تهران – تحریریه – جان پرکینز نویسنده سرشناس آمریکایی به ادعاهای دولت ترامپ در قبال ایران و احتمال درگیری نظامی بین دو کشور پرداخت.
به گزارش تحریریه، «جان پرکینز» منتقد رویکردهای یکجانبه گرایانه کاخ سفید و نویسنده کتاب «اعترافات یک مزدور اقتصادی» اعتقاد دارد مردم آمریکا نباید به دروغ های سیاستمداران خود عادت کنند زیرا اکنون باورکردن دروغ های کاخ سفید در مورد ایران، ایالات متحده و جهان را به سوی نابودی خواهد برد.
جان پرکینز از کارکنان سابق سازمان امنیت ملی آمریکا و چند شرکت چند ملیتی است که با بررسی برخی حوادث به ویژه پس از حملات 11 سپتامبر 2001 به افشای ترفندهای ایالات متحده برای تسلط بر جهان پرداخت. پرکینز تاکید دارد آمریکا به افرادی مثل او آموزش می دهد تا با مقروض کردن بیش از پیش کشورهای در حال توسعه ضمن تامین منافع اقتصادی ایالات متحده، پایه های امپراتوری و سلطه این کشور در جهان را مستحکم تر کوند.
وی به شدت بر این باور است که حادثه حمله به برج های دوقلو در نیویورک کار افرادی شبیه خود وی در داخل ساختار سیاسی آمریکا بود تا عرصه عمل برای سیاست های جهانی کاخ سفید را تسهیل نماید.
پرکینز به تازگی در مورد تحولات در خاورمیانه گزارشی را با عنوان «سلاح کشتار جمعی ایران؟؟» منتشر کرد. وی ابتدا پرسش هایی را در مورد نقش ایران در انفجار دو نفتکش در خلیج فارس مطرح کرد اما سپس این موضوع را مطرح کرد که ادعاهای واشنگتن علیه ایران، دروغ پردازی دیگری از سوی دولت آمریکا است که پیش از این هم در مورد سلاح های کشتار جمعی عراق هم مطرح شده بود.
ترامپ درحالی با قاطعیت در شبکه فاکس نیوز در مورد دخالت ایران در دو انفجار در دریای عمان سخن گفت که خدمه کشتی های می گویند یک شی پرنده به سوی آن ها پرواز کرد و سپس انفجارها رخ داد و کشتی سوراخ شد. برخی کارکنان کشتی حتی شاهد ضربه دوم نیز بودند.
سوال نخست پرکینز این است که چرا رهبران ایران باید هنگامی که با نخست وزیر ژاپن در حال مذاکره هستند کشتی این کشور را مورد حمله قرار دهند. وی می افزاید: بر همین اساس به دروغگویی دولت خودمان (آمریکا) پی می بریم ک در این پرونده ممکن است نتیجه نهایی آن بروز جنگ جهانی سوم باشد.
در زمان استقلال آمریکا چهره های برجسته عضو کنگره تصمیم گرفتند تا این اصل را به اجرا بگذارند که افراد بالاتر از قانون نیستند و تصمیم های آن ها باید به دقت مورد بررسی و نقد قرار گیرد. در متمم اول قانون اساسی هم نظارت بر دولت و ممانعت از آن در زمینه محدود سازی آزادی بیان و رسانه سخن مورد تاکید قرار گرفته است.
پرکینز سپس به حیله گری دولت های ایالات متحده در دوره های مختلف از جمله جنگ ویتنام، ماجرای واترگیت، دروغ گویی بیل کلینتون و ادعاهای غلط بوش در مورد عراق پرداخت و افزود همه این موارد نشان از سابقه طولانی واشنگتن در دروغگویی دارد، البته در دوره ترامپ این فضا سیاه تر و عمیق تر شده است. ترامپ در مورد خیلی چیزها از اوباما تا موضوع استیضاح و جنگ دروغ می گوید با این وجود به نوشته روزنامه نیویورک تایمز بسیاری از آمریکایی ها با دروغ های رئیس جمهوری خو گرفته اند اما کشور نباید نسبت به این امر بی مسئولیت شود. تقریبا از زمان ورود به اتاق بیضی کاخ سفید، رئیس جمهوری انواع دروغ ها را بیان کرد و هر روز هم بر فهرست دروغ های ترامپ افزوده می شود.
همگان از کودکی با داستان چوپان دروغگو و حمله گرگ ها به گله آشنا شده اند اما کاخ سفید هیچگاه این درس را به ذهن نسپرده است. سوال این که آیا انفجارها در دریای عمان هم دروغ دیگری است؟ آیا ایران گرگ واقعی است؟ اگر نیست پس کدام کشور؟ آیا می توانیم واقعیت را بفهمیم؟ روسیه و چین حمله ایالات متحده به ایران را تهدیدی برای خود می دانند و ممکن است این امر باعث اتحاد آن دو کشور در مقابل واشنگتن شودو این سناریویی برای جنگ جهانی سوم است. در این شرایط باید دلیل این رخداد هم بررسی شود: تحریم های اقتصادی، سیاست های کاخ سفید یا …؟ اگر اتهام ها علیه ایران دروغ هم باشد وضعیت خطرناک تر خواهد بود.
به اعتقاد پرکینز، جهان مکانی شکننده است. بسیاری از کشورها سلاح های هسته ای دارند که می تواند زندگی بشر را به طور کل نابود سازد اما تا این اواخر تنها تلاش های عینی برای جلوگیری کردن از تقابل هسته ای از سوی کشورهایی همچون ایران، روسیه و آمریکا انجام گرفت. اکنون اما این تلاش ها ضعیف شده و احتمال نابودی زمین افزایش یافته است.
دموکراسی هم ساختاری شکننده است و به شفافیت، صداقت و مدنیتی وابسته است که سوالات سختی را مطرح می سازد. اما ما هیچگاه نمی خواهیم پاسخ های صادقانه ای را بشنویم؛ ضرورت دارد که بپرسیم و برای پاسخ تحقیق کنیم و به حقیقت گوش دهیم.
پرکینز تاکید دارد: همانگونه که به سوی دومین دوره انتخابات ریاست جمهوری نزدیک می شویم باید به دقت مراقب باشیم. مقامات شناخته شده ای وجود دارند که بحران سازی می کنند و بر تهدید جنگ و حتی وقوع آن برای افزایش حمایت از خود حساب می کنند. آن ها به ما می گویند ناسیونالیسم مستلزم آن است که قدرت خود را نشان دهیم تا آن ها بار دیگر انتخاب شوند. ماندن در این مسیر ممکن است ما را به سرزمینی بی حاصل و خشک و دنیایی کاملا ویران بکشاند.
پایان خبر/