند. یکی از این نهادهای تصمیم گیر مجلس است؛ ۲ سال و ۶ ماه است که طرح خودروی مجلس به دلیل ماده مربوط به واردات خودرو معطل مانده است. اگر این طرح تبدیل به قانون شود در آن صورت باید معادل ۲۵ درصد تولید جدید، خودروی فرسوده اسقاط شود. با توجه به ایرادی که مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان به واردات خودرو می‌گیرند، وضعیت تولید داخل نیز نادیده گرفته شده است.

مشهدی شریف گفت: اگر در این مدت قانون اجرا می‌شد باید بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار خودروی فرسوده از رده خارج می‌شد.

رئیس انجمن مراکز اسقاط و بازیافت خودرو افزود: همچنین سازمان راهداری با تصویب غیرکارشناسی ورود کامیون‌های ۳ سال ساخت، به این مساله دامن زد. این طرح ایراد فنی دارد زیرا طبق این طرح اگر قرار است کامیون وارد شود باید یک کامیون فرسوده از رده خارج شود. در این طرح گفته شده که ۳ تُن هم تخفیف داده می‌شود یعنی اگر کامیونی با ظرفیت ۴۴ تن وارد می‌شود از این طرف کامیونی با ظرفیت ۴۱ تن از رده خارج می‌شود، این در حالیست که ما در ایران اصلاً کامیون با ظرفیت ۴۱ تن نداریم و ظرفیت کامیون‌های ما حداکثر ۴۰ تن است. معلوم نیست چه کسی با چه اطلاعاتی این قانون را وضع کرده که با این بندها، در اجرای قانون شائبه ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: بنابراین یا اراده‌ای برای تصویب قانون جهت خروج خودروهای فرسوده وجود نداشته و یا اگر قانونی وضع شده به قدری ابهام داشته که مشکلات را بیشتر کرده است.

مشهدی شریف گفت: بر اساس قانونی که از سال ۸۸ وضع شد باید ۳۰ درصد تولید جدید، خودروی فرسوده از رده خارج می‌شد؛ یعنی به ازای هر ۱۰۰ دستگاه تولید جدید ۳۰ دستگاه باید از رده خارج می‌شد که با توجه به میزان تولید در آن سال‌ها، سالانه باید بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار خودرو از رده خارج می‌شد.

منبع: مهر

پایان/

۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۷
کد خبر: 16109

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 2 =