به گزارش تحریریه، رئیس هیئت مدیره اتاق بازرگانی و صنعت وان ترکیه بیان داشت، ایرانیان پس از وقفهای طولانی بار دیگر به این استان میآیند، اظهار داشت: «همه ما تحت تاثیر منفی ویروس کرونا بودیم که موجب قرنطینههای طولانی و بسته شدن مرزها شده بود. اکنون با بازگشایی مرز و حضور گردشکران شاهد رونق بازار در وان هستیم».
وی تصریح کرد: «اکثرا گردشگران را ایرانیان تشکیل میدهند. فقط در یک روز 3 هزار و 200 گردشگر وارد استان شدند و از دیروز تاکنون همه هتلها پر شده است. وان یکی از امنترین شهرهای ترکیه است و مکانهای تاریخی و توریستی زیادی دارد. گردشگران میتوانند آزادانه شبانهروز در خارج از خانه به تفریح و گردش بپردازند».
میز کسب و کار تحریریه معتقد است که، هر کسی می تواند پول خود را به هر روشی خرج کند، یکی با گردشگری و مسافرت، یکی با خریدن لوازم خانگی، دیگری با پس انداز سرمایه خود و عده ای هم دوست دارند این مبلغ را خرج خرید خودرو برای رفاه خود و خانواده کند.
در چند روز پس از بازگشایی دروازه مرزی میان ایران و ترکیه نزدیک به 3000 هزار نفر به گفته مسئولین ترکیه ای برای گردش در شهر مرزی وان وارد آنجا شدند، و به احتمال زیاد هر شخص برای مسافرت و گردش حداقل مبغ 2 تا 5 هزار دلار به همراه خود می برد که مبلغ بسیار زیادی طی چند روز از کشور خارج می شود و این روند هر هفته هم وجود خواهد داشت و مبالغ زیادی برای گردشکری از کشور خارج می شود.
مقایسه سکوت در برابر خروج ارز برای کمک به اقتصاد ترکیه و هیاهو در برابر واردات خودرو آنهم در برابر گزینه انتقال ارز بدون ذکر منشاء و استفاده از ارز اشخاص خارج از کشور؛ عجیب به نظر می رسد. سوالی که وجود دارد این است چرا مردم می توانند برای گردشگری ماهانه مبالغ بسیاری از کشور خارج کنند ولی برای خرید خودرو و وارد کردن آن به کشور اجازه ندارند.
پایان/
نظر شما